Ik hoor je niet!

L.V.

/ #41

2016-02-19 22:11

Meer dan 15 jaar  heeft de stichting BAM Bestrijding Akoestische Milieuvervuiling ( voorheen website stopdemuziekte.nu) zich met steun en inzet van een enorme achterban van donaterurs en sympathisanten, zich verzet tegen alle geluidsvuil.

We hebben in die periode heel veel publiciteit gehad en daar kwam altijd een hartverwarmende stroom van reacties op.

Het archief bevat grote hoeveelheden artikelen en eveneens brieven /mails enz. van slachtoffers van het fenomeen achtergrondmuzeik.

De arrogantie van (beleids) makers en presentatoren is uitermate stuitend.

De hinder van het gebruik van de meest wanstaltige geluidjes, underscore, nerveusmakend /afleidend gepingel enz.enz. is alom bekend. Ook en vooral in Hilversum e.o.

Maar desondanks neemt het vervuilen van het gesproken almaar toe.

Toen de stichting in 1995 een persbericht uitgaf te gaan starten, stond de telefoon dagenlang gloeiend.

Journalisten vanuit Ned. en buitenlanden belden. Gehinderden belden geemotioneerd om te laten weten hoe blij men was met het genomen initiatief.

Geluid/muziekhinder in de breedste zin des woords is ziekmakend.

Ook de gevolgen van dit gemartel ( Martelen met muziek, was ooit de kop van een artikel van een bekende - lid van ons comite van aanbeveling- in de NRC)

Er zit bij wijze van spreken niets anders op dan met een massa gelijkgestemden het mediapark vredig en stil te bezetten totdat aan de meer dan legitieme oproep te stoppen met de geluidsidiotie gehoor wordt gegeven.

En het is niet alleen slechts een ramp voor slechthorenden, allesbehalve.