Rekentoets VO desastreus voor kenniseconomie


Gast

/ #222

2015-05-26 09:12

Wij, beiden klinisch psycholoog en ouders van een 25 jarige dochter met NLD en dyscalculie ervaren al jaren de wijdverbreide en ernstige gevolgen van deze handicap voor onze dochter. Momenteel doet onze dochter examen tandartsassistente, dat zij gelukkig wel gaat halen omdat de rekentoets dit jaar nog net niet leidend is. Een jaar later zou zij zelfs deze MBO opleiding niet kunnen halen omdat zij niet in staat is en zal zijn voor rekenen ooit een voldoende te halen (Een paar weken geleden heeft zij wel aan die schijnvertoning mee moeten doen en een 3 gehaald)
Voordien heeft zij met een mooie lijst de havo afgerond , waarbij zij profiteerde van een examenjaar waarin het zelfs mogelijk was wiskunde te laten vallen. Daarna heeft zij nog de propedeuse van een HBO weten te halen waarna met name het vak economie een onoverkomelijk struikelblok vormde. Haar twee zussen hebben beiden een universitaire opleiding afgerond (rechten en farmacie)

De rekentoets teneinde diploma's te blokkeren is een onbenullige
maatregel, niet op consquenties doordacht en zeer onrechtvaardig.
Ongetwijfeld zal men op termijn op deze bureaucratische dwaling terugkomen , maar dan is ondertussen al veel leed geschiedt voor met name jonge mensen die gezien hun handicap juist op wel wat coulance zouden mogen kunnen rekenen.