LiSS en Arktos weg? Vies Pech !


Gast

/ #15

2013-03-03 15:58

Beste collega,

Mag ik met aandrang om je aandacht én engagement verzoeken.

Arktos Beringen heeft op dit moment alle steun nodig die het maar kan krijgen, want de stad Beringen heeft om bezuinigingsredenen (?) per 1 februari beslist haar samenwerking met Arktos stop te zetten.
Dit belangt onze opleiding heel erg aan, niet alleen omdat onze studenten steeds hebben kunnen stage lopen bij Arktos, maar ook en vooral omdat tegen de hele actuele stroming in van ‘vermaatschappelijking van zorg’ een bijzonder waardevol initiatief dreigt opgedoekt te worden.

Ik ben altijd erg graag, vaak én fier met (oa. buitenlandse) gasten naar Arktos Beringen getrokken om ze te laten kennismaken met een voorbeeld van geslaagd buurtopbouwwerk, dat vertrekt vanuit kennis van en respect voor de lokale gemeenschap waarvoor het is bedoeld, en bovendien op een bijzondere wijze het culturele erfgoed van de stad Beringen actualiseert en hiermee bedoel ik uiteraard de erfenis van het steenkoolmijnverleden.
Zo leidde onze ECSW-themadag (in het kader van ‘kansarmoede’) begin oktober jl. onze groep uit Aken, Maastricht, Luik en Hasselt naar Beringen, en jaarlijks brengt ook een groep collega’s en studenten van de Hanzehogeschool Groningen een enthousiast bezoek aan Beringen.

Ik doe een warme oproep aan àlle collega’s om de bijgaande petitie te ondertekenen én om ze te verspreiden in het eigen netwerk. Arktos Beringen verdient het.

Met vriendelijke groeten

Ben

kind regards,

ben nicolaï

Faculty of Socio Pedagogical Care Work
faculty international relations coordinator

University College KHLim - SAW
Oude Luikerbaan 79
B-3500 Hasselt
Belgium

tel: +32 (0)11 288270 fax: +32 (0)11 288269
mobile: +32 (0)479 635077
ben.nicolai@khlim.be