Aanlijn- en muilkorfplicht en fokverbod gevaarlijke honden.


Gast

#401

2016-04-19 15:55

Alstublieft een fokverbod en de honden die er al zijn verplicht muilkorfen!
Marijke

#402

2016-04-19 15:58

Alstublieft een fokverbod voor deze honden! En de honden die er al zijn, verplicht muilkorfen en de baasjes verantwoordelijk stellen voor alle schade. De hond in kwestie kan er niets aan doen, het is zielig die muilkorf maar we moeten de samenleving beschermen. De baasjes weten of zouden moeten weten dat hun dier gevaarlijk is of kan zijn!


Gast

#403

2016-06-10 20:12

Het lieve hondje van mijn vriendin is zonder enige aanleiding of waarschuwing dood gebeten door een mastif.
Natascha

#404 RAD bull honden aanlijn/muilkorf plicht

2016-06-10 21:16

Iedereen die denkt dat elke bull achtige hond gevaarlijk is mag bij mij op de koffie komen met hun hond. 

Mijn hond zal jullie super vriendelijk, blij en sociaal onthalen. 

Ook loopt hij bijna altijd los. Maar in tegen stelling tot de meeste honden luisterd hij als ik hem hier roep. Ik krijg ook altijd te horen van oh die van jou luisterd wel goed oh die van jou is wel lief. Ja die van mij heeft dan ook al 2 gehoorzaamheids cussusen zeer goed afgerond en op heel jonge leeftijd heel goed gesocialiseerd  ook ruim overal zijn poep op (behslve als er een bodje staat dat dit niet hoeft.

Niet iedereen met een bull achtige hond is meteen asociaal met een agressieve bull... Je kunt snel genoeg zien welke wel goed of niet goed zijn opgevoed /gesocialiseerd!

Stel liever een kynologisch gehoorzaamheids cursus verplicht voor elke hond elk ras.

Met vriendelijke groet 

Natascha Ras

Natascha ras

#405 Re:

2016-06-10 21:30

#401: -  

 als u een keer gebeten bent door een labrador zijn niet meteen alle labradors vals. Dit geld ook zo voor Bull achtige honden!!

Mijn stafford loopt altijd los nog nog nooit gevochten! Wel is hij zelf 3 x aangevallen en weggerend. 1 x door een stafford een keer door een labrador en keer door rotweiler. Bevoor oordeel ik nu deze rassen NEE die 3 willekeurige honden hadden helaas alle 3 een baas die hun honden niet de baas waren.

Gelukkig had mijn hond geen ernstig letsel. En kon ik alle 3 de keren mijn stafford beschermen.

Ik loop veel met de Doggydate losse groeps honden wandelingen daardoor is mijn stafford zo sociaal.

Hij speelt met chiwawa's en zelfs met de katten van de buurvrouw is hij vriedjes!

Gewoon heel goed opvoeden met duidelijke regels & grenzen en gehoorzaamheids curcusen!

 


Gast

#406

2016-06-11 08:13

Had ik al gedaan. Het lieve hondje van mijn vriendin (een Maltezertje) is vorige week zonder reden aangevallen en dood gebeten door 2 Mastiff honden.

Gast

#407

2016-06-27 12:00

Deze honden zijn gevaarlijk en afgericht om te doden. Het is niet veilig op straat gezien negen van de tien keer loslopen en niet gemuilkorfd zijn.
Deze honden moeten verboden worden.
De mensen die deze honden in bezit hebben zijn over het algemeen asociaal en denken dat ze alleen op de wereld leven. Ze genieten ervan dat de meeste mensen bang zijn en daardoor vielen zij zich overweldigend.
Zind eer ge begint ze zijn levens gevaarlijk en agressief.

Gast

#408

2016-08-03 13:08

Ik vind dat het houden van dit soort gevaarlijke honden in heel Nederland verboden moet worden. Ik was geschokt toen ik gisteravond op de tv hoorde dat een prachtig, mooi en onschuldig meisje gebeten is door zo'n gevaarlijk beest. Afschuwelijk. Als het mijn kind was dan had ik die beest gelijk afgemaakt en de eigenaresse keihard aangepakt. De eigenaars van dit soort gevaarlijke beesten zijn gestoord en gevaarlijk. Ik maak het tot mijn grote ergernis dagelijks mee. En er is helaas nog steeds geen verbod. Het wordt tijd dat de regering gaat ingrijpen en het houden van gevaarlijke dieren en het fokken gaat verbieden. Onschuldige mensen zoals ik en het prachtige kleine meisje en nog vele anderen worden de dupe van gevaarlijke gekken die los rondlopen en alles doen wat gevaar oplevert. Als ik ooit door een hond wordt aangevallen dan weet ik precies wat ik met die hond en de eigenaar gaat doen. Dit kan echt niet zo verder in Nederland. Ben van plan om kontakt op te nemen met de tweede kamer. Of het veel zal helpen weet ik niet, maar ik ga het toch proberen.
Dennis

#409 Re: Re: Mirelle

2016-08-16 20:18

#196: - Re: Mirelle 

 Prima antwoord hoor! Had niet anders verwacht . 

