Tegen plaatsen foto's regionale nieuwssites na dodelijk ongeval

handen-die-brandende-kaars-houden-50455179.jpgMet deze petitie wil ik bereiken dat sites als 112(plaatsnaam) geen confronterende foto's en video's op hun site mogen plaatsen. Vaak worden er na noodlottige ongevallen al binnen hele korte tijd nieuwsberichten uitgegeven met daarbij diverse schokkende foto's van het ongeval. Dit moet niet kunnen.

Wij

slachtoffers, familie slachtoffers, nabestaanden slachtoffers, vrienden, bekenden en hulpverleners

constateren

Dat na diverse ongevallen met noodlottige afloop door nieuwssites als 112(naamplaats) al binnen hele korte tijd nieuwsberichten met zeer confronterende foto's en/of video's zijn geplaatst. Vaak heeft de familie nog niet eens iedereen op de hoogte kunnen stellen maar is de media al wel overal te vinden. Dit is respectloos en zeer schokkend. Daarnaast worden er vaak ook video opnamen gemaakt. Soms is het slachtoffer dan nog niet eens weg.

en verzoeken

Dat het zo maar vrij mogen plaatsen van deze foto's en video's aan banden wordt gelegd om te voorkomen dat familie, vrienden en dierbaren van het slachtoffer op deze nieuwssites aan de hand van de betreffende foto's kunnen zien dat een bekende/familielid/vriend(in) van hen om het leven is gekomen bij een ongeval. Waarom moeten deze nieuwsberichten voorzien zijn van foto's. Het leed is al groot genoeg voor de nabestaanden.

Onderteken deze petitie


OF

Uw e-mailadres zal niet op onze site worden gepubliceerd. De auteur van de petitie zal echter alle informatie te zien krijgen die u op dit formulier noteert.

Je ontvangt een e-mail met een link om je ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities24.com to aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.
Facebook