Rekentoets VO desastreus voor kenniseconomie

Quoted post

Onzin VII

#56 Re: Re: Re: Re: Re: Re: maatregelen tbv dyscalculie leerlingen

2014-11-01 09:17

#54: - Re: Re: Re: Re: Re: maatregelen tbv dyscalculie leerlingen 

Vwo is voor de aansluiting met het universitaire onderwijs. Daar moet je kunnen rekenen. Dat geldt zelfs voor aanstaande juristen, psychologen, sociale wetenschappers in het algemeen. Die moeten ook cijfermatig (onderzoeks)materiaal op hun waarde kunnen beoordelen. En dan heb ik het nog niet eens over de waarde van rekenen voor de kritische burger.

Ik snap niet waarom hier een uitzonderingspositie voor Rekenen wordt geclaimd. Ook Nederlands, Wiskunde en Engels zitten immers in de slaag/zak-regeling. Geen voldoende voor Nederlands en dan door naar het universitaire onderwijs? Onvoldoende Engels en naar studies met voornamelijk Engelstalige boeken? Ik hoor daar hier niemand over. Terecht! Waarom dan wel over dat rekenen? Een basiskennis dient ter bescherming van uw kinderen. Zie ook mijn andere bijdragen.

Als 3F te hoog gegrepen is, dan is er ook nog 2F. Zelfs over een niveau lager wordt, voor vmbo-bb, nagedacht. Hoe makkelijk kan de overheid - die mede tot taak heeft haar burgers te beschermen - het u maken?

 

Reacties


Gast

#57 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: maatregelen tbv dyscalculie leerlingen

2014-11-01 09:25:56

#56: Onzin VII - Re: Re: Re: Re: Re: Re: maatregelen tbv dyscalculie leerlingen 

 Kunt u mij uitleggen waarom het VMBO in 4 niveaus is verdeeld?

BB.   KB.  Gemengde Leerweg en TL. Als er nu door die rekentoets toch het hele VMBO 2F wordt gevraagd?