behoud bomen aan de Van Heemstraweg Weurt

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie behoud bomen aan de Van Heemstraweg Weurt.


Gast

#1

2014-08-01 09:58

Ons huis staat direct achter een aantal van deze bomen en dit uitzicht bevalt mij prima. Wij zitten niet te wachten op kaalslag voor de deur.

Gast

#2

2014-08-04 07:45

De argumenten zijn overtuigend

Gast

#3

2014-08-13 19:40

wanneer worden de inwoners eens serieus genomen door de gemeente en vooral door de wethouder. het gaat hetzelfde als met de uitbr. van het dorpshuis
het hele plan gebaseerd op halve waarheden

Gast

#4

2014-08-14 12:53

Wij willen de petitie van de klankbordgroep van harte ondersteunen. Het verhaal spreekt voor zich.
De bomen zijn karakteristiek voor Weurt. Bovendien geven ze vanuit onze tuin een zeer  fraaie horizon.
Wij vinden het belangrijk dat bomen zoveel mogelijk behouden blijven voor zowel aanzien als extra groene longen.


Gast

#5

2014-08-20 20:21

Onacceptabel dat de gemeente op zo'n achteloze mannier omgaat met deze prachtige, gezichtsbepalende en onvervangbare bomen.
Deze bomen stonden hier al voordat deze ambtenaren geboren waren en zullen er nog steeds staan, wanneer zij al lang weer vergeten zijn.

Gast

#6

2014-08-21 13:50

Het is onvoorstelbaar dat de gemeente nu ineens ter elfder uren met deze kap aankomt. In de plannen die er zijn gemaakt en die ter inzage lagen tot de datum van bezwaarschriften was dit niet vermeld. Dit is een aanpassing op het plan wat gewoon niet kan en er zal opnieuw een inspraak procedure gestart moeten worden om dit goedgekeurd te krijgen. En de belanghebbende de gelegenheid geven om bezwaar te maken het moet niet zo te zijn omdat de aannemer makkelijker kan werken daar de bomen voor te rooien.

Gast

#7

2014-08-22 09:56

Ocharme KBgroep: voelen jullie verraden door de Gemeente ?
Weet dan dat jullie niet de eerste KBgroep zijn die door de Gemeente is vern kt.
De eerste, die de toekomst van Weurt zou klankborden "Weurt is aan de beurt" en "de fondsen zijn beschikbaar ewn gereserveerd"; en älles is mogelijk" resulteerden in een dik, gefundeerrd rapport, met aanbevelingen, helaas verdweenin na aanbieding in een stoffige la, met slot.
Daarna, na verloop van veel tijd: "sorry, het rapport is nu niet meer actueel, het geld is op, dus nu, heractivering van de KBgroep met zeer beperkt, dus geen, budget: sterkte
Veel kosten, een nieuw adviesbureau en een nieuwe voorzitter (waarom?) opnieuw!
Sorry Gemeente, heb afgehaakt.
Dus, niets nieuws onder de Beuningse zon: je wordt opnieuw belazerd!
Jasmmer, de passage door Weurt was erg mooi; kappen betekent decennia verlies van "smoel"
En, bedenk Gemeente, "nieuwe boompjes groot, gemeentebestuur en verantwoordelijke wethouders: dood" Ook ik zal het niet meer mogen meemaken.
Desondanks wens ik de Gemeente veel wijsheid en een lang en voldaan bestuursleven.
Wim van Vliet.

Veel kosten,

Gast

#8

2014-08-22 11:27

Over dit voornemen heb ik in de Koerier hierover nog niets gelezen. Zal wel weer het konijn zijn uit de hoge hoed.

Gast

#9

2014-09-19 17:36

Toelichting: Wij hebben onze handtekening geplaatst omdat de wensen van de klankbordgroep ons als betrouwbaar en steekhoudend overkomen. Ook de reacties van omwonenden en de reacties uit de toelichtingen/opmerkingen bij de verschillende handtekeningen getuigen van een persoonlijke betrokkenheid bij de eigen woon- en leefomgeving. En terecht, daar gaat het in dit geval om!

Daarenboven willen we met onze ondertekening uiting geven aan ons gevoel van grote zorg over de capaciteiten van onze bestuurders. Hoe is het mogelijk dat bestuurders burgers uitnodigen om mee te denken aan een ( noodzakelijke) aanpassing van de eigen leefomgeving van deze burgers en dat onze bestuurders de eerste resultaten van zo'n overleg zomaar naast zich neer  leggen en het laten uitmonden in een ordinaire ruzie. Natuurlijk kun je als bestuurder van mening verschillen met je burgers. Maar zaken die zo direct de privésfeer van de eigen leefomgeving van burgers betreft, handel je niet op deze wijze af!

Wij kunnen ons niet voorstellen dat de Gemeente Raad zo'n acties ondersteunt; kortom we gaan er van uit dat de Raad de verantwoordelijken met hun voorgenomen plannen terugfluit.

Henk en Sybil Wijnhoven

Weurt


Gast

#10

2014-09-19 19:33

Ben van mening dat er geen bomen onnodig gekapt moeten worden. De huidige bomen zijn tientallen jaren oud en beeldbepalend voor de entree van Weurt.

Het  College  komt steeds verder van zijn burgers af te staan met de houding van "wij bepalen", en blij zijn dat er een Klankbordgroep is die mee wil denken.

De Raad moet zijn slaafse houding laten varen en dit plan afwijzen.


Gast

#11

2015-01-25 09:15

Beste mensen het subsidie geld moet opgemaakt worden... de rotonde is helemaal niet nodig! het grote probleem wat straks komt fietsers enz krijgen voorrang staat het verkeer dus stil zelfde situatie als in Malden iedere ochten file!

en hoe gaat de bus al die tijd rijden!!!