Broodfokker hezehof te lummen moet stoppen!


Gast

/ #522

2017-03-12 09:30

Wij zijn ook gaan kijken in Hezehof voor een pup. 

Alleen al het feit dat ze daar, vaak met meerdere, in een bak zit van 1 a 2vierkante meter.... met beetje stro. Omgeven door constant geblaf en gejank van andere pupjes. Die beestjes worden helemaal gek als ze dan in een sociale, huiselijke omgeving terecht komen bij je thuis. Ze zijn dat niet gewoon... Echt triestig !

Bovendien zijn die bakken opgesteld in oude, tochtige 'varkensschuren', kunstlicht, geen gras, verluchting??, het stinkt het naar uitwerpselen (uiteraard)... niet te verwonderen dat die zieltjes ziek zijn/worden!

Wanneer gaan ze daar eigenlijk iets aan doen?

En iedereen verwijst naar de overheid, maar ook websites zoals 2dehands, koopjeskrant enz. zouden deze broodfokkers moeten kunnen boycotten. Zij staan gewoon tussen de 'particulieren'... dat is al 'misleiding' op de eerste plaats!

Het gaat hun inderdaad echt enkel om het geld. Wij zagen mensen informeren over een grotere pup (het was een groot ras en zag er eigenlijk al volwassen uit), ze hadden duidelijk medelijden met het graatmagere beest. De eigenares kwam erbij staan en zei dat ze er 750euro voor moest hebben, anders 'bleef hij zitten'.... ongelooflijk. Dat dier bleek al 8maanden oud te zijn ... en dus 8maanden in zo'n bak te leven! Schandalig...! Zo'n dier kan niet anders dan een trauma hebben.

Ik hoop dat we met z'n allen deze broodfokkers uit de maatschappij kunnen helpen door:

- NIET te kopen (algemene BOYCOT),

- blijven negatieve reacties plaatsen,

- iedereen in onze naaste omgeving hierover informeren en zorgen dat het woord verder gaat,

- ...