Laat de mossel niet in zijn schelpie zitten

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Laat de mossel niet in zijn schelpie zitten.


Gast

#1

2014-07-31 12:10

Leuk bedacht mosselman!
Mr. Mossel

#2 Mossels klaarmaken.

2014-07-31 12:22

Het mosselseizoen was begonnen en mijn Belgische vriend en ik hadden mossels klaargemaakt. Er ging ook een flinke scheut witte wijn in de pan.

Al etende vroeg mijn vriend zich af of mossels nog leven als ze de pan ingaan. Ik legde uit dat mossels levend worden gekookt. Doordat je ze kookt, werkt de sluitspier niet meer en blijft de mossel openstaan waardoor ze in korte tijd gaar worden.

Mijn Belgische vriend zei daarop: „Dat moet toch zalig zijn, doodgaan met een scheut wijn over je heen.”
Mr. Mossel

#3 Mossel...

2014-07-31 12:24

De mossel is het meest bekende en geliefde (tweekleppige) schelpdier. Dit weekdier leeft in ondiep water. De kleur van het mosselvlees verschilt van blank tot oranje. De kleur is echter geen kwaliteitskenmerk. De kwaliteit van de mosselen wordt in het begin van het seizoen bepaald aan de hand van het gewicht van het mosselvlees. Dit bedraagt meestal rond de 200 à 250 g per kg brutogewicht.
Mr. Mossel

#4 Van mosselen wordt je niet ziek!

2014-07-31 12:25

Van mosselen wordt je niet ziek! Vroeger misschien wel maar dat bestaat reeds lang niet meer. Misschien ben je er wel allergisch voor maar dat is wat anders.

Voor twee kilo mosselen :

Was ze eerst grondig in koud water, haal de resterende baarden weg en controleer of alle mosselen nog goed sluiten. Als een mossel openstaat is die niet noodzakelijk slecht. Tik er op met een mesje en als ze zich sluit is ze nog goed. De anderen moeten onverbiddelijk weg!

Neem enkele takken selderij en een dikke ui. Neem zoveel groenten als je zelf wil.

Was en snijd de groenten in stukjes. Stoof ze even aan in boter of margarine samen met een takje verse tijm.

Leg de mosselen nu op de groenten en strooi er ruim peper over. Leg een deksel op de pot en zet deze op een zo hoog mogelijk vuur. Na twee minuten schud je de mosselen op. Herhaal dit een drietal keer. De laatste keer zullen de mosselen wel gaar zijn, dit zal je merken als ze allemaal goed open gegaan zijn.

Serveer met brood of frietjes.

Een mosterdvinaigrette erbij geven om de mosselen in te dopen is lekker :

1 eetlepel mayonaise

1 eetlepel mosterd

1 eetlepel azijn

Alles goed mengen en eventueel een beetje water toevoegen om de saus dik vloeibaar te maken.
Mossel maniac

#5 Mosselen bewaren

2014-07-31 12:28

Zeeuwse mosselen kunt u na aankoop het beste in de koelkast bewaren, gewoon in de verpakking zoals u die van ons krijgt. Mosselen zijn levende 'beestjes'. Zorg dat er voldoende lucht in de verpakking kan komen; sluit de plastic zak niet geheel af. Na aankoop zijn mosselen enkele dagen houdbaar. Het is absoluut fout om de mosselen in een bak water te bewaren.

Mr. Mossel

#6 Mossel ook eufemisme voor vagina (een verticale glimlach).

2014-07-31 12:29

vagina: bef, behoje, bever, (boter)grot, brievenbus, broodje rosbief, buiksloterhammetje, cunt, doos, dot, druipgrot, echoput, flamoes, floppydrive, foef, framboos, friemel, frut, garage, genotsgleuf, gleuf, glijhol, grand canyon, hamportemonnee, (harige) schotwond, hol, inkomen, joni, kano, kedietje, kees, klamme dot, klotsdoos, koelie, koffieboon, kut(je), lebberspleetje, liefdesgrotje, Marianentrog, meluk, michol, miemel, mik (of: roos), mösj (Limburgs), MOSSEL, muis, muts, naad, natte la, neukhol, oester, open vleeswond, perzik, pisbak, pissemuis, poes / poesje (in de meeste Europese talen), preut, pruim, prut, punani, put, schacht, schede, scheur, schoorsteen, shoarmaslagerij, schotwond, slijmvijver, slof, sloot, snee, spelonk, spermaschacht, spermasilo, spleet, spons, tiejijs, tocht, toef, trut, tuinboontje, uitgezworen paardenoog, utteflut, vagijn, vermaak, vismarkt, vleesbloem, voorbips, wiske, zaadbak, zaadhol, zeiksnor, zure geul /sloot, zwarte gat.

BRON: wikipedia.

Mossel maniac

#7 Open mosselen weggooien?

2014-07-31 12:30

Nee,...u moet alleen slechte mosselen weggooien. En een open mossel is niet per sé een slechte mosselen. Alle levende en dus goede mosselen, zullen open gaan staan als zij temperatuurschommelingen waar nemen. Dus als de mosselen vanuit onze koelcel in uw relatief warme auto, boodschappentas, huis of keuken terecht komen, kunnen alle mosselen open gaan staan. Na een tijdje zullen zij vanzelf weer sluiten. Ook nadat u licht op de mossel tikt zullen zij langzaam sluiten. Alleen een mossel die open blijft staan en niet lekker ruikt dient u weg te gooien.
Mr. Mossel

#8 Johan Derksen houdt niet zo van mosselen!

2014-07-31 12:32

Mr. Mossel

#9 De enige echte Mossel Man!

2014-07-31 12:34

Mossel maniac

#10 Re: Johan Derksen houdt niet zo van mosselen!

2014-07-31 12:34

Mr. Mossel

#11 Schaaldierallergie

2014-07-31 12:48

Mr. Mossel heeft vernomen dat er binnen het bedrijf 1 persoon is met een schaaldierallergie. Willen wij niet met z'n allen het effect hiervan zien??

http://www.oocities.org/theratscrew3/wack/fatlips.jpg