Veilig? OK! Ik doe mee ...

Jan

/ #14

2013-11-28 20:50

Het is een zeer belangrijk en interessant debat omdat het bijna elke bezoeker van de brugschool en bibliotheek aanbelangt.
Ik hoop dat er o.a. bij de heraanleg van de 'parking' ernstig wordt nagedacht en er duidelijke keuzes worden gemaakt en dit in het voordeel van de meest kwetsbare weggebruikers: fietsers en voetgangers. Een overzichtelijke 'kiss and ride' of 'zoenzone' voor auto's moet hierbij zeker in rekening worden gebracht. Bij het BIVV is daar veel info over terug te vinden!

Een gedeeltelijke oplossing voor de doorstroom van fietsers en voetgangers zou erin kunnen bestaan om het veelgebruikte aarden weggetje in het gras parallel met de brug eens deftig aan te pakken. Nu is het dikwijls meer een strook voor veldrijders. Dit geldt trouwens ook voor het versleten pad met putten vanaf de brug richting park en Atheneum.

Verder blijft parkeren of stilstaan op het fietspad, zebrapad of voetpad erg gevaarlijk en nog steeds verboden. Borden zetten alleen is niet voldoende. Als men hierop niet controleert op drukke momenten zullen overtreders hun gedrag niet aanpassen. ik vind dit hetzelfde zoals bij een zone 30. Een taak voor de politie? Als je ouders hierover beleefd aanspreekt negeert men je of krijg je hevige reacties terug. Jammer toch?