Het ligt gerust ook aan het baasje, maar een groot deel ligt in de genen van een hond.

de mensen die er verstand van hebben erkennen dit ook !

Ze raken van nature uit al geïrriteerd als ze een andere hond ruiken.

Er zijn gerust ook lieve tussen , maar dat is het zelfde als zeggen dat je een labrador kent die niet zwemt . 

Men als t mis gaat is het gewoon vaak niet te stoppen is mijn ervaring.

 


Gast

#410

2016-08-21 10:23

Ieder (jong) slachtoffer is er 1 teveel plus vechthonden vallen in de categorie wilde dieren. Pakken ze eenmaal iets vast dan verscheuren ze het. Niet te vergelijken met een tekkel, labrador, enz. Politiek neem je verantwoordelijkheid.

Gast

#411 Re:

2016-08-24 14:33

#408: -  

........ je zult zien dat Den Haag ook nu weer een dag nadat in drenthe een onschuldig 3 jarig kindje gegrepen is door maar liefst 4 rotweilers, die doelbewust notabene zelfs over een hek moesten klimmen om het slachtoffertje te pakken. Er zal vanuit Den Haag niets ondernomen worden ...... Den Haag staat namelijk toe dat er levende wapens in tuinen, hondenuitlaat gebieden, op straat, op het strand overal in Nederland gehouden mogen worden.  Een gevaarlijke hond moet namelijk eerst 2x een hond doodbijten voordat er naar de zaak gekeken wordt en dit weet ik helaas uit eigen ervaring .... 1x een hond verscheuren is nog niet voldoende voor de wet. 
Wij moeten met hen rekening houden, een straatje omlopen, maar dit klinkt misschien zuur en achteraf maar echte hondenkenners zouden hun kind ook niet/nooit laten spelen in de buurt van dat soort rassen.

Want hondenkenners houden namelijk wel rekening met de spreuk, "dat doet die anders nooit" !!! Hondenkenners denken en kijken vooruit en schatten situaties in. 

Alleen fokkers en bezitters "willen" niet beseffen wat voor karakters zij in huis halen of fokken. Bijvoorbeeld als de rottweilerfokker van gisteren dat wel had geweten (of beseft), had het afschuwelijk drama gisteren helemaal niet plaats hoeven te vinden, die honden hadden NOOIT de gelegenheid mogen kunnen krijgen om toe te kijken hoe kinderen met elkaar spelen, dat begrijpen zij niet !!

Mensen moeten zich eerst eens verdiepen in RASSENKENNIS ...... en zeker niet onbelangrijk waarvoor en WAAROM!!!rashonden in het verleden gefokt zijn ..... fokken is uitselecteren voor de ongewenste eigenschappen en met de "gewenste" eigenschappen wordt verder gefokt .... rassen zijn door de eeuwen heen gefokt juist en alleen op die specifieke "gewenste" eigenschappen !!! die eigenschappen hebben niets met opvoeden of wat dan ook te maken ...... die zitten in de "genen" 

Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2016-08-25 14:34



Gast

#413

2016-08-25 19:48

Ik erger me dood aan het grote aantal vechthonden, liefst XXXL en liefst nog gekruist met nog engere rassen, die door mensen worden aangeschaft die totaal niet beseffen wat ze in handen hebben en denken dat ze met het modewoord 'socialisatie' rastypische eigenschappen kunnen wegpoetsen. Of het stoer vinden om met een schuimbekkend exemplaar over straat te lopen die met liefde mijn honden graag aan veters zouden willen scheuren.
En omdat het ook doodzielig voor die honden zelf is. Zij worden als schattig pupje aangeschaft om vervolgens een jaar later het asiel te worden ingegooid. Als ze mazzel hebben en niet met een steen om de nek in de plomp te worden gemieterd.

Gast

#414

2016-08-25 20:02

Omdat ik die vechthonden in het straatbeeld, samen met hun asociale eigenaren, meer dan zat ben.

Gast

#415

2016-08-26 06:03

Omdat er teveel bijtgrage honden rondlopen en met muilkorf kunnen deze honden toch lekker buiten lopen tussen de andere honden zonder gevaar.Dan hoeft de hond niet ingeslapen te worden de hond kan er ook niets aan doen dat hij zo is.Zo is het veilig voor iedereen

Gast

#416

2016-08-26 09:32

Er zijn al genoeg slachtoffers gevallen.
Zegt genoeg!!!

