Gouda Noord zoals het Hoort

Quoted post

Gouda Noord Zoals het Hoort
De auteur van deze petitie

#60 Re: Onderwerp

2014-11-27 08:41

#33: Kies een pseudoniem - Onderwerp 

 Dank u wel voor uw feedback. Als de handtekeningen via petities24.com ongeldig zouden zijn, dan kon de website er wel mee stoppen. Zoals voor onze handtekeningen geldt zal het college ook verplicht zijn de handtekeningen die van de wervende partij gezet zijn moeten worden gecontroleerd.

Reacties

Kies een pseudoniem

#66 Re: Re: Onderwerp

2014-11-27 10:35:57

#60: Gouda Noord Zoals het Hoort - Re: Onderwerp 

 Waarom zou deze website er mee stoppen? Zolang reclames geplaatst worden op de website en mensen geld doneren om hun petitie "meer zichtbaar" te laten zijn, brengt de site geld op voor de eigenaar. Dat de petitie voor u geen waarde heeft, zal hem worst wezen. Deze website pretendeert immers ook geen enkele rechtsgeldigheid.

Van alle petities (online of op papier) moet de echtheid van de handtekening controleerbaar zijn. Dat wil zeggen, er kan/zal steekproefsgewijs een aantal handtekeningen worden uitgevist en de personen in kwestie zullen worden gevraagd of zij inderdaad voor deze petitie hebben getekend. Bij uw petitie is dat helaas op voorhand al onmogelijk, omdat van geen enkele handtekening het adres bekend is. Bij wie moet dan worden gevraagd of die inderdaad een handtekening heeft gezet? Een oncontroleerbare lijst kan iedereen inleveren en dient dus ook linea recta naar de prullenbak te worden verwezen.

Als u naast deze online petitie ook nog eens een papieren petitie laat rondgaan, dan zullen onvermijdelijk een (groot) aantal handtekeningen dubbel (online en op papier) gezet worden. U kunt dus niet het aantal online en op papier gezette handtekeningen optellen, omdat u dan die dubbelen meetelt. Het resultaat is daarmee onzuiver en dient andermaal linea recta naar de prullenbak te worden verwezen.

En, nogmaals, handtekeningen uit bijvoorbeeld Venlo zijn volstrekt irrelevant voor een project in Gouda. Uiteraard is de persoon uit Venlo gerechtigd om een mening te hebben, maar zijn mening is niet relevant, omdat deze persoon geen partij is in de kwestie.