geen AZC in Geldermalsen

Quoted post

Tegenstander AZC

#944 Re: Re: Re:

2015-12-15 21:38

#910: Voorstander AZC - Re: Re:  

Grote woorden. Laf, egoïstisch, diep schamen, is dat alles?

Is er een burgeroorlog in Ghana, Nigeria, Congo, Eritrea, Pakistan, Irak, Iran, Eritrea, Albanië, etc, etc????

Laten we wel zijn, het zijn niet de meest fijne landen. Maar een groot percentage van de mensen die in Nederland arriveren en asiel aanvragen komen uit dit soort landen en hebben andere motieven dan doodsnood.  Het zijn dus niet alleen Syriërs die we onderdak moeten bieden.

Het systeem (overheid) faalt in het weren van grote groepen economische opportunisten. Met als gevolg dat het draagvlak wordt ondermijnt door zonder onderscheid iedereen aan te merken als vluchteling liefst met trauma en huilend klein kind op z'n arm. Tenzij we gezamenlijk besluiten dat iedereen welkom is uit landen met armoede en een falend bestuur. Maar ik ben bang dat dat de draagkracht van Europa te boven gaat daar dit zo'n beetje 70% van de wereld bevolking betreft.

De grote verliezer in dit verhaal is de echte vluchteling. Hij wordt gewantrouwd om zijn motieven omdat wij als collectief niet in staat zijn het kaf van het koren te scheiden daar het door een deel van onze medeburgers als onwenselijk beschouwd word.

Het is belachelijk dat de discussie niet zuiver gevoerd kan worden. Aan beide zijden wordt de waarheid gemanipuleerd en verdraait, in dat respect doen beide zijden niet onder voor elkaar en gaat het ten koste van de legitieme vluchteling.

De wereld is geen fijne plaats, meeste mensen moeten dagelijks knokken voor hun bestaan. Het zelfde geld voor Nederland waar de meeste mensen soft en week zijn geworden door onze welvaart staat en sociale vangnet. Maar vergis je niet er is niet veel voor nodig om onze verworvenheden te verliezen.

Gelukkig leven we in een vrij land en mogen we ook ergens tegen zijn. Daar hoeft niemand zich voor te schamen zolang we elkaar de ruimte geven om onze standpunten op een normale manier te vertolken.

In dit laatste faalt het B&W van Geldermalsen door geen ruimte te laten voor normale discussie/inspraak om zodoende tot een afgewogen besluit te komen.

Reacties


Gast

#947 Re: Re: Re: Re:

2015-12-15 21:42:56

#944: Tegenstander AZC - Re: Re: Re:  

 "Is er een burgeroorlog in Ghana, Nigeria, Congo, Eritrea, Pakistan, Irak, Iran, Eritrea, Albanië, etc, etc????"

Euh, ja: er woedt een (burger-)oorlog of er is anderszins rotzooi (IS) in Ghana, Nigeria, Congo, Eritrea, Pakistan, Irak, Iran, etc., etc.. Je bent Jemen nog vergeten. Albanië niet, maar dat is dan ook een Europees land. Ligt anders. Die krijgen ook geen asiel.


Gast

#950 Re: Re: Re: Re:

2015-12-15 21:49:04

#944: Tegenstander AZC - Re: Re: Re:  

 "De grote verliezer in dit verhaal is de echte vluchteling."

Klopt, maar die laat je ook in de kou staan. Hoe rijm je dat met de rest van je verhaal?