VERZET WINDMOLENS - Het is nog niet te laat!


Anonymous

/ #3038

2015-08-24 20:42

Er zijn betere alternatieven. Bron waddenmagazine: 30m2 zonnepanelen per woning voorziet een volledig huishouden in eigen energie. Bron NPO DOC: membranen in kolencentrales vangen condens op en voorzien in schoon drinkwater ook vangen ze hiermee CO2 af en NO2. Ook de kolencentrale kan schoon. Bron NPO DOC en Volkskrant.nl: zout en zoetwaterkering 'blue energy' voorziet ieder huishouden in Friesland, Drenthe en Groningen volledig van energie. Membranen geïntegreerd in de afsluitdijk.
Er wordt voorbij gegaan aan de horizonvervuiling, gevolgen voor de vogels, geluidsoverlast door ontstaan van LF-Geluid (stichting laagfrequent geluid), de hoge onderhoudskosten door aantasting van het zoute water, de grote bedragen aan subsidies voor ontwikkeling die beter op de eerder genoemde ontwikkelingen ingezet kunnen worden, maar ook 'nieuwe' technieken bij nieuwbouw van woonwijken. Denk hierbij aan warmte winning uit de bodem, maar ook de koeling van een woning. Ook het afvangen van afvalwater i.p.v. de wc doorspoelen met drinkwater, maar dit is een ander probleem.
Mijn inziens wordt duurzame energie eenzijdig belicht met voornamelijk economische belangen en populistische besluitvorming. Hoe duurzaam is duurzaam echt?