Aanlijn- en muilkorfplicht en fokverbod gevaarlijke honden.

Wiber Jack
Handelaar

#426 - Aankoop van flatgebouw - Aankoop van auto, motor - Groot heilzame projecten

2016-08-31 22:52


Ik ben een persoon die internationale leningen aanbiedt. de schuld van speciale bestemming tussen de tennisbaan en de lange termijn 2500 € 20,000 250,000 € 30,000 € € 21.000 aan € 1.500.000 voor alle ernstige mensen zijn echt in de behoefte, de rentevoet bedraagt 3% in de loop van de periode van vergoeding. Ik geef leningen.


Gast

#427

2016-09-18 14:30

Dat de maat vol is anno 2016 en dat er een sterke afname MOET komen in het aantal bijtincidenten.
Zelfs de buurlanden klagen aan wat er in NL gebeurd.

En D66 ondersteun:
Uw e-mail aan D66 is in goede orde ontvangen. Het is belangrijk voor ons om te weten met welke ideeën, problemen en vragen mensen in Nederland te maken hebben. Wij zijn blij met het vertrouwen dat u in D66 stelt door ons hierover te benaderen. Ik begrijp uw zorgen over dit onderwerp. Helaas gebeurt dit nu al erg veel en moet wat D66 betreft aangepakt worden. Dat doet de regering nu onvoldoende. Zelfs onze buurlanden klagen hierover. Dit kan bijvoorbeeld door het versterken van het toezicht door de NVWA om meldingen van illegale handel in puppy’s op te volgen. De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (VNWA) kan nu lang niet alle meldingen van illegale hondenhandel oppakken. De voorgeschiedenis van deze dieren die illegaal worden verhandeld is niet bekend bij de koper, terwijl dit juist van invloed is op hoe een hond zich kan ontwikkelen. Zo worden puppy’s in de illegale handel bijvoorbeeld vaak op jonge leeftijd bij de moeder weggehaald en worden zij lange afstanden vervoerd in kofferbakken. Dat kan later leiden tot socialisatie problemen.

 

Kortom, D66 heeft de kwestie op het netvlies en zal zich hier binnen en buiten het debat voor blijven inzetten.

Sanne

#428

2016-10-04 10:27

De lijst met meeste bijt incidenten per ras gaat over de bijtincidenten waarvan mensen het slachtoffer zijn. Bij een 'vechthond' ben ik inderdaad niet heel erg bang voor mijn eigen veiligheid maar vooral voor de veiligheid van mijn hond. Het zit helaas in het karakter, ze zijn op deze eigenschappen (andere honden bijten) gefokt door mensen. Het is geen ras wat vanzelf is ontstaan (wat geld voor alle rassen) maar samengesteld is op karaktereigenschappen en uiterlijke eigenschappen door de mens. Deze eigenschappen krijg je niet/moeilijk uit een hond.


Gast

#429

2016-10-09 02:03

Ik wandel vaak met de honden van een vriendin van mij, twee lieve Amerikaanse buldoggen.
Het zijn moeder (6 jaar) en zoon van bijna 1 jaar.
Zelf heb ik nooit honden gehad omdat ik vanwege mijn werktijden (helaas) geen honden kan houden, maar ik beschouw mezelf wel als een hondenliefhebber.
Omdat AB's veel energie hebben en ik van wandelen hou, zijn we meestal wel gauw twee uur onderweg, soms ook langer.

Behoorlijk wat niet hondenkenners reageren trouwens nogal hysterisch op deze twee AB's wanneer ze los lopen (waar ze dat gewoon mogen). Niet zelden schreeuwen moeders tegen hun kinderen dat ze op moeten passen omdat er een paar "lelijke" loslopende honden zijn, of woorden van gelijke strekking.
Een keertje is dat wel grappig die domheid, maar op den duur gaat dat toch wel irriteren.
Tja, deze AB's worden niet zelden voor pitbulls of andere "vechthonden" aangezien denk ik.

Moederhond heeft nog nooit gevochten met andere honden, hoewel daar vandaag bijna verandering in was gekomen toen zoonlief onverwachts werd aangevallen door een labrador, zo hoorde ik van hun baasje.
De beschermende natuur van AB's kwam bij haar naar boven en zij rende op haar jong af om deze te helpen.
Maar beide eigenaren hadden het "gevecht" al in de kiem gesmoord, hoewel in de kiem...
De bijna éénjarige reu had toen al een bloedende bijtwond aan zijn neus overgehouden aan dit incident en was ook een ervaring rijker; niet alle honden zijn lief en te vertrouwen wanneer ze aan je komen snuffelen.

