Verdubbeling inschrijvingsgeld DKO: Nee! Brief aan Minister Smet

Da KapricciO

/ #262 Re: n,

2012-12-07 20:50

#1: jos - n,

U geniet ongetwijfeld van een lied op de radio tijdens uw arbeid. Of van een concert tijdens uw vrije tijd, een festival misschien? Of een klassiek concert, in het beste geval kijkt u een cartoon met uw (klein)kind, gaat u ermee naar een museum of laat u het een boek lezen... In alle geval zitten er duizenden uren werk in gelijk welke vorm van kunst dat het en de mensen in uw omgeving ervaren. Ikzelf ben een student aan een conservatorium en ben in de run naar mijn laatste examen/project. Daar zitten nu al (dat weet ik want ik hou het bij) een kleine 1000 uren werk in. STUDIEwerk. Daarmee wil ik zeggen, voor er iets van mijn muziek uitvoerbaar (en dus "van-genietbaar" is voor u), en ik zit nog niet in de helft. Reken maar eens uit. 1000 Betaalde van uw ongetwijfeld harde arbeidsuren... Ik sta elke dag om 6u op en ga om 23u slapen. Dat is tijd om te studeren (op mijn instrument weliswaar), naar de les te gaan en met alles in orde te zijn. En BTW, vrije tijd heb ik niet, ik zet niet uit zoals een het een student betaamt want daar heb ik geen tijd voor. In het weekend werk ik aan mn thesis, zoek ik concertgelegenheid en ga ik lesgeven. Best dat ik gemiddeld vermogende ouders heb, want een instrument zoals het mijne kost gemakkelijk 30.000 euro + min of meer 1500 onderhoud per jaar.

Uw zin "iedereen zou natuurlijk liever zijn brood verdienen met op een gitaar te tokkelen" houdt dus geen steek. Er zijn er natuurlijk die op een gemakkelijke manier een hitje maken, dat is waar maar dat heeft niets met deze petitie te maken. Het gaat hier over de kans om kinderen en volwassenen een positieve ervaring te laten meemaken vanuit een creatieve insteek. Als u te kortzichtig bent om dat te snappen en het dus voor een luxe te houden, is dat jammer voor u.

Groeten beste man, ik ga nog wat vrije tijd gaan doorbrengen in mijn oefenstudio (op vrijdagavond, om 19:50u).

PS: Mijn klein betoog heeft in se ook niet zoveel te maken met de prijsstijging die er zit aan te komen voor het DKO, maar uw boodschap is zo kort door de bocht...