Ik steun Studenten voor Rechtvaardigheid in Palestina (SRP)

Wim

#26

2015-01-19 17:14

SS-haria en daar pas ik voor

 

Gerbrig Arends

#27 kritisch denken?

2015-01-19 17:22

Het is misschien een beetje naief, maar van studenten en wetenschappers verwacht je toch dat ze na kunnen denken, op zoek gaan naar de feiten en open willen debatteren. Dat alles ontbreekt pijnlijk bij de SRP. Willen jullie niet weten hoe het zit, of voeren jullie gewoon de politieke agenda uit die jullie is ingeprent? Ongelooflijk dat dit aan de VÜ kan gebeuren!

keesjemaduraatje

#28 meerdere meningen toestaan

2015-01-19 17:24

Het komitee Studenten voor Rechtvaardigheid in Palestina (SRP) wil juist andere meningen verbieden en alle banden met Israel afkappen. Dat is ondemocratisch. De voorzitter Thomas is een Maoist. Moet ik nog meer zeggen?

Daarom is dit een huili huili petitie

shalom ..

#29 Re:

2015-01-19 17:31

#4: -  

 Losers .. ook gek op hitler zeker ?

Roef

#30 IK steun jullie alvast NIET !

2015-01-19 17:35

https://www.youtube.com/watch?v=oqPraQ9HA8o .... Dat soort mensen verdedigen jullie .... MOOOI ... Wees fier op jezelf .... Maar, als jullie het leven in Nederland zo moeilijk vinden, ga dan naar gaza - trouwens, gaza is "Judenrein" sinds 2005....

Niels

#31 Je kunt geen bruggen bouwen met dynamiet

2015-01-19 17:44

Is een nieuwe petitie nu echt nodig? Volgens mij zijn er al voldoende groeperingen actief om de Joodse staat te demoniseren. Je kunt namelijk geen bruggen bouwen door ze met dynamiet op te blazen.

In plaats van energie te steken in het verspreiden van haat moet deze gebruikt worden om tot een oplossing te komen.

In 2005 werden alle Joden uit de Gazastrook weg gehaald en kwam dit gebied onder beheer van de PA. Wanneer de vreugde voor deze stap naar een Palestijnse staat gevierd werd door middel van verbeterde betrekkingen was dat een belangrijke stap naar vrede geweest, maar in plaats daarvan werden duizenden raketten op Israël afgevuurd.

Ik vraag me overigens af waarom er wel Palestijnen in Israël wonen en Israël een apartheidsstaat genoemd wordt, terwijl er geen Joden in de Gazastrook (en de Omstreden gebieden) mogen wonen en de PA niet het verwijt apartheidsstaat krijgt.

Martin Luther King Jr

#32 steun

2015-01-19 17:50

Ik ben VOOR een Palestijnse staat.

Maar ik ben tegen Palestijnse terroristen met hun bivakmutsen op, je weet wel Hamas.

Boycotten jullie dan ook meteen alles uit china, india, pakistan, olie uit de arabische landen etc etc? Stelletje hypocrieten.


Gast

#33 Israel

2015-01-19 17:54

Waardeloos initiatief. 

 

anti nazi's

#34

2015-01-19 17:57

Ik steun nooit nazi's, nu niet, nooit niet, maak me niet uit hoe zijzelf zich noemen! Hitlergroet, mein kampf op het nachtkastje, hitlers werk af willen maken en alle joden de zee indrijven. ? Niet voor niets was de groot moefti van Jeruzalem DE grote vriend van Hitler! Nee, ik steun geen nazi's, ik haat nazi's!

Karel V

#35 Weg met Palestina

2015-01-19 17:58

Ik ben tegen een palestijnse staat, want ze hebben geen enkel bestaansrecht. En Israel wel!

https://twitter.com/btsisrael

Het Ministerie van Buitenlandse zaken steunt direct/indirect buitenlandse organisaties die de Israelische staat ondermijnen!!!! 

anoniem

#36 Hamas

2015-01-19 18:14

Ontzettend triest dat mensen zo worden gebrainwashed door groepen zoals jullie. Hamas is en zal altijd een terroristische groepering blijven. Met de staat Palestina is er geen vrede. Ze hebben al vaak genoeg uitgesproken om de staat Israel te vernietigen. Met het graven van tunnels om onschuldige israeliers te doden en laten we niet vergeten de duizenden raketten die Hamas afgelopen zomer afvuurde op Israel. En dan huilen als Israel verdedigt. Wat mij al helemaal ziek maakt, is de kinderen die Hamas gebruikt als propaganda naar de wereld. Op verschillende foto's hetzelfde kind zien, is een beetje dom georganiseerd. 

