NEE tegen 600 asielzoekers in Kasteel Bijstervelt te Oirschot


Gast

/ #181

2015-03-31 15:23

Als argumenten die ik wil aandragen om tegen een asielopvang in Oirschot te stemmen ,wil ik u het volgende berichten:

Het asielbeleid in NL is primair gericht op de opvang van vluchtelingen.
Deze term vluchtelingen herbergt echter vele type personen, waarvan onder andere te noemen: politieke vluchtelingen, oorlogs'-vluchtelingen, maar ook zgn. gelukszoekers ,ofwel: de welbekende gastarbeider die tegenwoordig dus genaamd asielzoeker zich geheel afzijdig kunnen houden voor arbeid of andere 'taakjes' die de gemeenschap zouden dienen.
Het tegendeel wordt hierdoor aangericht; Wat gebeurt is dat de vluchtelingen gaan rondzwerven en bepaalde locaties 'opeisen' door als hanggroepen in bijvoorbeeld winkels en ander openbare gelegenheden te verblijven. Wat de gemiddelde burger van NLse afkomst eerder als ongewenst,onprettig en zelfs intimiderend zal ervaren.
Daarnaast valt te melden dat ik zelf vroeger altijd op de fiets naar Eindhoven naar school ging. Nu zo'n 20 jaar geleden. Tijdens die fietstocht kwam ik langs legerplaats Oirschot, maar ook langs het opvang centrum gelegen aan de Eindhovense dijk. Niet vaak, maar toch regelmatig kwam het tot een confrontatie met altijd andere asielzoekers van verschillende afkomst en met zeker ook verschillende intenties jegens de passant (ik als fietser in dit geval). Dit heeft mij (als kind in die tijd) het idee gegeven na aanleiding van minder prettige confrontaties met voornamelijk Afrikaanse asielzoekers, om in het vervolg een hangslot aan het fietsstuur te hangen. Dit om enigszins mijzelf te kunnen weren indien mogelijk, maar in ieder geval om het idee te krijgen bij het laten zien van een dergelijk hangslot dat daarmee de potentiele terreur-asiel zoeker zich wel 3 keer bedenkt alvorens hij/zij mij wat zou aandoen. Dit heeft mij als NL kind zeker geholpen om veilig naar school te kunnen . En dat voor een aantal jaren op dagelijkse basis wel te verstaan.
!!! Nog bedankt humanitaire Nederlandse overheid !!!

Daarnaast valt het volgende te zeggen:
Indien het College van burgemeester en wethouders in een Nederlands dorp maar even zelfstandig kan beslissen (zonder inmenging van burgers) om het klooster Groot Bijstervelt te verkopen aan het COA (Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers), dat daarmee volledig buiten de grenzen van de democratie om wordt gewerkt.
Dat is niet alleen een grove schande als dat gebeurt, maar ook direct de aanleiding voor alleen nog diskrediet van voorgenoemde organisaties inclusief het gehele bestuur. Want waar het vertrouwen in de bestuurlijke uitvoering opzettelijk geschonden wordt t.b.v. belangen die de burger en het landsbelang niet dienen, daarvan kan men alleen nog maar verlangen om de post te verlaten en over te laten aan deugdelijk democratisch personeel.
Op dit moment lijkt het erop dat en organisatie als het COA (Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers) een onuitputtelijke bron van geld hebben aangeboord in Den Haag en met dat geld alles kan doen wat zij en de overheid willen bereiken. Of dat voor of tegen de wil van de mensen in NL is blijkt vaak al van geen belang te zijn. Maar hierbij wil ik u duidelijk te kennen geven dat niet alleen het monetaire systeem in een land maar ook de democratische uitvoering van allerlei maatregelen in een land niet mogen worden gekocht. Dat is TÉGEN het vrije democratische goed waar wij allen voor staan.

