LEERKRACHTEN ZONDER WERKZEKERHEID


Anonymous

/ #19 Een onderwijsverhaal

2016-10-08 13:01

hoi allemaal,

er moet me even iets van het hart en waar beter dan in deze groep. Ik heb momenteel werk voor 1 maand halftijds en enkel Godsdienst. Het is dan nog vlak bij de deur ook.

(OK hier komen meestal de reacties dat verder weg, lees meer dan een uur onderweg, jobs genoeg zijn. Maar neen ik weiger mijn jonge kindjes te laten opdraaien voor mijn job en ik sta er 's morgens alleen voor omdat mijn man dan al werkt. Er zijn dus grenzen aan mijn vertrekuur, een probleem, maar met de kleine 150 scholen waar ik wel op tijd geraak en die regelmatig mijn mail in de mailbox krijgen, zou dit toch doenbaar moeten zijn. En andere vacatures kijk ik toch steeds na of de afstand en het beginuur niet doenbaar zijn. Als dat volgens sommige een overdreven luxe is die ik me niet mag permitteren het zij zo.)

Toch voel ik mij plots een heel ander mens. Niet meer om de vijf minuten mijn telefoon checken of er in verschillende groepen of op de VDAB-site geen nieuwe vacatures staan, niet meer constant dat benauwde gevoel dat je iets aan het missen bent... Ik doe (al is het maar eventjes) datgene dat ik zooooo graag doe. Ik ben een veel aangenamere mens voor mijn omgeving en het lijkt wel of ik rust heb en veel meer kan verdragen. Dit was toch oorspronkelijk de bedoeling?

Soms vraag ik mij af of het het allemaal wel waard is. Ik geef heel graag les maar door de vele interims ligt mijn zelfvertrouwen ergens in de kelder. Het is niet leuk steeds meer (met alle respect) leerkrachten die jonger zijn dan jezelf te moeten vervangen of gewoon iemand anders zijn klas over te nemen. Ik wil het zelf doen. Ik had gewoon een totaal ander persoon geweest moest ik ondertussen voor een eigen klas staan, of zorg of wat dan ook als het maar relatief vast is. Het gevoel van constante onzekerheid knaagt enorm en niet alleen aan mijn bankrekening. Het zou zo mooi kunnen zijn....

maar soit ik blijf erin geloven, ooit komt de dag dat er iemand doorheeft dat ik de juiste persoon voor zijn of haar team ben. Want ik ben ondanks de onzekerheid dan toch nog eens dat zelfvertrouwen aan het bovenhalen.

groetjes
een juf die voor heel even haar eigen ding mag doen en daar dolgelukkig van wordt.