De Zelfstandigenaftrek Moet Blijven

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie De Zelfstandigenaftrek Moet Blijven.


Gast

#526

2013-08-27 12:34

Ik schaam me diep voor onze inzicht- en schaamteloze regering.


Gast

#527

2013-08-27 12:35

Deze regering heeft kennelijk geen idee hoeveel ZZP'ers - zoals ik - worstelen om nét met hun hoofd boven water te kunnen blijven. We zijn allemaal aan het watertrappelen. Hang een grote steen aan onze ZZP-voeten, en we gaan allemaal kopje onder - en naar de bijstand. Weer een deel van de 'middenklasse' weggevaagd. Nederland gaat Griekenland achterna: niet door schulden aan het buitenland, maar door wanbestuur en gebrek aan inzicht en visie van onze eigen politici.

Gast

#528

2013-08-27 12:52

En hoe kunnen wij nu staken? We snijden dan in onze eigen boterham!
Eigelijk zijn we 'de nieuwe lijfeigenen" van dit systeem!

Gast

#529

2013-08-27 12:56

In een tijd waarin steeds meer mensen al dan niet gedwongen, kiezen om als zelfstandige een bijdrage te leveren aan de economie en op die manier geen aanspraak hoeven te maken op allerlei sociale voorzieningen zou zelfstandige aftrek zeker moeten blijven voortbestaan. Inderdaad heeft de zelfstandige daardoor bepaalde voordelen die een werknemer in loondienst niet heeft. Er zijn echter ook vele voordelen die iemand in loondienst wel geniet en een zelfstandige niet, dus een beetje compensatie is wel terecht. Daarnaast is het o.a. vanwege de zelfstandige aftrek voor zelfstandigen mogelijk om een reserve op te bouwen die zij nodig hebben in tijden waarin er wellicht minder inkomsten zijn (WW voor werknemers) en voor later (wanneer oud-werknemers pensioen ontvangen).

Gast

#530

2013-08-27 13:03

Helemaal top deze petitie!


Gast

#531

2013-08-27 13:07

Zelfstandigen dragen in belangrijke mate bij aan de Nederlandse economie. Economisch zou het niet verstandig zijn om de zelfstandigenaftrek af te schaffen vooral voor ondernemers die het al moeilijk hebben. Stabiliteit boven onzekerheid.

Gast

#532

2013-08-27 13:07

Grootste koopkrachtdaling onder ZZP'ers (2.7%, 2012), neemt hierdoor alleen maar meer af en er wordt meer beroep gedaan op uitkeringen, put kan je vullen met intrekken zelfstandigenaftrek en direct weer legen aan bijstand. Loze zaak! Er zijn betere oplossingen.

Gast

#533

2013-08-27 13:20

Ben net begonnen, waar weet nu al niet of ik door moet zetten. k had zo veel motivatie, maar dit is toch een vervelende hobbel in de weg..

Gast

#534

2013-08-27 13:44

Ondernemende en initiatiefrijke burgers moeten gestimuleerd worden door de Nederlandse regering, niet afgeremd!

Gast

#535

2013-08-27 13:53

Onderstaande biref heb ik naar de Fracties in de Tweede Kamer gestuurd:

Krijgen ZZP-ers straks geen belastingaftrek meer van de regering?

Tweede Kamer, kleed de ZZP-er niet nog verder uit!


Wat is het geval?
Wij ZZP-ers hebben geen recht op WW als we geen werk meer hebben, wij hebben geen recht op ziektekostenuitkering als we ziek zijn en we hebben ook geen pensioenfonds die ons pensioen geeft als het zover is. Wij ZZP-ers krijgen geen vakantiegeld als we met vakantie gaan, sterker als wij met vakantie gaan hebben we helemaal geen inkomsten, laat staan dat we nog eens een zak met extra vakantiegeld krijgen. In ieder geval niet van de overheid.
Dit alles in tegenstelling tot de ambtenaar. Die krijgt ziektegeld als hij ziek is, salaris als hij met vakantie gaat en ook nog eens vakantiegeld. Hij krijgt WW bij ontslag en wachtgeld of een aardig bedrag via de kantonrechtersformule bij schuldloos ontslag en daarna nog eens een prachtig pensioen.
Weet u dat wij ZZP-ers de gemeenschap niets kosten en dat wij veel voor de samenleving betekenen, sociaal en economisch. En nu stelt de regering voor om de ZZP-er nog maar eens verder uit te kleden: ze stelt de Tweede Kamer voor om de belastingaftrek van 6,500 euro die de ZZP-ers hebben af te schaffen.

