laat je horen voor de Schotse hooglander @Doetinchem! !!!

Quoted post

MorioHolland

#1019 Niet waar

2015-05-31 13:34

In park Overstegen zijn meerdere Schotse Hooglanders die het park begrazen en zo op natuurlijke wijze het park bijhouden. Soms worden ook koeien verplaatst naar andere locaties. Het lijkt erop dat de stier die gisteren is ontsnapt gek was op een koe die vorige week is verplaatst. De stier is op zoek gegaan naar een uitgang en heeft met zijn gewichtsmassa een manier ontdekt om het park te verlaten. Hierbij heeft het dier geen agressief gedrag vertoond richting anderen.

Herhaling

Omdat de stier nu weet hoe hij het park kan verlaten is de kans op herhalingsgedrag groot. Veiligheid van dier en mens staat voorop en daarom kan het dier niet meer terug naar natuurpark Overstegen.  Het dier is nu tijdelijk in de Kraal geplaatst. Dit is de ruimte waar de Schotse Hooglanders worden ingeënt en gecontroleerd.

Koekendael

Maandag wordt de stier overgeplaatst naar een stal in Koekendael. Hier kan het dier verder kalmeren en wordt naar oplossing gezocht voor het dier. De voorkeur gaat uit naar ruilen of verkopen aan een andere locatie/club die Schotse Hooglanders inzet voor de begrazing van weilanden. De suggestie van afmaken is voor de gemeente Doetinchem geen optie geweest.

 

Reacties


Gast

#1021 Re: Niet waar

2015-05-31 13:51:24

#1019: MorioHolland - Niet waar  

 In site informatie??

Gelijke rechten

#1130 Re: Niet waar

2015-06-01 11:44:48

#1019: MorioHolland - Niet waar  

'Het afmaken van gezonde dieren hoort voor de gemeente Doetinchem niet tot de mogelijkheden' lees ik. Als dat zo is hoop ik dat alle vergunningen voor het houden en slachten van '(slacht) vee' direct worden ingetrokken.