Zorg over de (jeugd-ggz) Zorg

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Zorg over de (jeugd-ggz) Zorg.


Gast

#601

2014-01-05 16:41

Het is onbegrijpelijk dat dit teruggeschroefd wordt, het is ZOOOOOOOO!!!!! belangrijk voor sommige kinderen en ouders!!!!!

Gast

#602

2014-01-05 20:51

Op kinderen mag nooit en te nimmer bezuinigd worden!

Gast

#603

2014-01-05 21:51

Goede zorg is hard nodig. Laat de deskundigheid waar hij hoort. Ook vanuit het onderwijs is grote zorg om deze plannen. Laat kinderen niet de dupe worden.

Gast

#604

2014-01-06 08:29

Waar gaat het heen met ons nederland!!!!

Gast

#605

2014-01-06 20:28

De jeugd is de toekomst ook die moeilijk mee kunnen komen door een handicap of trauma,s wie gaat hun helpen en opvangen...de straat?? DAAROM is goede JZ belangrijk thanks.

Gast

#606

2014-01-06 21:35

Met een eigen psychiatrische achtergrond ( verkrachting en er niet over mogen praten) en een kind met autisme lijkt het niet meer dan logisch dat we gezamenlijk zorgen voor een netwerk voor onze eigen! ! Toekomst. Niet alleen die van mij of hun ook die van u!!!!!!!!

Gast

#607

2014-01-06 23:48

Het filmpje brengt duidelijk in beeld hoe de overheid en de daar werkende beleidsmakers weinig inzicht hebben in de waarde van de persoonlijke relatie die een huisarts opbouwt met een gezin en alle gezinsleden. Ik hoor het woord 'caseload' al uitgesproken worden door een leidinggevende van de 1 regisseur (overigens door wie worden die dan aangestuurd? Door een specialist?).

De zogenaamde 1 gezinsregisseur moet dan zonder enige achtergrondkennis van psychische of psychiatrische problematiek een inschatting gaan maken van wat er speelt bij een kind. (of misschien krijgt de persoon die de functie moet gaan uitoefenen een uitgebreide training) Iedereen die iets weet van dergelijke problematiek begrijpt waarom er jarenlange opleidingen en ervaring nodig is om goede inschattingen te maken zeker als het om kinderen gaat.

Hoeveel gezinnen heb jij in je caseload en hoeveel gezinnen ga je dit jaar helpen zijn dan onderwerpen die in een doelstellingen gesprek worden gevoerd en daar worden targets aan gesteld want hoe kun je anders de voortgang en de kwaliteit waarborgen. (Ik weet dit klinkt cynisch) Maar is het niet cynisch wat er hier gebeurd? Is het niet heel erg treurig dat wij het allerbelangrijkste op deze hele aardbol, onze eigen kinderen, niet de allerbeste zorg bieden?

Onze kinderen zijn de toekomst en dat gezegde heeft volgens mij nog steeds dezelfde waarde als dat altijd al had. Als er iets aan de hand is met een kind ofwel psychisch of lichamelijk dan hoort een kind door een specialist gezien te worden en de eerste zorg daarin hoort geboden te worden door een huisarts.

Bovendien hoe verhoudt zich deze werkwijze tot het medisch geheim, in dit geval van een kind, dat ook zelfbeschikkingsrecht heeft. Hoe kan het zo zijn dat ons parlement een dergelijk wetsvoorstel steunt? Bizar? Overigens het argument dat ouders zich beter van hun opvoedingstaken moeten kwijten, heeft weinig te maken met serieuze problematiek die bij kinderen ook op psychisch of psychiatrisch vlak kan spelen. En zou het blootleggen van allerlei privacy gevoelige informatie ertoe moeten leiden dat daarmee de situatie van het kind zal verbeteren. Nee eerst zal een regisseur er weken over doen om het 'dossier' compleet te maken.

Dus een ouder belt vervolgens naar de gemeente om te vragen wat de 1 gezinsregisseur heeft besloten nadat het inloggen op de website geen nieuwe informatie heeft opgeleverd en er toch wel echt noodzakelijke zorg geboden moet worden.
Nadat hij of zij vriendelijk te woord wordt gestaan door een receptioniste die hen vriendelijk doorverwijst naar de 1 gezinsregisseur die hen vervolgens vertelt dat zij nog binnen de doorlooptijd is gebleven. De doorlooptijd is namelijk vastgelegd in een procesgang. En dus betekent dat de ouders en kind nog even moeten wachten tot het dossier compleet is en vervolgens kan worden afgehandeld. Ik heb weinig fantasie nodig om te kunnen voorspellen hoe dit in de praktijk zijn uitwerking kan krijgen.

Straks blijkt na onderzoek dat alle problemen die we waarnemen bij kinderen uiteindelijk opvoedingsproblemen zijn en dat Nederland statistisch vergeleken met ander EU landen de grootste opvoedingsproblemen hebben maar dat we relatief laag scoren op psychosociale problematiek.

Een reactie van een van de vorige schrijver had het over demedicaliseren van de problematiek van kinderen. Dit gaat wel ver hoor. !!

loivertje

#608

2014-01-07 10:20

DAt dit aan de gemeente overgelaten moet worden is niet oke,maar dat de ggz het alleen recht heeft is ook niet oke.Op het moment worden er door de ggz jeugd gigantisch veel fouten gemaakt en wordt er geknoeid met papieren wat niet normaal is.GGZ ga eerst u houding en zorg veranderen en goed onzoerzoek doen voordat u een kind op een plek zet wat niet kan.Dit ervaar ik uit directe omgeving.Zorg dat uw instelling en houding zo is dat het zorgt voor ouder en kind...

