Zorg over de (jeugd-ggz) Zorg

Quoted post

K. Riticaster

#182 Kritisch berichtje

2013-04-16 13:51

Het initiatief van de overheid, om die idioterie van een bureacratie eens bij de kiem aan te pakken, kan ik alleen maar toejuichen: Driewerf hoera.
Deze actie verdient zich binnen de kortste keren drie maal terug.

Reacties

menno Oosterhoff

#184 Re: Kritisch berichtje

2013-04-16 20:49:07

#182: K. Riticaster - Kritisch berichtje 

 ik weet niet of reactie 182 serieus is of sarcastisch. Maar dat de bureaucratie met deze actie( bedoeld is de transitie?) wordt teruggedrongen...Was dat maar waar. Er komt een enorm gemeentelijk apparaat , overal weer anders , aanvragen in veelvoud , verlekeerde loket, andere afdeling, voor 12 uur  indienen etc. Wel eens een paspoort moeyten verlengen? kost je een dagdeel. Dit gaat handenvol geld kosten. Weggegooid geld.

Strubbe

#189 Re: Kritisch berichtje - Jeugd-zorg gevaarlijk

2013-04-17 11:13:51

#182: K. Riticaster - Kritisch berichtje "Het initiatief van de overheid, om die idioterie van een bureacratie eens bij de kiem aan te pakken, kan ik alleen maar toejuichen: Driewerf hoera.
Deze actie verdient zich binnen de kortste keren drie maal terug." - De 'Transitie'......

Helaas....

Te vroeg gejuicht! Jeugd-zorg, met welke moderne naam ook.....

Het zal veel kosten. Kinderen die onder toezicht gesteld worden van jeugd-geen-zorg (BJZ) hebben meer kans op trauma's en mishandeling, geraken vaker aan de drugs en verlaten vaker voortijdig een lagere schoolopleiding. Onafhanelijke wetenschappers (Joseph Doyle, S.L.Smith, Hoksbergen, J.Hermanns, T.Dorelijers, JungerTas, en vele anderen) zegen juist dat jeugd'zorg' niet effectief en niet snel is (~75% niet effectief en daarbij 1/3e zelfs verslechterend: '909 zorgen', NW.Slot).

Deze bezuiniging, met 'jeugdhulp'-naar Jeugdwet a.s., zal hoge gevolgkosten met zich meebrengen.  Er wordt niet voor niets wetenschappelijk gesteld, en door jeugdrechtadvocaten onderschreven, dat er gespecialiseerde ingangen dienen te komen i.p.v. speculatieve door laaggeschoolde sociaalwerksters, die problemen negeren en met dwang  macht nastreven voor eigen gelijk. Jeugdzorg hoeft niet te bestaan naast degelijker gezondheidszorg. Ingangen via de academisch gevormde huisarts is voldoende. Die wijst de weg op meer diagnostischer basis. En houdt rekening met altere belangen van het kind en het gevolgen van het ervaren door het kind in trajecten die niet passen.