Veilig? OK! Ik doe mee ...

De Mol himself !

/ #13 Re:

2013-11-28 10:09

#10: De Mol -

Tussenhaakjes , er is nog een toegangsweg via de speeltuin van de Brugschool maar vroeger werd deze afgewezen omwille te weinig verlichting en te modderachtig parkcours !

Het ideale is een pendelparking : ouders brengen hun kinderen naar een bep. Kiss & Ride parking . De kids worden begeleid naar school gebracht. Auto's hinderen de schoolmobiliteit niet en kunnen vlug de R4 / E-wegen nemen om naar werk te rijden.

Voetgangers / fietsers worden door auto's niet gehinderd. De hamvraag is waarom komen ouders met kinderen naar school ? Onderzoek ?

Het is gevaarlijk om met de fiets te komen , vandaar dat ze met de auto brengen . Maw omgekeerde wereld !

Als fietser in de schoolspitsuren passeer ik de 4 aanliggende scholen , een struggle of surviving ! Moet je gewoon zelf doen !

Goed voor uw verkeersreflexen maar onveilig .

Ik vind het spijtig dat men op schoolniveau veel inspanningen leveren aanbrengen verkeerveiligheid , sport ( naar school gaan of met de fiets ) , milieu ( klimaatsproblematiek ) maar de praktisering is dikwijls tegengesteld . Dat komt over als hypocriet !

Een voorbeeldfunctie heeft steeds een positieve invloed.

En ja sommige fietsers zijn gevaarlijk op de weg , het na-apen van sommige autochauffeurs. Fietshelmen en fluovesten voor fietsers / voetgangers -enkel fluo - ( te weinig zichtbaarheid van hen , regenweer ) zou een automatisme moeten zijn voor hen !

Tussenhaakjes , fietsstraten zijn reeds in Gent in voege ! Ervaringen ?

Wat is de ervaring van de fietsstraat Trekweg ?

 

Niet te vergeten aan de Zuidbroek komt in 2015 wellicht een woonzorgcentrum en er komt wellicht een verkaveling aan de Zuidbroek waarbij de serres hebben gestaan . De mobiliteit ( parkeren , transit ) in deze omgeving zal daardoor sterk veranderen in het byzonder tijdens de schoolspitsuren !

Het openbaar vervoer zal aangepast worden in fctie woonzorgcentrum ( mobiliteitsverhogend voor senioren ) !

Inspraak ? Via het openbaar onderzoek ?

 

Veel stof ter discussie !