geen AZC in Geldermalsen


Gast

/ #218

2015-12-12 13:24

#177: -  

 Het vervelende van dit soort onderzoeken is dat je je door bepaalde variabelen wel of niet mee te nemen je de uitkomst flink kunt manipuleren, cq uit z'n verband trekken. Hecht meer waarde aan m'n gezond verstand. Hoe kun je uitleggen dat het bouwen van een mega locatie, het verstrekken van geld per dag per asielzoeker de samenleving geen geld kost. Om nog maar te zwijgen van de extra kosten voor veiligheid, politie , criminaliteit.

het positieve effect op de economie dankzij extra overheidsuitgaven is een drogreden. Het betreft hier belastinggeld dat aan asielzoekers wordt uitgegeven. Zonder asielzoekers zouden wij die belasting niet hoeven betalen en het zelf kunnen besteden ten behoeve van onszelf en ook daarmee onze economie stimuleren.

Ook de stijging van de vraag naar woningen is een perverse prikkel. Met name de vraag naar sociale huurwoningen zal stijgen en wellicht de bouwsector tijdelijke impuls geven. Maar ook dit betaald uit belastinggeld wat door de belastingbetaler anders (beter) besteed had kunnen worden en daarmee ook de economie stimuleren. Het spekken van de zakken van projectontwikkelaars, aannemers, de asielindustrie en asieladvocaten lijkt mij niet de beste besteding.

Dat de werkloosheid hierdoor met "maar liefst" 0,1 procent zal dalen doordat opvang en registratie voor extra weer zorgt is een tijdelijk effect. Op een gegeven moment ben je toch klaar met opvangen en registreren, mag ik hopen!! Of wordt dit een blijvende instroom!? Dit betekent wel steeds meer ambtenaren die niet-productief werk doen, en ja, weer betaald uit belastinggeld dat alternatief besteed had kunnen worden.

Ook erg fijn om te horen dat slechts 20% van de immigranten de komende jaren betaald werk zullen vinden; alleen beetje jammer dat die huidige 600.000 werklozen dan naast die banen grijpen, en dat blijkbaar de overige 80% op uitkeringen zal blijven leven. Hoezo kost dit de samenleving geen geld!?

Van een Volkskrant artikel had ik eerlijk gezegd ook niet beter verwacht!