LEERKRACHTEN ZONDER WERKZEKERHEID


Gast

/ #17 Een onderwijsverhaal

2016-10-08 09:45

Na 12 jaar afgestudeerd te zijn heb ik nog steeds geen toekomstperspectieven!
Ik werk momenteel -voorlopig tot eind november- maar 9/24 en dit onvrijwillig!! Ik zou graag 24/24 werken. Na 3 maanden gaat mijn hoge dop naar beneden en zal ik dus een inkomst hebben van 770eu per maand. De uitgestelde bezoldiging voor juli zal ongeveer 400eu zijn. Wie kan zo leven als je 2 kinderen hebt en een huis om af te betalen??
Als de trend zich in Genk verder zet van het dalende geboortecijfer, zal zich ook volgend schooljaar hetzelfde voordoen als dit schooljaar: vastbenoemden die naar andere scholen moeten, uren en klassen die vallen en bijgevolg ook 16 TADDers (zoals mezelf) die op 1/9/2017 weer thuis gaan zitten. Schrijnend!!
Als dit 9/2017 inderdaad zo nog zal zijn, zal in mijn geval mijn dop heeeeel erg gezakt zijn, omdat ik geen jaar voltijds heb kunnen werken. En dan ben ik genoodzaakt om uit het onderwijs te stappen.
Een lerarenstatuut zou heel welkom zijn! Want als er in de bouw geen werk is, worden de arbeiders op "economisch werkloos" gezet en krijgen wel een deftig bedrag stempelgeld per dag.
Wij als ONVRIJWILLIG werkloze leerkrachten worden niet gezien als "economisch werkloos", maar gewoon "werklozen". Heel jammer, want we kiezen hier niet voor...
Ik hoop dat wij als super-gemotiveerde leerkrachten niet in de kou komen te staan... er moet iets veranderen...