Geen draagkracht in Zoetermeer voor bouw nieuwe gebedsruimte

SIP aanhanger

/ #883 wij-gaan-hier-bouwen-zonder-de-mensen-te-horen-avond

2011-10-15 01:00

Beste inwoners van Seghwaert (en daarbuiten natuurlijk ook),

Er is met overweldigende daadkracht gereageerd op de 'informatie-avond' afgelopen donderdag.
In mijn ogen een te goed, bijna volgens het boekje, georganiseerde avond.

De heer Frank Speel heeft blijkbaar al voorafgaande rekening mee gehouden dat het aantal van 250 mensen ruimschots overscheden zal worden.
Dit blijkt aan de hand van de brief die mensen kregen toen de zal vol zat. Daaruit lijkt me het niet meer dan logische dat de tweede rond a.s. donderdag op een nieuwe lokatie zal plaats vinden die wel de capaciteit bied. Maar minder is waar. Wij moeten genoegen nemen met een 'live-stream' op internet. Waarom kunnen de mensen van ICZ niet gewoon via een 'live-stream' elkaar het gebied voorzingen? Dat scheelt een hoop overlast, bouwverkeer en geld. Met €160.000 kunnen ze ieder huishouden voorzien met een nieuwe PC plus webcam. Moet lukken.

Tevens is er voor een 'informatie-avond' te veel informatie in detail uitgewerkt. Als ik op een informatie avond van een willekeurige school kom, dan verwacht ik niet dan bij binnenkomst, dat mijn inschrijving al is ingevuld. Nee. Een informatie-avond is om mensen op de hoogte te brengen over de eventuele bouw van een moskee en NIET om de uitgewerkte bouwplannen en standplaats van de heipalen te laten zien. Dat noem ik een 'wij-gaan-hier-bouwen-zonder-de-mensen-te-horen-avond'.

Als heer Speel praat over een multiculturele samenlevening vind ik het uiterst gek dat het hierbij alleen maar gaat om één partij, lees: ICZ.
Waar blijft hierbij het democratische recht van de andere partij, lees: bewoners van Seghwaert? Wij hebben immers ook rechten. En daar gaat het nu juist om. Deze worden ons ontnomen op een manier die we allen kennen van de kleuterschool. Wie niet op tijd is om plaats te nemen op de stoel tijdens de stoelendans, heeft een blauwe plek van de val op de grond. Dit is een kinderachtig politiek spelletje. Maar dan wel eentje die op voorhand zachtjes maar ow zo hard is gespeeld.

Zelf ben ik ervan overtuigd dat, als SIP daar een beetje vaart in maakt, we tijdens een bewoners bijeenkomst een heleboel goede argumenten en standpunten bij elkaar kunnen verzamelen.

Tenslotte hierbij nog een fragment op TV-West over de bouw van de moskee in Hillegom.
http://www.westonline.nl/nieuws/bouw-moskee-hillegom-stilgelegd

Bedankt.