LEERKRACHTEN ZONDER WERKZEKERHEID


Gast

/ #15

2016-10-08 09:26

Afgestudeerd in 2001 in als kleuterleidster....

Na 15 jaar sta ik nog steeds op dezelfde plaats als in 2001. Eeuwige interimaris met een waslijst aan scholen/scholengroepen en zelfs nog geen TADD...

Ondertussen een gezin met twee kinderen, een lening af te betalen en momenteel weer geen job. Jarenlang het minimum aan stempelgeld gehad vermits ik mijn twee zwangerschappen al stempelend heb moeten doen of weer de eerste maanden van het schooljaar zonder werk zit... Ik hoop dat ik dit schooljaar wat sneller werk heb dan de afgelopen 2 schooljaren...toen was het pas januari. Als je in het onderwijs aan het sukkelen bent, heb je ook praktisch geen recht op volledig stempelgeld.

Na vele twijfels, opties bekijken om eventueel opnieuw te gaan studeren, ergens anders te gaan werken... kom ik steeds op hetzelfde uit...het liefst van al sta ik in de kleuterklas.

Maar in het onderwijs kijken ze niet naar ervaring...meestal zijn het de pas afgestudeerde leerkrachten die de meeste kansen krijgen en krijg je zelf het gevoel dat je niet goed genoeg bent omdat je al een aantal jaren afgestudeerd bent. Terwijl je gewoon nooit de kansen gekregen hebt of krijgt om meer dan 2 à 3 schooljaren ergens te staan in dezelfde school/scholengroep.

Maar we houden het (voorlopig) maar vol, hopend op verandering in het hele systeem en hopend op "vast" werk in het onderwijs...