Veilig? OK! Ik doe mee ...

Quoted post

Kristel

#16 Re: Re:

2013-11-29 13:02

#13: De Mol himself ! - Re:

Dag Mol :)

Als dagelijkse fietser kan ik je alleen maar bijtreden. Dat ouders hun kinderen met de auto brengen omdat het gevaarlijk is, is idd de omgekeerde wereld! En het gaat heus niet alleen om ouders die daarna nog een lang traject moeten afleggen. Ik heb al vele malen kunnen vaststellen dat zelfs ouders die in een straal van 2 km wonen, hun kids met de auto brengen en daarna weer huiswaarts rijden. Echt triest.

Wat de fietsstraat betreft (heeft eigenlijk weinig met de Brugschool te maken, maar ik wil het er toch even over hebben, al was het maar om aan te tonen hoe asociaal en onbeschoft sommige autobestuurders zich gedragen): Is op zich een prachtig initiatief en al een hele verbetering met hoe het daarvoor was. Maar.... ik rij er elke morgen op het spitsuur door, en ondanks het inhaalverbod word ik elke morgen door minstens 3 à 4 auto's ingehaald, sommigen scheren rakelings langs mij (inhaalverbod is er immers omdat het er gewoonweg te smal is om fietsers in te halen, zeker als er uit de andere richting ook fietsers komen). En het is niet dat ik traag fiets (min 25km/u). Soms, als ik slechtgezind ben en het mij weer eens kotsbeu is, ga ik aan 30km/u (de max snelheid in de fietsstraat) in het midden van de baan rijden. Sommigen hebben dan zelfs de culot om te toeteren, mij tot op een halve meter te naderen, en mij waar de straat wat breder wordt, toch nog voorbij te steken (2 overtredingen in één klap dus: overschrijding van max. snelheid én inhaalverbod negeren). Ik kan daar echt razend van worden.

Nog zoiets: ik ben al een paar keer op het venster gaan tikken van automobilisten die bv op woensdag om 12u knal op het fietspad geparkeerd staan, en dit soms zelfs recht tegenover de uitgang van de school. (het verbaast mij trouwens heel erg dat de leerkrachten die de leerlingen helpen oversteken, daar niet op reageren). Negen op de tien keren krijg ik er nog een scheldtirade bovenop en blijft men rustig staan waar men staat. Eigenlijk zouden wij respect moeten krijgen omdat er dank zij ons niet nog meer luchtvervuiling én file is, maar het omgekeerde is meestal waar.

Maar ik blijf volhouden en geloof erin dat het tijdperk van koning auto stilaan op zijn laatste benen aan het lopen is :))) Lang leve de fiets!!

Reacties


Gast

#17 Re: Re: Re:

2013-11-30 09:30:07

#16: Kristel - Re: Re:

Dag Kristel

De fietsstaart Trekweg is wel een onderdeel van de verkeerspoblematiek van de school. Ik hoor van sommigen ( oa ouders , leerkrachten ) het volgde : mijn kinderen fietsen daar niet , want te gevaarlijk dus komen ze liever met de auto via de fietsstraat !

Frank De Mol