Ik wil geen enkel ras in de ban doen, ik heb zelf dus meer agressie gevallen meegemaakt van "gewone alledaagse" rassen dan van de zogenaamde "vechthond" rassen.
Zo heb ik een keer meegemaakt dat een kruising teckel/spaniël op neutraal terrein zonder enige aanleiding bezoek bij binnenkomst letterlijk naar de keel vloog.
Nooit gedacht dat een dergelijk hondje in staat was om zo hoog te springen, ze kwam tot borsthoogte van deze volwassen persoon.
Slechts door snel naar achteren te stappen had ze nog net een beet weten te voorkomen.
Met neutraal terrein bedoelde ik trouwens dat dit hondje voor de eerste keer het huis waar dit incident plaatsvond bezocht.

Nog een aardige anekdote om te vermelden, en ja dit keer wel met een "vechthondtype".
Enkele maanden geleden struikelde ik met twee zware boodschappentassen over een niet aangelijnde stafford, wij kwamen allebei net om de hoek van mijn flat gelopen in tegengestelde richting en konden elkaar dus niet aan zien aankomen.
De hond kwam aanrennen en door die energie in combinatie met het gewicht van mijn tassen buitelde ik letterlijk over de hond heen.
Waarschijnlijk een komisch tafereel om te zien, maar ik wel was geschrokken en de hond kennelijk ook want die begon meteen te grommen en daarna te blaffen naar mij.
Ik heb zelf dus nooit een hond gehad maar het beste leek het mij om gewoon op een kalmerende, sussende toon die hond toe te spreken en zowaar hielp dat vrijwel onmiddellijk.
Ik heb hem of haar vervolgens nog even aan mijn hand laten ruiken waarna die alweer voldoende gekalmeerd was dat ik hem/haar aan kon halen.
Dit ging allemaal zo snel dat de eigenaresse pas daarna om de blinde hoek verscheen, kennelijk ook geschrokken (door het geblaf neem ik aan).
Misschien heb ik een engeltje op mijn schouder, of was deze stafford niet het monster dat deze honden schijnen te moeten zijn.

Wat wil ik zeggen?
Elke hond is gewoon uniek en echt gevaarlijke rassen zijn niet aan te wijzen volgens mij.
Wel gestoorde mensen die ipv een hond beter een schildpad kunnen nemen.
Die kan je tegen elkaar laten "hardlopen".

Een heel wat minder schadelijke competitie dan hondengevechten houden.


Gast

#430 Re:

2016-10-09 15:55

#8: -  

 Amen word liever gebeten door een labrador of teckel 

Dan door zo.n beest 

En dat gelul van labrador en teckel staan op nr 1 maar dat komt nooit in t nieuws .omdat t niet interesant zou zijn 

Nou het zal bere interesant zijn om dat in t nieuws te brengen 

 


Gast

#431

2016-10-16 11:39

Veel aanvallen van vechthonden in Middelburg met dodelijke afloop. Een verbod op deze honden die veelal ook het verkeerde type baas aantrekt is noodzakelijk!! Het is vreselijk als je hond wordt aangevallen vanuit het niets door een vechthond en zelf loop je ook gevaar omdat deze bijtgrage honden jou als mens net zo makkelijk aanvallen!

Gast

#432 Re:

2016-10-16 11:47

#401: -  

 Inderdaad verbod en muilkorven!


Gast

#433

2016-10-16 18:41

Omdat ik stapel gek ben op honden maar zo bang ben geworden om met mijn hondje op straat te gaan omdat er te veel vechthonden in mijn woonwijk wonen en zodra ze mijn kleine zien al bijna niet meer te houden is door de eigenaar. Dit beangstigt mij heel erg, en ontneemt mij het heerlijk, ontspannen wandelen met mijn viervoeter.

Gast

#434

2016-10-16 18:50

Om goedwillende hondenbezitsters die achtergronden kennen trainen en proberen sociaal gedrag aan hun huisdier bij te brengen NOOIT te associeren met dit soort eigenaren en dieren! Verder mag een vechthond nooit een bedreiging voor een gesocialiseerd huisdier te zijn! Succes

Gast

#435

2016-10-16 20:54

Omdat iedereen veilig over straat moet kunnen met zn kind of hond zonder dat ie door een "gevaarlijk" ras aangevallen zou kunnen worden met misschien zelfs dodelijke afloop.

Gast

#436 Re:

2016-10-17 15:10

#434: -  

 Helemaal mee eens!

 


Gast

#437

2016-10-18 09:28

omdat sommige bazen geen enkel idee hebben hoe sterk hun hond is. Daarnaast gaat een hond af op hetgeen hij ziet en voelt van zijn baas, Agressie gaat vaak over op de hond.KAN DE HOND NIETS AAN DOEN. Ligt aan de baas

Gast

#438

2016-11-10 12:24

Mijn vriendin is bij binnenkomst in haar eigen woning notabene aangevallen door twee staffords, die zonder dat zij het wist in de woning aanwezig waren. De aanval gebeurde zonder aanleiding (ze was net binnen) zonder waarschuwing vooraf (geen geblaf of gegrom) en met diepe bijt en scheurwonden aan beide benen waar ze na bijna 4 maanden nog steeds niet volledig van hersteld is. Ook heeft ze sindsdien grote angst voor wat grotere honden. Wat ons met name dwars zit is het feit dat deze honden niet worden afgemaakt en dat de eigenaar niet wordt vervolgd.