Daarmee vervalt het democratische begrip waar wij denken over te beschikken ontmanteld tot een bestuurlijke macht die louter afhangt van de financile steun van het volk (denk aan nationale belastingen) dat vervolgens internationaal uitgedeelt wordt. Dit gegeven valt dus ook te zien als men kijkt naar het Europees parlement, dat niet verkozen is, maar zomaar de macht heeft gegrepen en zich in een zetel heeft gehesen.
Onze democratie heeft tot nu toe alleen slaafs zwichten voor de claims en wensen van een on-democratisch (lees: communistisch) Brussel.

Het democratisch gevormde en welverdiende goed dat we in NL zolang hebben gekoesterd staat nu op het spel door almaar toe te geven aan regelrechte bedreigingen uit Brussel als bijv: Als jullie niet op tijd betalen, dan volgen er boetes/sancties.
Een Brussel en onze zgn. politiek vormen een juk die zich ondemocratisch als een totaliteair regime verhoudt naar vele landen in de EU, waaronder helaas ook Nederland.

De overheid incl. politiek moet eens echt tot de verantwoording worden geroepen om niet alleen nog hun eigen belangen te dienen, maar te luisteren naar het volk. Dat gaat verder dan alleen een zgn. democratisch vetorecht, waarbij de politiek eenmaal verkozen voor hun eigen belangen kiezen en de burger niet willen zien staan.

Om terug te komen op het asiel beleid zult u wel begrijpen dat vanuit mijn optiek hier een ondemocratisch beleid wordt gevoerd door organistaties als het COA die inmiddels bulken van een onuitputtelijke bron als ons belastinggeld.
Dit regime achtige functie die wordt uitgevoerd dient geen belang en verstoort een vredelievend en welvarend land en gebied als Oirschot. Let wel dat ik dit meld na 15 jaar buiten Nederlandse grenzen werkzaam ben geweest. Ik heb nl. in vele landen mogen kijken en werken en heb daarmee een goede kijk gekregen op wat sommige landen te bieden hebben. Dat houdt ook in dat cultuurverschillen van mensen enorm verschillen en dat ook heb meegekregen in al die tijd.
Daar waar in bijv. Libie oorlog was, daar was ik tijdelijk werkzaam. Maar vele andere landen zijn te noemen.
Ik hoop u hierbij een meer duidelijke kijk te geven door mijn mening te mogen bieden in dit asiel verhaal, met mijn ervaringen opgedaan in vele landen.

Ook wil ik u melden dat ik het verwerpelijk -sorry voor een dergelijk minachtend woord in dit informatieve bericht- gedrag vind dat men tegenwoordig ZELF maar moet opzoeken wat er binnen een gemeente gebeurt. Daarmee duidend op een artikel waaruit ik maar moet opmaken dat het oude klooster van Oirschot wordt vergeven aan het besproken on-democratisch asiel beleid. Ik verwacht van een dagelijks bestuur daqt zij mij in geval van grote veranderingen danwel aanpassingen binnen de gemeente dat zij mij en anderen in ieder geval persoonlijk op de hoogte stellen. Zodoende niet toevalligerwijs in het ongewis te blijven. Nu heb ik het onderwerp van deze petitie vernomen van horen zeggen door bekenden uit de omgeving niet zijnde burgemeester nog wethouder of andere gemeentelijke dienaars. Dat is toch een slechte zaak dat men op die toevallige manier moet komen te ontdekken dat er een aanvraag ligt (of plan) waarin gesteld wordt om even 600 asielzoekers in een NL's dorp te plaatsen. Alsof het niets is.

Als laatste wil ik u hierbij op de hoogte stellen van een artikel uit de Volkskrant: ' Er zijn asielzoekers in allerlei soorten' gepubliceerd 31-10-1998.
In dat artikel wordt er al gewezen op o.a. de verschillen tussen asielzoekers.

Met vriendelijke groet / Hoogachtend,

Johan van Eck.