Steun Jitse Akse


Anonymous

/ #12998

2016-04-06 12:33

Hebben hier 65.000 juristen hun handtekening gezet? Ik denk het niet. Waarop baseren die 65.000 jandoedels dan hun oordeel dat de heer Akse niets te verwijten valt? Hun onderbuik? Diezelfde onderbuik die hen altijd al zo geweldig goede adviezen heeft gegeven, waardoor ze nu allemaal getrouwd zijn met een eeuwig jonge Doutzen Kroes, waardoor ze nu een fantastisch succesvol bedrijf leiden en meervoudig miljardair zijn, dat onderbuikgevoel?

Wat al die jandoedels niet snappen, is dat de heer Akse het democratische recht heeft om zijn daden uit te leggen en tegenover de maatschappij de plicht heeft om dat te doen. Ook die 65.000 jandoedels hebben dat recht als ze aangehouden worden. Niemand wordt standrechtelijk veroordeeld, maar iedereen heeft het recht om zijn uitleg te geven.

De heer Akse heeft iets gedaan wat niet kan in een beschaafde maatschappij, namelijk het doden van mensen. Wij, de beschaafde maatschappij, doden hem daarvoor niet, maar geven hem de kans om ons te vertellen waarom hij dat gedaan heeft en waarom hij dacht dat dat in zijn geval wel moest kunnen. Hij krijgt van ons de kans die hij zijn slachtoffers niet gegeven heeft.

En 65.000 jandoedels vinden dat de "wereld op zijn kop"? Ik ben razend benieuwd wat voor die 65.000 jandoedels dan de wereld rechtop is.