Ik ben voor de palestijnen maar TEGEN Hamas!! Hij onderdrukt de palestijnse bevolking! Laten ze eens beginnen bij hunzelf en laten zien dat ze een eigen staat waard zijn, in plaats van oorlog te zoeken met Israel!

Vrede op aarde.

#37 Waarom nog een Islamitische dictatuur?

2015-01-19 18:15

Er is absoluut geen enkele noodzaak nog een Arabische staat naast de al 22 bestaande Arabisch-Islamitische natie-staat dictaturen te stichten. Jordanië is de staat waar palestijnse Arabieren naar toe kunnen trekken als ze uit wat voor reden dan ook zich niet in de democratie Israel, waar ze meer rechten hebben dan in welk van de Arabische staten ook,  thuisvoelen. Het kleine Israel is de natie staat van het Joodse volk en er is geen enkele reden in Judea en Samaria een nieuwe staat voor arabieren te stichten. 

 

Sister

#38 Re:

2015-01-19 18:39

#1: -  

 Als die "zielige" Palestijnen (Read Hamas) geen raketten zouden afschieten op de Israelische bevolking, dan zou Israel niet hoeven te reageren om zichzelf te verdedigen.

Het is niet Israel die de oorlogen start. Israel reageert alleen ter verdediging van het land en de bevolking.

Het zijn de eeuwige haatzaaiers Hamas die de oorlogen starten, en anders de Hezbollah wel.
De Palestijnse bevolking is niet zielig wegens Israel, ze zijn zielig door die lamlendige Hamas en Fatah en al die rotzooi.

En jullie, van Pro-Palestina zijn de armoedige losers en soldaatjes van mensen die veel geld verdienen dankzij jullie! Sukkels! 

Israel Apartheidstaat... 
Op Gaza mag niks en niemand wonen die niet Islam is. 
Laat staan een politieke partij oprichten.

In Israel kan dat allemaal wel, Joden, Christenen, Druzen, Moslims, Bedoeienen...

Now who is the Apartheidstaat???!! 

Maar laat je vooral voor het karretje spannen van het Pro Palestina Comité die alles doen om geld te blijven verdienen over de rug van de "Palestijnen" en sukkels zoals jij.... ben je dom genoeg voor anders zou je weten wat er ECHT gaande is.


Gast

#39

2015-01-19 18:49

Alleen door rechtvaardigheid komt vrede, een billijke en dus langdurige vrede.

Gast

#40 Re:

2015-01-19 19:00

#39: -  

 Kijk rond in de wereld, waar Islam is, is dood en verderf!

medewerker

#41

2015-01-19 19:10

Honderdduizenden moslims onderdrukt en vermoord in de Arabische wereld maar deze groep maakt zich alleen druk om Israel en Palestijnen. Rechtvaardigheid? No way antisemitisme en niets anders. Het beangstigt me dat zulke narrowminded studenten straks deze maagsappen gaan leiden. Nederland sterktedat zullen we tegen die tijd hard nidig hebben. En dat op mijn VU. 


Gast

#42 Re:

2015-01-19 20:30

#4: -  

 Wat zegt u als u in een bejaardehuis zit en de raketten van Belgie vliegen iedere dag om uw oren????

 

Overkill

#43 het negeren van misdaden van Hamas en Fatah

2015-01-19 20:39

Ongelofelijk dat men zo dom kan zijn om een democratische staat in het midden oosten te demoniseren en mensen die hun eigen volk misbruiken niet te veroordelen! De leiders van Fatah en Hamas zijn allemaal multimiljonairs door gestolen geld van de gemeenschap en jullie, mensen van een universiteit , die toch enig niveau zouden moeten hebben, steunen dit soort criminelen.Als ze als normaal geciviliceerde mensen hadden gehandeld hadden ze hun volk allang in welvaart laten leven maar ze hebben er alle belang bij om hun mensen te laten leiden , te doden, verrot te slaan en als schild te gebruiken! en jullie helpen ze daar bij! Door mensen als jullie die hun blijven ondersteunen verleng je het lijden van de Arabieren! Jullie moeten je de ogen uit de kop schamen!lang leve Israel!