Mag ik mij even voorstellen
Ik ben Thea Messemaker, 61 jaar, ik heb een fantastische loopbaan op ambtelijke projectbasis achter de rug in het grotestedenbeleid maar ik kom sinds ik 55 jaar ben geworden niet meer aan de bak. Leeftijdsdiscriminatie. So be it.
Sinds die tijd houd ik heel knap mijn eigen broek op. Ik ben ZZP-er geworden en zelfs vorig jaar overgestapt naar geheel ander werk omdat de regering mijn werk in de sociaal culturele sector heeft wegbezuinigd. So be it.
Ik ben nu werkzaam in de particuliere ouderenzorg, bij Optima Cura in Den Haag, en verdien daar zo’n 15.000 euro bruto per jaar mee. Dat is het en daar moet ik het mee doen. U hoort mij daarover niet klagen. Ik heb het reuze naar mijn zin in dit prachtige werk.

Van redelijk naar zeer onredelijk?
Ik houd dus bij niemand mijn hand op. Ik doe alles zelf en val niemand lastig. Maar nu wilt de regering mij lastig vallen, en mij de 6.500 euro belastingaftrek per jaar afnemen. Iets dat toch zeer redelijk was gelet op al onze bovenstaande extra kosten.
Kan ik en U met dit voorstel van de regering akkoord gaan? Nou vooruit, daar ga ik mee akkoord als de regering ook alle douceurtjes van de ambtenaren afneemt. Want u denkt toch zeker niet dat wij ZZP-ers alle voordeeltjes voor de ambtenaren gaan betalen. Dat zou toch zeer, zeer onredelijk zijn. Wat vindt U?

Dringend verzoek aan de Tweede Kamer
Ik vraag dan ook dringend alle politieke partijen in de Tweede Kamer, mede namens al mijn collega-ZZP-ers in de zorg, vrouwen van 50-plus die hun eigen broek ophouden, dit onrechtvaardige voorstel van de regering niet te accepteren.


Mag ik van U vernemen?

Hoogachtend en met vriendelijke groeten,

Thea Messemaker


Havenplein 15, 2242 na Wassenaar, 070-5111214, 26-8-2013

Gast

#536

2013-08-27 14:00

Wij als Zzp'ers werken hard om ons vaste lasten te betalen. Daarnaast houden wij niet veel over! Wat we overhouden moet gesplitst in 4 spaarpotten nr1 de belasting dat is al 30 tot 40procent van je inkomen. Dan houd je nog 3 spaarpotten over voor vakantie, ziekte en pensioenvorming. Als je daar alleen al aan moet denken worden je gedachten krap. Laat staan dan een aftrek van 6500euro belastingen word afgeschaft wat hou je dan over?! Totaal niks. Ik roep alle zzp'ers bij een om deze plannen van de tweede kamer tegen te vechten. En te laten weten dat wij als harde werkers sterk staan en liet alles accepteren! Samen zijn we sterk, anuksha

Gast

#537

2013-08-27 14:07

Het wordt steeds gekker, vandaar dat ik deze petitie teken.

Gast

#538

2013-08-27 14:08

Zonder de speciale regelingen voor startende ondernemers zou ik nooit mijn eigen bedrijf hebben kunnen starten. Ondernemers die ik ken zijn allen hardwerkende, goudeerlijke mensen die nét hun hoofd boven water kunnen houden en plezier in het werk hebben. Hun klanten zijn tevreden over hun producten en diensten. Denkt Den Haag echt dat dit de economie helpt? Even 1,1 miljoen banen creëren voor al die specialisten? Tuurlijk.

Gast

#539

2013-08-27 14:18

Kleine ondernemers en zzp'ers hebben weinig vangnetten, moeten heel veel kosten zelf dragen en hebben veel financiele onzekerheid. Daarom moet de zelfstandigenaftrek blijven en kan het uurtarief van een zzp'er niet 1 op 1 vergeleken worden met iemand in loondienst (zoals af en toe door politici kortzichtig wordt gedaan).

Gast

#540 Hoezo zijn ondernemers/zzp'ers niet innovatief?

2013-08-27 14:21

De PVDA en VVD willen de zelfstandigenaftrek afschaffen. Een van de argumenten is dat vooral kleinere ondernemers/ZZP'ers niet innovatief genoeg zouden zijn en derhalve niet voldoende relevant voor de Nederlandse economie. Is dat zo? Moeten we alleen maar high tech innovaties hebben? En is een niche-markt, nieuwe dienst, prachtig ambacht, specifieke kennis, nieuwe markt, en een mooi apart creatief product gedragen door een kleinere ondernemer/ZZP'er dan niet van waarde? Ik denk zeker van wel en dat blijkt ook wel uit het feit dat de meerderheid van onze economie wordt gedragen door ondernemers uit het MKB: 1 t/m 200 personen. Tuurlijk innoveren grote bedrijven (want die hebben daar voldoende mankracht en geld voor) maar juist bij de kleinere zie je ook hele mooie zaken! Waarom heeft de regering daar geen oog voor? Zie dit artikel waarom juist ook kleinere ondernemers innovatief zijn en van grote waarde zijn voor onze economie. Schande dat er door een aantal kamerleden zo aan hun waarde getwijfeld wordt. Dus houden die zelfstandigenaftrek!

http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/22409_zelfstandigen_juist_cruciaal_voor_innovatie/#!

