Geen draagkracht in Zoetermeer voor bouw nieuwe gebedsruimte

Bewoner bij Akkerdreef

/ #469 Parkeren en Waarde van het huis

2011-10-12 17:01

Het parkeerprobleem zal in mijn visie simpel worden opgelost; parallel aan de Spruitkoolakker, te starten vanaf de achterzijde van het gebouw Jehovagetuigen zal een brede strook tot aan de vijver gebruikt worden voor het aanleggen van parkeerplaatsen, mijn schatting is 120 stuks.
Voor de wijkbewoners, als zij daar al zouden willen parkeren, lijkt mij geen toegang geoorloofd.
Hoe dit te regelen valt zal wel een onderwerp van studie worden.
Het is in te denken hetgeen ik doe, dat deze gemeenteraad, of een volgende, tot het besluit komt om wijkbewoners met een parkeerplaats, voor of kort bij de deur, te confronteren met eerst een blauwe zone.
Daarna betaald parkeren voor bezoekers, per pin of chip, dan voor de alle bewoners met of zonder auto een afkoopregeling per jaar, en ten slotte het "systeem Amsterdam" dat is veel geld voor een vergunning betalen, voor de duidelijkheid dit is een haalbaar toekomstbeeld nog geen realiteit.
Op bovenstaande wijze kunnen de kosten voor de aanleg van het parkeerterrein aan de Spruitkoolakker worden terug "verdiend" .
Na het terugverdienen hiervan zou de opbrengst parkeergelden gestort kunnen worden in het "potje" vermindering OZB-opbrengst voor de woningen in een ruime cirkel in verband met de vermindering van de onroerendgoedwaarde.
De orginele, inwoners zijn dan al vertrokken, zodat de cirkel van betaald parkeren steeds groter zal worden.
Vrije enclave's zal men dan kunnen vinden in de buurt van woningen van Wethouders en fractievoorzitters.