POLITIE-CAO 2015

Quoted post


Gast

#24

2015-12-24 17:05

Ik heb vernomen dat de nieuwe CAO inhoud dat van de 6 procent alsnog 5 procent verlaging van de pensioenpremie is.Als dat zo is ,is het een schande .
Vico van Lit eenheid Den Haag

Reacties


Gast

#27 Re:

2015-12-27 06:28:47

#24: -  

 Hallo Vico,

 

Sterker nog, het is een verlaging van je pensioenopbouw die de werkgever normaal gesproken had MOETEN betalen, maar dit niet doet en vervolgens als "salaris" uitkeert.

 

Hierdoor bouw je dus minder pensioenpremie op. Dat kan oplopen tot 15% minder pensioen voor de hele jonge collega's tot minder %en voor de oudere collega's.

 

Juist om déze reden en het uitblijven van een goed ouderenbeleid (nee ik ben een jonge collega die aan zijn toekomst denkt), stem ik TEGEN dit voorstel.

Die "extra" 500 euro is een lachertje waarbij de helft terugvloeit naar de staatskas. Het is geen structurele verhoging en is dus een heeeeeeel klein pleistertje tegen de in sommige gevallen grote wonden.

Daarnaast zitten we al vanaf 1 januari zonder CAO dus uiteindelijk hebben we deze ook nog eens zelf betaald door het CAO later in te laten gaan.

Wat er dan overblijft is 1,5% salarisverhoging op 1 januari 2017. Echter trekt de economie weer aan en de huizenprijzen stijgen weer. De inflatie zal naar verwachting dan ook hoger zijn dan 1,5% in 2017 en dus gaan we er in koopkracht weer op achteruit.

Echter ben ik wel van mening dat de bonden hard gewerkt hebben. Maar moet dit de reden zijn dat we ons laten ringeloren?? Absoluut niet.

Ik zeg het voorstel in de prullenbak laten verdwijnen en weer de buhne op! (ja ik heb ook meegedaan aan de acties).

We zullen de minister laten zien dat het een keer genoeg is dat we ons laten piepelen! En als wij worden gezien als inhalige monsters die vinden dat het "nooit genoeg" is, dan verzoek ik de bonden een groter gedeelte van de financiële middelen te gebruiken om de waarheid naar buiten te brengen ipv alles op ons af laten vuren door dit nepkabinet zonder enige tegenspraak in het beeld dat geschept wordt.

Denk na over je toekomst! Nu een beetje extra geld, kost je later een hele hoop!




Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...