De Zelfstandigenaftrek Moet Blijven

Ruudje

/ #239 Re: Knuppel in hoenderhok.

2013-08-13 14:50

#19: loonslaaf - Knuppel in hoenderhok.

 

een beetje moeilijk als je hetzelfde netto wil hebben als een timmerman in de bouw moet je ongeveer 45-50 euro per uur vragen dan ben je volledig verzekerd, bouw je pensioen op en heb je ook vakantiegeld en betaalde vakantiedagen.

dit was 2 jaar geleden al moeilijk, de meeste konden niet meer dan 30-35 euro per uur vragen, dit jaar is het 25-30 euro en dan nog ben je te vaak te duur, omdat een oost europeaan voor 20 euro per uur kan komen.

30 euro per uur staat op dit moment gelijk aan net iets onder een bijstands uitkering, dus betalen we geen van alle de pensioenkosten meer, en ook geen uitkeringen voor blijvende invaliditeit. Op die manier houden we zolang we gezond zijn EN werk hebben nog net wat over, zodat we de bijtelling voor de bus (die we zelf al betaald hebben), eens in de 4 jaar aan de belastingdienst nogmaals kunnen betalen (25% bijtelling).

verdwijnt die zelfstandigeaftrek dan weet ik wel wat ik doe, meteen een uitkering aanvragen, das dan toch mooi 100 euro per maand netto erbij.