Religieuze omroepen moeten blijven

Drs.

/ #15 Re: DE OERKNAL

2012-12-13 20:53

#14: Mede humanist - DE OERKNAL

Wat probeer je te bewijzen met je link? Dat er beter subsidie uit kan gaan naar - in jouw ogen - het tegenovergestelde? Dat beide (wetenschap en religie) niet naast elkaar kunnen bestaan? Dat de oerknal, en alle toevalligheden die daarbij zijn komen kijken, het antwoord is op waarom wij bestaan? In mijn ogen, en verschillende wetenschappers (biologie, natuurkunde, enz.) zijn het met me eens, kunnen schepping en een 'wetenschappelijk' ontwerp prima naast elkaar bestaan.

Jij gelooft zeker dat men in de Middeleeuwen niet aan wetenschap deed en dat men destijds dacht dat de aarde plat was. Dit is echter iets wat eind negentiende eeuw bedacht is om de Middeleeuwen en Christenen 'zwart' te maken, minder te laten lijken dan ze zijn. In tegendeel: het waren destijds juist de kerkelijken die in de kerk(tuin)en aan wetenschap deden. En al ver voor de jaartelling wisten Joden 'wetenschappelijke' dingen die in andere volken nog niet bekend waren. Was het niet door bijbelse wetten dat juist deze bevolkingsgroep vaak gespaard werd van ziektes zoals de pest?

Kijk, ik begrijp dat het in de bijbelse verwoording tovenarij lijkt als je je er niet in verdiept hebt, maar probeer in dat geval niet voor anderen te bepalen wat ze wel of niet mogen geloven, kijken of luisteren. Ik vraag ook niet of de KNAW wil stoppen met het financieel steunen van jouw/mijn/onze wetenschap. Laten we elkaar de ruimte geven en openstaan voor elkaar, dan is er wellicht ook wat meer begrip (vanuit beide kanten). Dan kan het deel christenen af en toe naar christelijke zenders kijken/luisteren, en het deel geïnteresseerden in wetenschap naar hun programma's.