Gast

#541

2013-08-27 14:21

zonder zelfstandige aftrek zullen vele zzp-ers in de bijstand terechtkomen. ook zzp-ers die niet veel winst maken zijn productief, stimuleren bedrijven en winkels in hun omgeving en leveren een inhoudelijke bijdrage. de toename van het aantal bijstandsuitkeringen zal veel meer kosten dan de besparing die het afschaffen van de zelfstandigenaftrek opleverd.

Gast

#542

2013-08-27 14:27

Ik ben kleine zelfstandige in de 24-uurzorg.
Afschaffing aftrek betekent dat ik meer moet werken om te kunnen blijven bestaan als zzp-er en dat gaat niet lukken met mijn twee kinderen! Het lukt me door alle onkosten voor fysio/ inherent aan het beroep al niet een pensioen op te bouwen. Daarnaast is een buffer in geval van ziekte ook een belangrijk punt..lijkt mij.
en Door..

#543 en door:

2013-08-27 14:32

Wat een gejammer zeg! De zzp-er klagen als ambtenaren. De echte ondernemers hoor je niet die weten dat ze het wel redden. Het is verkapte subsidie net als hypotheekrente aftrek. Slecht inderdaad voor de "ondernemer" in verkapte loondienst. Afschaffen en door!
Vrijheid hoef je niet te subsidiëren dat past bij je of niet. De zzp-er met bestaansrecht verdisconteren het wel in hun tarief (iedereen word dan een beetje duurder). Iedereen moet de broekriem aan.

Ondernemen is hard. Hoofd niet boven water kunnen houden is geen bestaansrecht voor een onderneming.

Gast

#544

2013-08-27 14:41

Aangezien wij als ZZPers al geen zekerheid hebben, zelf pensioen moeten opbouwen, geen vakantie geld krijgen, afhankelijk zijn van de vraag en geen recht hebben op ww uitkering is het toch zeer onterecht dat wij ook nog dat kleine voordeeltje van de zelfstandigenaftrek verliezen!! en klein voordeeltje dat voor een ZZPer zeer belangrijk is!! Echt belachelijk als dit wordt doorgezet, waardoor de koopkracht van alle ZZpers nog verder achteruit zal gaan..

Gast

#545

2013-08-27 15:24


Een goed initiatief!

Gast

#546

2013-08-27 15:26

Haal het geld waar het geld zit: bij de rijken en de misdadige bankiers.

Gast

#547

2013-08-27 15:38

Per 1 november 2012 vaste parttimebaan kwijtgeraakt door stopzetting overheidssubsidie. Daarnaast heeft door stopzetting subsidies 95% van mijn klanten in de cultuursector de stekker eruit moeten trekken. Door de zelfstandigenaftrek kan ik mijn hoofd nog net boven water houden. Afschaffing van de zelfstandigenaftrek gaat kleine zelfstandigen als mij de kop kosten. Wat dan?

Overheid schaf de zelfstandigenaftrek aub niet af. Helaas is het inkomen voor die ondernemers die er aanspraak op kunnen maken, zo laag dat ze ervan afhankelijk zijn. Voor ons telt iedere euo.


Gast

#548

2013-08-27 15:47

Het is belangrijk dat de zelfstandigenaftrek blijft. Er is al een te kort aan banen. Wanneer mensen initiatief tonen door zelf een onderneming te beginnen in plaats van te wachten op een WW-uitkering, dan is het alleen maar goed om dit te stimuleren.

Ik zou de regering willen verzoeken om de top-inkomens aan te pakken. de inkomens van de zogenaamde graaiers zoals Cor Boonstra, (ex topman bij Philips), Sylvia Toth, voormalige leden van de raad van bestuur van de ABN-AMRO Rijkman Groenink en Tom de Swaan, Jan Kalff, Gerard Kalff, Jhr. Reinhard van Tets, c.s., de mensen aan de top in de zorg die werkelijk een veel te riant salaris krijgen. GRAAIERS!!!!! Hou op met gouden handdrukken, bonussen en ga alsjeblieft niet de kleine zelfstandigen aanpakken. Dat is niet correct. En trouwens, van de winning van Schaliegas gaan we ook spijt krijgen. Onherstelbare schade aan het milieu.


Gast

#549

2013-08-27 15:48

Iemand die op het punt staat zzp-er te worden, maar nu toch twijfelt om de stap te maken.

Gast

#550

2013-08-27 16:03

Sinds 1994 zelfstandig werkzaam als componist en producent in de av branche. Misschien maar in dienst gaan bij AH als 'in house' top 40 musicus. Daar hebben ze nml grote behoefte aan.