Gast

#417

2016-08-26 09:38

Ik woon aan het amsterdamse vondelpark waar meerdere xeren incidenten plaatsvinden met dat soort honden.
Ik heb een collie en als ik dat soort honden zie vermijd ik ze het liefst.
Er zijn ook honden die al meerdere xeren schade hebben aangericht bij andere honden en verplicht een muilkorf ommoeten maar de baas doet het niet.
Er komen er steeds meer bij veelal jonge baasjes met slecht luiterende stuiterballen.
En zolang de hond nog jong is gaat het allemaal wel, dan zeggen ze mijn hond is zo lief.maar als de hond de volwassen leeftijd bereikt gaat het vaak fout.
Nu met mooi weer komen ze massaal naar buiten en zie je op bepaalde plekken in het vondelpark ook groepjes staan met de bewuste honden kruisingen veelal , vroeger noemden ze die honden bandogs" en wat vinden ze het stoer dat die honden naar elkaar uitvallen.
Vaak hebben die honden ook een rot leven zitten veelal opgesloten in een bench kunnen hun energie niet kwijt.met alle gevolgen van dien.

Gast

#418

2016-08-26 09:43

Ik zie hier in mijn buurt ook mensen met staffords rondlopen. Een soort mensen waarvan ik zeg die kunnen nog hun kinderen niet fatsoenlijk opvoeden laat staan een hond. Het mag discriminerend klinken maar het zijn bijstandstrekkers die niet werken en een schijt aan normen en waarden van anderen hebben. De honden worden maar ff uitgelaten. Wel aan de lijn maar laatst liep een zonder en zat meteen achter een kat aan.
Ik dacht zo bij mij dit gaat een keer fout. Deze keer is het een kat. De andere keer een hond en dan een kind. Met veel moeite hebben ze die hond die op zich een leuk beest is kunnen terughouden.

Ik hoor vaak als ze met andere asoburen samen zitten in de tuin dat iedereen ermee bezig is die hond te vertellen wat hij niet mag. Dat beest weet niet eens wie zijn baas is.

Volgens mij horen dit soort honden in handen van mensen die ermee om kunnen gaan. Er moet controle komen wie zo een hond mag houden. Zover ik weet wordt dat in Duitsland inmiddels zo gedaan.

Gast

#419 Re:

2016-08-26 09:47

#407: -  

 Helaas moet ik dit toestemmen. Hier in directe buurt hetzelfde. Het zijn zulke asociale lui die desondanks nog van politie en gemeente beschermd worden maakt niet uit wat ze ook doen.

Canis

#420

2016-08-26 11:09

Zag je vroeger een z.g. "vechthond" bij mensen die er verstand van hadden, die wisten wat ze aan de lijn hadden, tegenwoordig lopen er lieden met zo'n hond rond die of een minderwaardigheidscomplex hebben, bang zijn voor de boze buitenwereld of bescherming nodig hebben (dealers, henneptelers, drugsrunners enz.). Als je met je honden rondloopt, ben je constant de omgeving aan het verkennen..........komt er weer zo'n eikel aan, loopt er weer zo'n vechthond los. Daar komt nog bij dat de overheid in het toezicht op loslopende honden ergerlijk tekort schiet. Ze lopen overal los, ook buiten de aangewezen losloopgebieden. Spreek ze zelf maar niet aan, want verwensingen en bedreigingen zijn jouw deel. Dus naast een fok- en aanlijngebod, is beslist meer toezicht en handhaving noodzakelijk. Een muilkorfplicht opleggen, verplichte cursussen voor eigenaren van vechthonden, zijn tussenoplossingen. Logisch dat de wetgever nu aan zet is, want de "branche", de lieden die met vechthonden rondlopen, heeft geen zelfreinigend vermogen.


Gast

#421

2016-08-26 13:43

Mijn hondje heeft een aanval ter nauwenood overleefd en heeft nog dagelijks pijn! Met muilkorf en lijn voorkom je dit soort aanvallen, van mijn part om die discussie niet te hebben alle honden met muilkorf op openbaar terein, mijn en jou hond went er wel aan!

Gast

#422

2016-08-26 13:54

Omdat er veels te veel van dat soort honden rondlopen en ook omdat het toch vaak vreemde eigenaren zijn.

Gast

#423

2016-08-26 20:23

op zich vind ik het leuke honden maar als ze gevaarlijk worden is het niet leuk meer.het zal je maar overkomen..

Gast

#424

2016-08-28 06:47

Door de vele ongelukken met deze honden. Ze zijn gevaarlijk voor mensen en dieren en heel vaak weten de bazen niet goed met ze om te gaan en worden ze nog veel gevaarlijker het zit nu eenmaal in hun dna deze ongelukken moeten stoppen

Gast

#425

2016-08-31 10:05

Teveel problemen en ernstige ongelukken met deze type honden