Stop oneerlijke concurrentie gemeenten zonnepanelen

Zeg het

/ #89 Ichoosr ten onrechte enige winnaar!

2013-12-11 00:11

Ichoosr organiseert veilingen waarbij bedrijven een offerte kunnen maken voor de groepsaankoop van zonnepanelen, mist er voldaan wordt aan de criteria die Ichoosr stelt. Deze criteria zijn voor plaatselijke bedrijven te hoog gegrepen.

Het bedrijf dat als winnaar uit de veiling komt, moet een geheimhoudingscontract ondertekenen, waardoor er onder andere niets naar buiten komt over de verplichte afdracht. Het bedrijf wordt namelijk verplicht om per paneel een flink bedrag af te dragen aan Ichoosr.

Door de veilingen van Ichoosr, ondersteund door de gemeente, ontstaan er grote projecten met veel geïnteresseerde kopers van zonnepanelen. Plaatselijke installateurs zijn door deze schaalgroten niet in staat om mee te dingen. Wanneer de installateur toch een project binnensleept is het nauwelijks mogelijk om er iets aan te verdienen. Door de concurrentiedruk is de marge van de installateur minimaal, terwijl Ichoosr altijd de afdracht per paneel ontvangt.

Dat Ichoosr een vergoeding dient te ontvangen is te begrijpen, maar dit mag niet paneel gebonden zijn. Ichoosr vult namelijk zijn zakken, terwijl de installateur wordt uitgemolken.