De Zelfstandigenaftrek Moet Blijven

Quoted post


Gast

#43

2013-08-09 08:21

In Den Haag denken ze wellicht dat ze zicht hebben op ZZP-ers, maar van de enorme groep kunstenaars in deze sector hebben ze duidelijk geen benul, blijkens dit voorstel. Deze mensen, die vaak leven op de minimumgrens, kunnen meteen naar het UWV als dit onzalige voorstel het haalt. Dat is niet 'scheppen van werk', maar van werkloosheid. Ik ben geen fan van noch de PvdA, noch de VVD, maar hoe halen ze het bij de PvdA in hun domme hoofd om uitgerekend deze kwetsbare groep zo keihard te tackelen? Zijn de doorgevoerde bezuinigingen op kunst en cultuur al niet rampzalig genoeg? En hoe een ondernemerspartij als de VVD ertoe komt om hierin mee te gaan, gaat me ook volledig boven de pet. Hiervoor bestaat maar één woord: huichelarij.

Reacties

Kom maar op!

#703 Re:

2013-08-29 22:17:12

#43: -

De kunstenaars kunnen niet naar het uwv, want je recht op een uitkering verspeel je zodra je zelfstandige wordt.

Dat is nou net het frusterende: om uit de ww te blijven word je zelfstandige en je redt het allemaal aardig, mede dankzij de zelfstandigenaftrek. En als dank voor het feit dat je al die jaren geen ww hebt getrokken maar hard gewerkt hebt als zelfstandige, met alle ups en downs en risico's vandien, heb je alleen nog maar recht op bijstand als het niet meer lukt. Dat weet je van tevoren, maar je verwacht niet dat belastingvoordelen van de één op andere dag afgeschaft worden.

Het land zou te klein zijn als iedereen van de één op andere dag 10 tot 15% van zijn loon zou moeten inleveren.

Voor veel zzp-ers betekent afschaffing van de zelfstandigenaftrek dat zij wel met zo'n inkomensachteruitgang te maken krijgen. Moeten wij dit accepteren? Dacht het niet!