Verdubbeling inschrijvingsgeld DKO: Nee! Brief aan Minister Smet

Luka

/ #323 Re: n,

2012-12-10 19:32

#1: jos - n,

Beste Jos,

Wat wij aanbieden is toch kunst en cultuur educatie. De schoolcultuur zal van school tot school anders zijn, maar de school waar ik in actief ben gaat het niet louter en alleen om "mensen met talent". Het gaat om kinderen, jongeren, adolescenten en volwassenen die zich leren uiten en ontplooien op een positieve constructieve manier. Constructieve (zelf)expressie is voor mij een essentieel onderdeel van onze maatschappij en het middel tegen verzuring. Het leren kennen van allerlei meningen, invloeden en stromingen is een verrijking geen verarming. 

Door het inschrijvingsgeld laag te houden discrimineren we ook niet. Ook minder welstellende gezinnen kunnen hun kinderen naar een van onze opleidingen sturen of er zelf nog aan deelnemen. Het deeltijds kunstonderwijs is ook zoveel meer dan louter en alleen cultuur en kunsteducatie. Goede begeleiden en ondersteunen is helemaal geen luxe.

Wel,
Volgens mij is er wel ruimte voor een opslag in het DKO, minst er ook voor bepaalde groepen dan aan afslag kan. Ik lees dat een variant van het DKO in Wallonië gratis is onder de 12 jaar. Ook moet gespreide betaling mogelijk zijn, want in september zijn de kosten voor ouders al torenhoog met schoolboeken, sportclubs en andere.