 

 

Israel forever!

#44 Ik steun Israel

2015-01-19 20:54

Onder andere Egypte heeft meer dode palestijnen op hun geweten dan de (terechte) vergedlingsacties van Israel tegen de terroristische Hamas. Om te beginnen bestaan palestijnen niet en ten tweede wil geen enkel ander land in het midden oosten palestijnen opnemen of openlijk helpen. Het enige wat er gebeurd is dat Israel standaard de schuld krijgt van alle ellende die de palestijnen zichzelf aandoen. Ik heb een vraag aan al die studenten hier, hoeveel palestijnse arabieren wonen er in Israel en hoeveel Joden wonen er in de palestijnse gebieden? Nog een vraag, waar komen gewonde palestijnen terecht? Juist, in een Israelisch ziekenhuis! Jullie zijn allemaal slecht geinformeerd en baseren jullie mening op halve waarheden en hele leugens. Wat een trieste bedoeling!

Arafat is de uitvinder van het terrorisme

#45 Hamas is terrorisme

2015-01-19 20:56

Ontwapen de Hamas en er zal vrede zijn, ontwapen Israel en het land zal van de wereldkaart geveegd worden!

Winnetoe Cohen

#46 We stand with Israel

2015-01-19 21:00

Het organiserende studentencomité SRP (Studenten voor Rechtvaardigheid in Palestina), was meteen middelpunt van een rel. Eerst gaf het VU-bestuur toestemming voor het debat, al was, volgens bestuursvoorzitter Jaap Winter, ‘voor antisemitische geluiden, haat en onverdraagzaamheid geen plek’. Toen daarop ene Muhammad Seher (waarschijnlijk een niet-bestaand iemand) op de SRP-Facebookpagina de tekst ‘Free Palestine! VU Joden-vrij!’ plaatste, veranderde het bestuurscollege van standpunt. Dit debat kón niet meer aan de VU, omdat, aldus Winter, ‘het gevoelens van uitsluiting en onveiligheid oproept binnen de universitaire gemeenschap’. Met andere woorden: na diverse aanslagen op Joden discussieert de VU liever niet meer over de oorzaak daarvan. De universitair woordvoerder wil tegenover het NIW niets aan die verklaring toevoegen. Wél wil men, zo blijkt uit die eerdere verklaring, ‘in gesprek’ met de SRP, ondanks de door hen veroorzaakte ‘uitsluiting en onveiligheid’.
 

Al langer bestaat er aan de VU rumoer rondom activiteiten waarbij de islam en moslims figureren. Drie jaar geleden weigerde men de Brits-Palestijnse ‘shariageleerde’ Haitham al-Haddad pas de toegang nadat de Tweede Kamer de komst van die antisemitische ‘haatimam’ afkeurde. Op een vrouwendag discussieerden allochtone medische studentes over de vraag of je wel iemand van de andere sekse mocht onderzoeken. En in september werden studenten in korte broek bij een promotie geweigerd omdat een Indonesische islamitische hoogleraar wellicht aanstoot nam aan hun kleding.

Het niet toestaan van het debat, deze week, vindt SRP-inleidster Sarah Bekkali ‘regelrechte censuur’. Volgens rechtenstudente Bekkali noemt de Vrije Universiteit zich ten onrechte ‘vrij’. Blijkbaar weet ze niet dat dat niet slaat op het democratisch gehalte van haar universiteit, maar op het feit dat het geen overheidsinstelling is.

Moederlijk
Ook Anja Meulenbelt hekelde de VU in een ietwat moederlijke toespraak, waarin ze de studenten op het hart drukt ‘vooral actief te blijven’. De studenten weten dan al dat Anja’s ouders in de Tweede Wereldoorlog ‘Joodse mensen in veiligheid’ brachten en dat het ‘in de openluchtgevangenis Gaza’ van kwaad tot erger gaat, maar dat nergens het opleidingsniveau zo hoog is als daar – opmerkelijk voor een gevangenis. Meulenbelt debiteert wel meer groteske opmerkingen. Volgens haar is Israël er bewust op uit om Gaza te bombarderen en zo veel mogelijk kinderen te vermoorden. Hamas is, geeft ze toe, ‘nogal fundamentalistisch’, maar ‘het is óók de overheid van Gaza’. Inderdaad – een dictatuur is ook een soort overheid. Ook zouden moslims ‘antisemitisme in de schoot geschoven’ krijgen en zou ‘nog maar tien procent van de Europese bevolking achter Israël staan’. Dat voor Meulenbelt de waarheid van minder belang is, geeft ze ruiterlijk toe: ‘toen Nederland bezet werd door de Duitsers lag de waarheid ook niet in het midden’.

