€200 en nog veel meer: GEEN STIJL


Gast

/ #2294 ad

2012-02-22 23:17

GGZ Noord Holland Noord koopt Skybox bij AZ voor GGZ leiding
Alkmaar - Het nieuwe AZ-stadion heeft uiteraard skyboxen. Want een beetje bedrijf ontvangt tegenwoordig zijn relaties graag bij een voetbalwedstrijd. Zien en gezien worden, goed voor de relaties en er worden ter plaatse zaken gedaan. Ook GGZ Noord-Holland-Noord is te vinden in een van Business Units, zoals ze bij AZ heten.

De box kost 48.000 euro per jaar. ,,Een ideale omgeving om zaken te doenâ€, zegt bestuursvoorzitter Jansen.

Skyboxen. Lekker onderuitgezakt in een luxe fauteuil een voetbalwedstrijdje bekijken. Drank en hapjes worden aangerukt. Meestal voor de hoge heren. Want wie kan dat anders betalen?

Wat de GGZ Noord-Holland-Noord betreft ligt dat toch even anders. Leggen drie topmannen van de geestelijke gezondheidszorg uit. Adriaan Jansen (voorzitter Raad van Bestuur), Hans de Groot (manager dagbestedingen regio Noord-Kennemerland) en Ferry Bierman (hoofd restauratieve dienst en contactpersoon naar AZ toe) hebben plaats genomen in ‘hun’ skybox om hun verhaal te doen.

Er passen twintig mensen in de Business Unit van veertig vierkante meter, en voor de box zijn elf stoelen in de open lucht. De unit is zakelijk ingericht. Heel anders dan de buurman van de GGZ die zijn box tot een complete bruine kroeg heeft verbouwd.

De geestelijke gezondheidszorg gaat op de schop, zo leidt Jansen in. Tweederde van het budget moet nu binnengehaald worden door zakelijke contracten met verzekeringsmaatschappijen. Het geld komt niet meer automatisch via de AWBZ binnen. Dus wordt de instelling steeds meer een commercieel bedrijf, met een omzet van 70 miljoen en 1500 werknemers, dat bedrijfsmatiger gevoerd moet worden.

ongelofelijk dat belastingcenten naar een skybox gaan inplaats van hulp ik hoop toch echt dat ze die bezuinigen heel gouw doorvoeren want dit slaat alles bovendien komen de kleinere instanties aan bod of de kleinere zelfstandigen of zich te laten zien op de markt de ggz is niet de enige op de markt daarom is het goed zodat de kleineren of net zelfstandigen ook aan bod komen en vaak werkt dat kleineren veel beter want de ggz is veels te groot en alles draait om geld en om macht