Zorg over de (jeugd-ggz) Zorg

Strubbe
Gast

/ #188 Falen van jeugdzorgwerkers maakt zorg gevaarlijk

2013-04-17 10:39

Jeugdzorgwerkers zijn niet academisch medisch geschoold om juist te indiceren en door te verwijzen naar de vaak noodzakelijke diagnost-specialist, die het juiste (therapeutische) traject weet uit te zetten; en zo kunnen kinderen juist dóór jeugdzorg in de knel geraken i.p.v eruit; in een vreemde pleegsetting (UHP) i.p.v. behandeld thuis, veilig thuis naar kinds' ervaren.
Wetenschap buiten jeugdzorg, (onafhankelijk van door BJZ geëntameerde pseudo-onderzoeken), medisch onderbouwd, zegt dat er zwaargewichten in de ingang tot zorg aan jeugd dienen te komen, i.p.v. jeugdzorgwerkers alias sociaal werksters die te vaak dingen niet integraal zien en over het hoofd zien, ja, geen diagnose láten toepassen.       
Het artikel 35 UitvoeringsbesluitWjz is onwerkzaam en alternatief gemaakt door de jeugd-'zorg'-lobby: er kijkt geen gedragsdeskundige in BJZ mee, het kind onderzoekend!

De politiek is op de hoogte van de brief op:  
www.
jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2013/04/jeugdzorg-is-geen-jeugdgezondheidszorg.html

Gezinnen dienen recht te krijgen op IVRK artikel 24: jeugd-gezondheidszorg i.p.v. speculatieve jeugd-zorg zonder zorg. Dit in het verlengde van EVRM artikel 8 en BW1:257;

er dient diagnostische zorg te zijn, via een deskundiger ingang: de academisch gevormde en beëdigde huisarts!