Gast

#439

2016-11-30 08:57

Helaas is er een groot deel van dit (vind ik persoonlijk) mooie ras in de verkeerde handen gevallen. Daarmee bedoel ik de mensen die vokken op de extra grote spieren, explosifiteit, bijtkracht en mensen die de hond isoleren. De stafford heeft ook hele goed kwalititeiten die nu niet meer zo goed naar voren komen. Door de verschillende bijt incidenten.

Dat er vaker gebeten word door een kleinere hond of een anders ras is een feit maar de schade die de ene beet en de andere beet opleverd is niet te vergelijken. wel ben ik van mening dat in 75% van de gevallen dat het aan de eigenaar ligt.

Ik zou graag zien dat niet iedereen meer zomaar een hond kan kopen. Hoe dit te realiseren geen idee. Maar te vaak zie je mensen met een hond (pitbull, staford of een ander ras) die er helemaal niks van snappen.

 


Gast

#440 Re: Re:

2016-12-06 19:04

#102: Gast - Re:  

 Ik vindt het dan erger voor de stafford dan voor de teckel .Want de teckel gaat het niet mee maken de pijn maar de stafford gaat nog leven meer wel de pijn voelen van de beten

Pitbull fan

#441 Re: Re: dommme morecowbell

2016-12-26 05:17

#77: MoreCowBell - Re:  

 Sireus wat kan u dom lullen kleine hondje zijn voor niks gemaakt. En die anderen. Rassen die u noemt zijn de vieste honden die er zijn gouw un anderen hond uit dagen en dan by de baas janken als de hond die ze hebben uit gedacht ieds terug doet  maar over de pitbull s er moet un verbod komen op mensen die geen honden kune. Houden. En daar bedoel ik mee mensen die hun hond los laaten lopen in gebieden waar dat niet mag en. Mensen die hun hond niet aan kunnen 


Gast

#442 Re:

2016-12-26 05:18

#433: -  

 Niet scheinheilig doen want kleine hondjes die blaffen als gekken en dan maar klagen als un anderen hond ieds terug doet 


Gast

#443 Re:

2016-12-26 05:24

#435: -  

 Dan moet iedereen maar is zen hond aan de lijn doen en dan moeten mensen met labrador s. En herders is hun beesten. Niet los laaten lopen waar het niet kan en mag 

melissa

#444 Re:

2017-01-27 06:05

#40: shrek -  

 En jij ziet jezelf met z,n reactie dus als een beter mens

Als vechthonden bezitters.


Gast

#445 Re: Re:

2017-02-10 12:52

#77: MoreCowBell - Re:  

 Jij heb geen nut in dezen wereld vieze gore kansloze loser dat je er rond loop 


Gast

#446 Re: Hondencursus verplicht voor iedere hondenbezitter

2017-02-23 19:41

Sean

#447 Re:

2017-02-23 21:16

#7: M. Vermeer -  

 Alsjeblieft verdiep je in de materie voordat je alleen SBS6 one liners volgt. Gaan we dan straks ook Marokkanen verbieden omdat ze vaak negatief in het nieuws komen. Staffords en alle andere sterke rassen zijn niet gevaarlijk mensen die hun hond niet onder controle hebben wel. Ik ben het eens dat menSen die een sterk ras willen opvoeden verplicht op cursus moeten maar verbieden is niet de oplossing. Ik vind het enorm sneu voor de mensen die ooit een gevaarlijke hond zijn tegen gekomen. Maar een hond bezitten moet gewoon serieus genomen worden en aan regels gesteld worden. Maar ras verbieden die overigene gefokt is om ongedierte te vangen en een ideale gezins hond te zijn. Aka de nanny dog, ja de stafford. 

Ik bezit zelf zo een killer dog en kom dagelijks mensen tegen die niets van honden snappen, hun eigen hond niet onder controle hebben en mij complimenten geven over hoe lief en goed mijn hond luisterd. Om daarna ineens te vragen of het een pitbull is. Ja dat is het maar het is een zacht gekookt ei. 

We kunnen niet alles gaan verbieden dat in potentie mogelijk ooit gevaarlijk zou kunnen zijn. We verbieden ook geen vrachtauto's omdat deze gevaarlijk zijn voor het overige verkeer. En in lijn in deze discussie ja ik word ook liever aangereden door een fietser dan een vrachtauto....... see my point!


Gast

#448 Re: Alle honden Moordmachines

2017-02-24 22:48

Anoniem

#449 Re:

2017-02-25 11:22

#329: -  

 Ik weet niet wie jij bent, maar je hond uitlaten met een mes op zak geeft het eigenlijk al aan! Je bent niet goed bij je hoofd!!

 

L

#450 Re:

2017-03-25 09:30

#5: Mirelle -  

 Halleluja