 

De spreker na haar, de Israëli Ronnie Barkan, slaagt erin om Meulenbelt links in te halen. Israël is volgens hem gebaseerd op discriminatie, apartheid en etnisch superioriteitsdenken, en niet eens Joods. ‘Israël is enkel Joods zoals Zuid-Afrika wit was.’ Zionisme, zegt Barkan, is te vergelijken met de Ku Klux Klan, en Israël een ‘apartheidsstaat’ omdat ‘dat zo is’. Israëlische universiteiten werken immers ‘allemaal samen met het leger’.

 

Gerechtigheid
Na hem komt de activist Abulkasim Al-Jaberi aan het woord, die al eerder Zwarte Piet aan Israël knoopte (allebei racisme). Al-Jaberi, die goede contacten heeft met Hamas en de Moslimbroederschap, ziet Israël als het ‘resultaat van koloniale geschiedenis’. Volgens hem hadden vóór de Tweede Wereldoorlog ‘de Joden’ 7 procent van Israël ‘in handen’ en in 1950 ‘bijna het hele land’ – daarmee wegsmokkelend dat het eerste om grondaankopen van individuele Joden ging, en het laatste om de internationaal erkende staat Israël.

 

De discussieleider drukt vervolgens de vragenronde kundig de grond in door vooraf te bepalen waarover vragen gesteld mogen worden. Iemand in de zaal (een opposant!) wil weten hoe, met al die genocide door Israël, de Palestijnse bevolking niettemin zo explosief gegroeid is. Die vraag, aldus de ‘discussieleider’, is racisme en ‘resoneert met de PVV’. Een bedeesd meisje met een hoofddoek om wil weten waarom ‘in de heilige boeken’ Israël steeds maar aan Joden wordt toegewezen. Daarbij lijkt ze te verwijzen naar onder andere de Koransoera 5, vers 21 waarin God de Joden dwingt om het land dat voor hen voorbestemd is te accepteren. Ze wordt meteen op haar plaats gezet: ‘wat in een boek staat, hoeft nog niet waar te zijn’. Gemompel onder de vele andere aanwezige dames met hoofddoek, nu hún Koran als ‘een boek’ wordt weggezet. Na nog enige verdere uiteenzettingen wordt het ‘debat’ afgesloten. Ruim na afloop van de bijeenkomst werd er, in een relletje bij de uitgang, nog iemand gearresteerd die aanwezigen met de dood zou hebben bedreigd – toch nog een mediagenieke afsluiting van een verder uiterst tamme avond.
Sabine Sterk

#47 Re:

2015-01-19 21:16

#1: -  

 Israel is de enige democratie in het midden oosten, het land waar man en vrouw gelijk zijn.. waar honderd duizenden arabieren in vrede leven met de israeliers. Waar palestijnen voor de media liever in vluchtelingen kampen wonen dan in de villa's die de israelische regering voor ze neergezet heeft.. dit om zielig gevonden te worden!!!  Waar Palestijnen.. wat dat dan ook mogen zijn.. kinderbijslag en alle privileges krijgen.. wat zijn jullie ontzettend blind.. 

I STAND WITH ISRAEL FOREVER. THE ONLY SHINING STAR IN A SEA OF DARKNESS


Gast

#48

2015-01-19 21:43

Israel, het hoogst ontwikkelde land in de regio. Waar gelijkheid bestaat voor man en vrouw, voor welk ras en kleur dan ook. Waar homo's, vrouwen , transsexuelen alle kansen krijgen.. Waar elke godsdienst toegestaan is.. Wat nu apartheid... Islam is Apartheid.. Israel is vrijheid

Gast

#49 nazi studenten

2015-01-19 22:35

Deze petitie stinkt naar bruine shit en zal ik dan ook niet ondertekenen. 

Golda Meir

#50 Studenten?

2015-01-20 08:51

If a man is not a socialist by the time he is 20, he has no heart. If he is not a conservative by the time he is 40, he has no brain. – Winston Churchill