Gast

#609

2014-01-07 19:58

onze jeugd is de toekomst....laat dat ook zo blijven. Dit geldt zeker ook voor de jeugd die extra zorg nodig hebben. Laat het ze houden.....ze zijn het nodig

Gast

#610

2014-01-08 08:10

Dit gaat vreselijk uit de hand lopen. Ieders steun is hard nodig!!!!

Gast

#611

2014-01-08 17:52

Belachelijk! Moet niet gekker worden in dit land!

Gast

#612

2014-01-08 18:47

HET IS TE ZOT OM LOS TE LOPEN ,IN 6 DAGEN LAAT ME NIET LACHEN LAAT ZE DE JEUGD DAN MAAR GELIJK DE STROP OM HANGEN BEN JE ER VAN AF TOCH.WAT VOOR KABINET HEBBEN WIJ HIER EIGELIJK NOG

Gast

#613

2014-01-09 08:38

Sinds een jaar ben ik zijdelings betrokken bij de plaatselijke zorgboerderij. Als ik zie wat het nuchtere, no nonsens beleid daar met de jongeren doet. Geweldig gewoon. Ook zoveel "oud" deelnemers, die inmiddels hun leven meer op de rit hebben, komen regelmatig nog langs. Hoe gaan we dat aan de gemeente uitleggen? Welke vrijheid krijgen de ouders en de jongeren jongeren nog zelf voor hun keuze? Of krijgen we straks een soort matrix waar de keus door bepaald gaat worden? Het wordt tijd dat ze gaan denken aan wat goed is en noodzakelijk voor de jongeren, hun ouders en hun leefomgeving. Deze jongeren worden niet voor niets begeleid.

Gast

#614

2014-01-09 11:24

Ze zijn gek daar in de 2e kamer als ze dat bij de gemeente willen brengen. Die kunnen totaal niet met geld omgaan en zitten overal bovenop met bezuinigingen. Dan heb je zometeen een giga kostenpost omdat ouders overspannen thuis zijn, kinderen die totaal ontsporen omdat ze met hun psychische problemen geen raad meer weten en een hoop vandalisme en rottigheid op straat. Nee dan heb je het gewonnen. De zorg moet zo blijven!

Gast

#615

2014-01-09 17:41

het is een slecht plan om beslissing en financiën bij dezelfde partij neer te leggen. Schoenmaker blijf bij je leest, dus laat het werk van deskundigen bij de deskundigen.

Gast

#616

2014-01-09 20:07

Van mij mogen ze op veel dingen bezuinigen, maar niet op de gezondheidszorg.

Gast

#617

2014-01-09 21:09

Ook mijn zoon van 12 ,is onderbehandeling van de ggz,en ik weet uit ervaring dat ze daar goed werk verrichten ,en laat ze dat alsjeblieft blijven doen .het is zo belangrijk,dat er mensen in de ggz ,dit Werk doen ,ze hebben er jaren voor gestudeerd en hebben er veel ervaring mee.als dit in “gemeente handen“komt,ben ik bang dat het kompleet uit de hand gaat lopen.De kinderen worden hier de dupe van.

Gast

#618

2014-01-09 21:18

Goed initiatief!

Gast

#619

2014-01-09 21:24

Schande!!! Zo weet je zeker dat deze groep jeugd geen goede start en begeleiding krijgt voor een goede toekomst. Dat dit idee uberhaubt bij iemand is opgekomen vind ik onvoorstelbaar. Bezuinig maar raak, maar NOOIT op kinderen!!!!!

Gast

#620

2014-01-09 21:28

NOOIT bezuinigen op kinderen!!!!!!!!

Gast

#621

2014-01-09 21:58

wij hebben een kleinzoon met autisme erg moeilijk voor zijn ouders ,veel agressie echt hulp nodig voor onze lieve kleinzoon.opa en oma de boer
Mama van de toekomst
Gast

#622 De koek is op!

2014-01-10 08:05

Er worden steeds meer eisen gesteld aan kinderen maar ook aan scholen. speciaal onderwijs word moeilijker, klassen komen te zitten met 30 kinderen waaronder kinderen die eigenlijk op speciaal onderwijs zouden moeten zitten... En dan komen er straks kinderen die het moeilijk hebben en geen hulp kunnen krijgen omdat ouders het niet kunnen betalen! Regering STOP! met het bezuinigen op onze Toekomst deze kinderen moeten het straks gaan doen!
Bezuinig maar op andere dingen hier in Hengelo is ik weet niet hoeveel geld uitgeven aan het markt en stationsplein, dit was ondoordacht en niet n orde dus..... het moest opnieuw! Crisis ach weet je we zetten er voor tonnen aan beren en grote gekleurde bakken neer met boompjes er in.... Leuk hoor, maar NIET als er mensen in Nederland zijn die niet eens elke dag een warme maaltijd kunnen betalen en ook NIET als er mensen zijn die niet naar de dokter durven gaan omdat ze hun eigen risico niet kunnen betalen! STOP met BEZUINIGINGEN op ONDERWIJS en ZORG!!!!!!!!!! DE KOEK IS OP!!!!!!


Gast

#623

2014-01-10 09:05

Mijn kind, mijn gezin en vele anderen worden de dupe van deze belachelijke beslissingen!!! Waar deze kinderen eerst tot kansarm behoorden behoren ze straks tot kansloos! Degene die zo'n beslissing neemt in het kader van bezuinigingen heeft GEEN idee wat de gevolgen kunnen zijn! En kom op!!! Psychiater in 6 dagen...

Gast

#624

2014-01-10 11:24

Mijn dochter heeft GGZ nodig!!!

Gast

#625

2014-01-10 13:24

Wat een slechte site. Petitie is prima!