POLITIE-CAO 2015


Gast

/ #210

2015-04-16 12:43

Geachte parlementariers en heer Bouman,

Een paar voorbeelden van het ondermijnen van de rechtspositie van de politie.
In willekeurige volgorde door de opeenvolgende Ministers van Binnenlandse Zaken/Justitie/Veiligheid en Justitie geschrapt:
leeftijdsontslag na 40 dienstjaren; FPU; FLO; AFUP; spaarloon; levensloop enz.enz.

En maar gewoon blijven rekenen op de loyaliteit van de medewerkers!
Ook u zult inmiddels begrepen hebben, dat de rek er allang uit is. De 0-lijn van de afgelopen jaren heeft de deur echt wel dicht gedaan!

Het verschil tussen al deze bewindslieden die de rek uit de rechtspositie van de politie hebben gehaald en afspraken niet zijn nagekomen en de reclame voor producten van HG zal duidelijk zijn:
HG doet wat het belooft.

Naar aanleiding van zijn aanstelling als kwartiermaker van de Nationale Politie liet de heer Bouman in 2011 het volgende optekenen:

“De dienders moeten als het ware in de watten gelegd worden om hun werk uit te kunnen oefenen. Ze moeten werkende systemen en verbindingen hebben, gebriefd worden en met een goede uitrusting de straat op. Daarbij is het belangrijk dat de bazen weten wat het straatwerk precies inhoudt. De leiding moet vóór de dienders staan en er voor ze zijn, want dat is toch de kern van het politiewerk.”

In tegenstelling tot het vorenstaande heeft de heer Bouman in zijn ongetwijfeld moeilijke positie als adviseur van de Minister van Veiligheid en Justitie ervoor gekozen om zijn loyaliteit te betuigen aan deze Minister en het parlement, wetende dat dit bij “zijn” politie-personeel in zou slaan als een bom. Waarom niet afzijdig gehouden als er door de Staat al een kort geding is aangespannen.
Ook elke “gewone” politieman/vrouw beseft dat de internationale Cyberconferentie veilig en zonder incidenten moet verlopen.
Wat is de winst die u boekt met deze (tegen)actie? Denkt u echt dat u bij de huidige stand van zaken bij de vorming van de Nationale Politie zoveel krediet heeft opgebouwd dat u als Korpschef (Eerste Hoofdcommissaris) zich deze anti-politie actie kunt veroorloven? Waarschijnlijk wel ......met de nodige politieke dekking.
Maar de verstandhouding met “uw” personeel?

Ik wens u allen veel wijsheid toe.






Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...