Een eigen gymzaal voor OBS Schuilingsoord is een MUST!

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Er komt een nieuwe gymzaal op de plek van de Zwet!

2020-10-08 17:35:53

Beste ondertekenaars van de petitie,

Actievoeren werkt! Vandaag heeft de gemeente Tynaarlo het nieuwe accommodatiebeleid bekend gemaakt en in de plannen is opgenomen dat er op de plek van de Zwet een zogenaamde 'metahal' komt. Dat betekent dat OBS Schuilingsoord en CBS de Tol in de buurt van de school gymlessen kunnen bijven geven. 

Heel fijn dat de gemeente tot inkeer is gekomen. Iedereen bedankt voor de ondersteuning, handtekeningen en onderbouwingen. Super!

Meer info: https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/163863/30-miljoen-voor-renovatie-scholen-en-sportaccommodaties-Zuidlaren

Groeten,

Patty


Patty Groenland

Vanavond is het zo ver!

2018-09-10 13:56:14

Vandaag is het zover! Om 18.00 uur mogen we de handtekeningen overhandigen op het schoolplein. We spelen eerst het lied 'Bewegen is gezond' waar de kinderen op kunnen dansen. Alle kinderen (en volwassenen) mogen in sportieve kleding komen. De kinderen mogen van te voren een tekening inleveren (A4) over sport/spel/gym/bewegen. Dan kunnen die bij de handtekeningen in de map. Alles bij elkaar zal het waarschijnlijk 15-20 minuten duren.

We hopen dat er veel mensen komen! Tot straks!


Patty Groenland

Uitnodiging - overhandiging handtekeningen op 10 september

2018-08-28 18:29:50

Overhandiging petitie gymzaal OBS Schuilingsoord - Kom allemaal!  

Jullie hebben luid en duidelijk laten horen hoe belangrijk jullie het allemaal vinden dat er ook in de toekomst in de buurt van school lekker gegymd kan worden door alle groepen. Hiervoor is een gymzaal in de buurt onmisbaar!

Op maandag 10 september, om 18.00 uur, mogen we de handtekeningen overhandigen aan de wethouders De Graaf en Vemer en aan projectleider Van Reeken. Ze komen hiervoor speciaal naar school.

We willen ze graag een warm welkom geven en er een feestelijke overhandiging van maken.  Ook de kinderen zullen laten weten hoe belangrijk ze dit vinden. Jullie zijn allemaal uitgenodigd om erbij te zijn en onze wens kracht bij te zetten. We hopen dat zoveel mogelijk ouders, leerkrachten en leerlingen erbij aanwezig kunnen zijn.

Kunnen we nog een keer op jullie steun rekenen? Trek de kinderen hun sportiefste outfit aan, poets je vuvuzela op en komt allen!  

Namens de actiegroep:

Patty Groenland, Alies Visser, Jeroen Buist, Anouk Sikkens – Paagman, Saraya Bakker, Annette Arends – Koo, Bert Joosten, Herman Weites, Rianke van der Ploeg, Andrea Wijbenga, Casper Groener


Patty Groenland

Update petitie gymzaal OBS Schuilingsoord

2018-06-18 07:44:12

Beste allemaal,  

Hier volgt een update over de petitie over het ontbreken van een gymzaal bij de nieuwbouw van de school. Deze is inmiddels 186 x getekend, door ouders, leerkrachten en andere direct betrokkenen. Geweldig!

We hebben een overleg gehad met Cees Snitjer en Susanne de Wit van Baasis en de MR. Daar hebben we nogmaals uitgelegd dat we ons niet neerleggen bij het besluit om geen gymzaal bij school of in de buurt te hebben. Daarop heeft mevrouw De Wit een afspraak gehad met de nieuwe wethouder (Pepijn Vemer). Helaas hebben we – ondanks herhaaldelijke vragen – nog altijd geen inhoudelijke reactie gekregen van bestuur of directie. Langs deze weg hebben wij ons doel, een gymzaal bij Schuilingsoord, dus (nog) niet bereikt.

We hebben geduld en begrip getoond voor enige vertraging in verband met de wisseling van de wacht op het gemeentehuis, maar nu wordt het echt tijd om zelf actie te ondernemen. We hebben de gemeente gevraagd of en wanneer we de handtekeningen kunnen aanbieden aan Wethouder Vemer en vertegenwoordigers van de raadsfracties. Ook zullen we ons gaan beraden op verdere acties, die we al voor de zomervakantie willen gaan inzetten. Binnenkort meer info!  

We hebben vanuit de actiegroep ook contact gezocht met De Tol. Zij hadden zich niet gerealiseerd dat er na de sloop van de Zwet geen gymzaal meer beschikbaar zou zijn. Ook zij overleggen met de wethouder en beraden zich dan op verdere stappen. Tenslotte hebben we gevraagd of onze school op het niveau van directie, bestuur en MR ook contact wil leggen met De Tol om te overleggen over gezamelijke belangen.  

Hoe meer handtekeningen, hoe beter. Willen jullie allemaal zoveel mogelijk mensen bewust maken van de petitie? https://www.petities24.com/een_eigen_gymzaal_voor_obs_schuilingsoord_is_een_must  

Iedereen bedankt voor de steun en enthousiaste ideeën tot zover. Mocht iemand zich willen aansluiten bij de actiegroep, laat het vooral weten!  

Groeten, Namens een groep bezorgde ouders: 

Patty Groenland, Alies Visser, Jeroen Buist, Anouk Sikkens – Paagman, Saraya Bakker, Annette Arends – Koo, Bert Joosten, Herman Weites, Rianke van der Ploeg, Andrea Wijbenga, Casper Groener


Patty Groenland



Deel deze petitie

Help deze petitie om meer handtekeningen te krijgen.

Hoe een petitie promoten?

  • Deel de petitie op uw Facebook-muur en in groepen die verband houden met het onderwerp van uw petitie.
  • Neem contact op met uw vrienden
    1. Schrijf een bericht waarin u uitlegt waarom u deze petitie hebt ondertekend, aangezien mensen eerder geneigd zijn om te ondertekenen als ze begrijpen hoe belangrijk dit onderwerp is.
    2. Kopieer en plak het webadres van de petitie in uw bericht.
    3. Stuur het bericht via e-mail, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram en LinkedIn.