Stop geluidshinder tram 5 & 10 terminus Wijnegem

Quoted post


Gast

#5

2015-02-23 14:23

graag hadden wij ook aandacht gevraagd aan het feit dat wij in onze straat nl.FRANS VAN SCHEVENSTEENSTRAAT niet meer kunnen parkeren door de gebruikers van de tram die hun auto de hele dag daar laten staan, graag zouden wij een bewonerskaart willen invoeren? wat denkt U hierover. cuyt-ielegems, Fr van Schevensteenstraat 21 bus 3

Reacties


Gast

#6 Re:

2015-02-23 18:04:46

#5: -  

 Het dringend hoog tijd dat de lijn nog eens in actie schiet om ons te erlossen van dit oorverdovend heel storend geluid. Ik moet elke dag om 5u op staan, en als die trams tot 01.00u 's nachts rijden heb ik welgteld 4u slaap per nacht. Dit is niet vol te houden. En ik krijg al schrik als het zomer word, dat we zelfs geen enkel raam kunnen open zetten met het warme weer of rustig kunnen genieten van het warme weer.

Een bewonerskaart zou de perfecte oplossing zijn voor de bewoners van de Frans Van Schevensteenstraat (ik woon hier namelijk ook), hoef ik telkens weer mijn auto geen km verder te parkeren, om zo met mijn boodschappen naar huis te lopen, voor de mensen die er al van 07.00u in de morgen tot de avond hun auto parkeren om vervolgens de tram te nemen om te gaan werken of te gaan shoppen. Ik heb nooit plaats voor mijn deur.

 

Bewoners van Frans Van Schevensteenstraat 23/6


Gast

#8 Re:

2015-02-23 20:36:19

#5: -  

 Bewoner van Frans Van Schevensteenstraat:

Klopt inderdaad dat er al vanaf 7u geen plaats meer is om te parkeren. Dit was eigenlijk al op voorhand te voorspellen dat er bij het in dienst gaan van de tram een probleem ging zijn.
Dit probleem is van toepassing voor alle naburige straten.
Ik begrijp nog altijd niet dat er geen extra parkeerplaats voorzien is tijdens het ontwerpfase van deze terminus.
Tevens is er zonder enig overleg vanuit de gemeente ook nog parkeerplaats ingenomen voor de creche. Als de gemeente hiervoor plaats kan maken kan het invoeren van een bewonerskaart ook wel geen probleem zijn. Er is trouwens parkeerplaats genoeg aan shoppingcenter/makro,... maar dat zal waarschijnlijk op klachten stoten van de "kapitaalkrachtige" eigenaars. (en te moeilijk liggen) 

Wat betreft geluid.
Blijft inderdaad een storende factor en ook dit was eigenlijk op voorhand te verwachten. Of er iets aan te doen is, betwijfel ik. Ik heb namelijk vroeger ook gewoond aan een tram terminus en ook hier was er steeds het geluid van piepende tramsporen hoorbaar.
Ik zie de gemeente nog vers gebakken koffiekoeken uitdelen voor de indienstname van de tram te vieren aan de terminus. Ze hadden beter dat geld bijgehouden voor iets anders dan een kat in een zak.