Steun de moslimgemeenschap van Zeist met het verkrijgen van een islamitische begraafplaats

Door middel van deze petitie willen wij er voor zorgen dat de moslimgemeenschap van Zeist een eigen islamitische begraafplaats krijgt. Zou je dit ook graag willen, dan vraag ik je deze petitie te ondertekenen. 

Bijgevoegd vind je de aanvraag, die is ondertekend door bijna 400 mensen, die is ingediend bij de gemeente. De aanvraag is ingediend met iniatief van Ahmed El Malky, moskee Zeist (Marokkaanse) en de Turkse moskee in Zeist, namens de islamitische gemeenschap. 

 

Gemeente Zeist
T.a.v. het college van B&W en de gemeenteraad van Zeist,

 

5-04-2018

Betreft: Islamitisch begraven in Zeist

Geachte college van B&W, geachte raadsleden

Namens de Islamitische gemeenschap in Zeist willen we het navolgende onder uw aandacht brengen.
Een groot deel van de moslimgemeenschap in Zeist woont al decennia in deze gemeente. Er zijn  grote aantallen kinderen die hier geboren en getogen zijn. Zoals u wellicht via de media heeft vernomen kiezen steeds meer moslims voor een begrafenis in Nederland zodat grafbezoeken meer mogelijk zijn dan wanneer iemand in het buitenland wordt begraven.
We weten dat in het plan van de Algemene Begraafplaats van Zeist ook onderzocht is in hoeverre Islamitische begraven mogelijk is. Volgens onze laatste informatie is op deze begraafplaats Islamitisch begraven niet mogelijk.

We zouden graag zien dat  moslims op  Islamitische wijze in Zeist begraven kunnen worden temeer omdat Syrische, Irakese, en Soedanezen niet in hun land van herkomst begraven kunnen worden omdat zij in Nederland als vluchteling toegelaten zijn en gezien de toenemende behoefte zoals hiervoor aangegeven. In de bijlage bij deze brief hebben wij handtekeningen van inwoners die het Islamitisch begraven in Zeist willen hebben.

Aan zo’n Islamitisch graf zijn wel een aantal eisen verbonden. Het moet bijvoorbeeld een eeuwigdurende rustplaats zijn en moslims behoren bij elkaar begraven te worden,  afgescheiden van andere graven. Het moet zichtbaar een Islamitisch gedeelte/begraafplaats zijn. Ook moet de overledene met het gelaat naar het oosten (Mekka) liggen.

Dat gemeente Zeist geen Islamitische begraafplaats heeft, is ronduit opmerkelijk, vinden de meeste moslims woonachtig in Zeist. We zien dat dit steeds meer mogelijk word gemaakt in andere gemeentes in Nederland. De gemeenschap vindt dat het tijd is voor verandering en zou graag willen dat er rekening wordt gehouden met deze groeiende groep mensen die in Nederland begraven willen worden of geen andere keuzehebben.

Gelet op eerdergenoemde, verzoekt de Islamitische gemeenschap in Zeist uw college van B&W en Raad om het realiseren van een Islamitische begraafplaats in deze mooie gemeente. Daarnaast verwachten wij dat er ook animo zal zijn voor dit onderwerp van de Islamitische gemeenschappen vanomringende gemeenten. Dus wellicht dat dit vraagstuk ook gezamenlijk opgepakt kan worden met de gemeente Utrechtse Heuvelrug, gemeente Soest en De Bilt.

We kijken uit naar uw reactie.

 

Hoogachtend,

 

Islamitische gemeenschap Zeist.
( Marokkaanse en Turkse Moskee)

 Ahmed ElMalky

 

 

.السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

باءسم المجتمع الإسلامى فى مدينة زيست والجوار

تم تقديم طلب الحصول على مدافن مخصصه للمسلمين بمدينة زايست فى هولاندا

. ولذلك نسألكم ان تدعموننا فى هذا الامر بالأمضاء هاهنا.

اذا كان الامر يهمك أو يهم من يهمك ولكم منا جزيل الشكر والاحترام

تم الحصول على القريب من ٤٠٠ امضاء على الورق

جزاكم الله خيراً وتوفاكم على الصواب والحق

ورزقنا جميعا العفوا والمغفرة والجنه

احمد المالكى

مسجد المتقين للمغاربه وغيرهم

والمسجد التركي للاخوه الأتراك 

والله ولى التوفيق

Onderteken deze petitie

Vul het onderstaande formulier in om deze petitie te tekenen die is aangemaakt door Ahmed El Malky. Alle informatie die je opgeeft op dit formulier zal door de maker van de petitie te zien zijn.


OF

Je ontvangt een e-mail met een link om je ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities24.com to aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren aan 3000 mensen.

Facebook