Houd het Groene Hart GROEN zonder nieuwe wegen!

Werkgroep Loeteweg

/ #11 Pak het probleem bij de kern aan!

2015-01-31 18:48

 

Met zeer gerichte belangstelling volgen wij de ontwikkelingen rondom de N207-Zuid (traject Alphen ad Rijn - Gouda en omgeving).

Een van de ontwikkelingen daar is een onderzoek naar een extra Oost-West verbinding om het verkeer in / rondom Boskoop te ontlasten  en het Greenport verkeer beter te faciliteren. Met het aanleggen van een extra weg (in het lopende  MER onderzoek zijn dit de 3-varianten) zou dit probleem zich grotendeels oplossen.

 

Is dat écht zo? Helpt extra asfalt écht? Hier zijn wij niet van overtuigd. 

Wij zijn ervan overtuigd dat de verkeersstroom van Oost Boskoop - West Boskoop en v.v. nauwelijks gehinderd wordt door de ‘daghandel’ van Greenport.

Nee .... de huidige verkeersstroom wordt vooral gehinderd door het steeds intensievere vaarverkeer (denk aan containerterminal Alpherium), de oversteekplaats in het centrum van Boskoop en 1 km oostwaarts van de hefbrug Boskoop de spoorwegovergang die in 2016 zelfs 8* per uur de doorstroom van het verkeer Oost-West Boskoop zal hinderen.

 

Naast de initiatieven genoemd in de petitie van Groen Links, willen wij u ook graag attenderen op de onderzochte alternatieven uit de studie van Gedeputeerde Staten, n.a.v. het Burgerinitiatief Boskoop. Hierin wordt een combinatie van kleine infrastructurele en verkeersmanagement maatregelen voorgesteld zoals o.a. het clusteren van beroeps- en recreatievaart (de blauwe golf), doseren van doorvaart, bediening centraliseren en een ‘botenradar’ voor de hefbrug zodat verkeersritten hierop afgestemd kunnen worden.

 

Het doorpakken op deze korte termijn oplossingen sluit zeer mooi aan bij het dringende advies van de commissie voor milieueffectrapportage, om de ladder van Verdaas toe te passen, waarbij investeren in bestaande en/of aanleg van extra asfalt écht, écht de allerlaatste optie is (http://nl.wikipedia.org/wiki/Ladder_van_Verdaas).

 

Kortom, pak dit verkeersprobleem écht bij de kern aan! Ga zorgvuldig met ons gemeenschapsgeld om en zorg ervoor dat dit geld in 1* GOED wordt geïnvesteerd ...

en daar horen ons insziens inderdaad geen nieuwe wegen door het Groene Hart bij!