Veilig? OK! Ik doe mee ...

Quoted post


Gast

#7

2013-11-22 22:52

Wekelijks kom ik wel verscheidene keren met de fiets naar school met de zoon. Naar veiligheid toe is er al heel wat verandert in de positieve zin . Vroeger was er praktisch geen verlichting aan oversteekplaats onder de brug. De markeringen aan oversteekplaatsen voor voetgangers zou duidelijker mogen. Voor mijn part parkeerplaats aan school enkel voor schoolpersoneel, en op de brug de geïmproviseerde "kiss en ride" is toch ook niet slecht. Zie 15u25.

Reacties

Kristel

#12 Re:

2013-11-27 14:03:06

#7: -

Kiss & Ride op de Brug is op zich een heel goed idee. Maar ik moet hierbij toch vermelden dat mijn dochter al eens met haar fiets tegen de vlakte is gegaan door... Juist ja, een autoportier dat zonder te kijken werd opengesmeten toen ze over de brug aan het fietsen was. Hoe je het ook draait of keert, de fietser/voetganger blijft ALTIJD de kwetsbaarste.

Als er geen duidelijke oversteekplaats onder de brug komt, de auto's blijven parkeren waar ze niet mogen (gewoon omdat ze het nu éénmaal kunnen; bv aan de aarden fietswegjes zowel ad Petrus Meirestraat als naast de brug) dan gaat er vroeg of laat eens een (ernstig) slachtoffer vallen...