Veilig? OK! Ik doe mee ...

Quoted post

ED

#4 Niet akkoord

2013-11-22 12:58

Volgens mij is de situatie aan de schoolpoort van de Brugschool niet problematisch.
Ten eerste zorgt de grote drukte ervoor dat het autoverkeer geremd wordt. Ten tweede is de fietser in de Trekweg en de Willemotlaan beschermd door een afgescheiden fietspad en verderop door een unieke 'fietsstraat'.
Natuurlijk kan de oversteekplaats beter aangeduid worden. Idealiter liggen de uitrit van de parking en het fietspad een stukje van elkaar. Dit kan volgens mij op een eenvoudige manier gerealiseerd worden.
Laat ons echter niet vergeten dat vele ouders bewust kiezen voor de auto, omdat zij na het afzetten van het kroost nog grote afstanden moeten afleggen. Het belemmeren van doorgaand verkeer en het verminderen van parkeerplaatsen zal daarom steeds op onbegrip stuiten van die groep.
Daarom pleit ik ervoor aan de huidige situatie weinig te veranderen. De situatie is niet ideaal, maar wel de beste van twee werelden.

Reacties

Apachke

#5 Re: Niet akkoord

2013-11-22 14:26:34

#4: ED - Niet akkoord

Zo ingewikkeld is het niet!

Een PLAN:

Fietsers steken over onder de brug helemaal vooraan en hebben daar een goed gemarkeerde met apparte verlichtingspaal verlichte fietsersstrook (als even verder een fietsstraat kan moet het toch kunnen om hier ook een goed verlicht oversteekplaats van te maken) en rijden dan verder via de markering langs de steunpilaar  van de brug en de aardeweg tot op de school.

De paaltjes van de aardeweg (die nu meer plat liggen dan recht staand) gaan consequent omhoog zodat geen enkele ietwat overmoedige ouder op dat stuk kan oprijden.

Ouders die met de auto komen maken nog steeds gebruik van de parking aan de rechterkant maar.....

Asfalteer deze parking en markeer efficiënt de parkeerstroken!

Op die manier zal het geen wirwar meer worden en is het praktisch voor de auto en veilig voor de fiets , veel succes!

Danny

#25 Re: Niet akkoord

2013-12-06 12:47:10

#4: ED - Niet akkoord

Je kan ook met de auto komen zonder deze absoluut zo dicht mogelijk bij de school te moeten parkeren. Er is een parking maar ook aan de overkant van die parking staan vaak auto's en die mogen daar helemaal niet staan. Dit vind ik nog het meest storend van al: mensen die denken dat de regels niet voor hen gelden en die te lui zijn om 100m te voet te gaan met hun kinderen