geen AZC in Geldermalsen

Quoted post


Gast

#177

2015-12-12 11:47

Vluchtelingen kosten Nederland geen rooie cent 

Onderzoek van de Nederlandsche Bank toont aan dat de economie het allemaal wel aankan 

Een van de belangrijkste argumenten tegen het toelaten van meer vluchtelingen is dat het Nederland te veel zou kosten. Uit onderzoek van de Nederlandsche Bank (DNB) blijkt nu dat de toestroom van mensen niet alleen geen invloed heeft op de economie in 2016 maar dat in 2017 het zelfs voor een kleine boost zal zorgen. Dat meldt de Volkskrant maandag.

In het rapport van De Nederlandsche Bank wordt in 2017 een bijdrage van 0,14 procentpunt aan de 2,2 procent groei van het BBP verwacht. Dat komt door de vraag naar woningen die stijgt en goed is voor de economie. 

In 2016 is er totaal geen economisch effect en dat komt doordat de negatieve en positieve impulsen elkaar opheffen. Het negatief effect is een lichte daling van het consumentenvertrouwen maar de overheidsuitgaven zoals opvang, verzorging en juridische bijstand van vluchtelingen geven een extra impuls aan de economie. Net zoals de toetreding van migranten op de arbeidsmarkt. 

Ook zal de werkloosheid met 0.1 procent dalen. De opvang en registratie van vluchtelingen zorgt voor extra werk. Daarnaast is berekend dat nog geen twintig procent van de migranten betaald werk zal vinden in de komende jaren. 

Het onderzoek is gebaseerd op zestigduizend asielzoekers in 2015 en 2016 en 40 duizend in 2017. Het argument van banen pikken en 'onze belastingcenten die verkwanseld worden', gaat dus niet helemaal op als we naar de cijfers van DNB kijken. 

 

Reacties


Gast

#218

2015-12-12 13:24:22

#177: -  

 Het vervelende van dit soort onderzoeken is dat je je door bepaalde variabelen wel of niet mee te nemen je de uitkomst flink kunt manipuleren, cq uit z'n verband trekken. Hecht meer waarde aan m'n gezond verstand. Hoe kun je uitleggen dat het bouwen van een mega locatie, het verstrekken van geld per dag per asielzoeker de samenleving geen geld kost. Om nog maar te zwijgen van de extra kosten voor veiligheid, politie , criminaliteit.

het positieve effect op de economie dankzij extra overheidsuitgaven is een drogreden. Het betreft hier belastinggeld dat aan asielzoekers wordt uitgegeven. Zonder asielzoekers zouden wij die belasting niet hoeven betalen en het zelf kunnen besteden ten behoeve van onszelf en ook daarmee onze economie stimuleren.

Ook de stijging van de vraag naar woningen is een perverse prikkel. Met name de vraag naar sociale huurwoningen zal stijgen en wellicht de bouwsector tijdelijke impuls geven. Maar ook dit betaald uit belastinggeld wat door de belastingbetaler anders (beter) besteed had kunnen worden en daarmee ook de economie stimuleren. Het spekken van de zakken van projectontwikkelaars, aannemers, de asielindustrie en asieladvocaten lijkt mij niet de beste besteding.

Dat de werkloosheid hierdoor met "maar liefst" 0,1 procent zal dalen doordat opvang en registratie voor extra weer zorgt is een tijdelijk effect. Op een gegeven moment ben je toch klaar met opvangen en registreren, mag ik hopen!! Of wordt dit een blijvende instroom!? Dit betekent wel steeds meer ambtenaren die niet-productief werk doen, en ja, weer betaald uit belastinggeld dat alternatief besteed had kunnen worden.

Ook erg fijn om te horen dat slechts 20% van de immigranten de komende jaren betaald werk zullen vinden; alleen beetje jammer dat die huidige 600.000 werklozen dan naast die banen grijpen, en dat blijkbaar de overige 80% op uitkeringen zal blijven leven. Hoezo kost dit de samenleving geen geld!?

Van een Volkskrant artikel had ik eerlijk gezegd ook niet beter verwacht!


Gast

#970 Re:

2015-12-16 06:47:46

#177: -  

 Idit zijn de zelfde soort berichten en onderzoeken als ....in de zomervakantie is de economie gestegen, meer benzine verbruik en vakantieadressen geboekt en in de uitverkoop gekocht...niks economie gestegen, even een klein piekje tov de spaarzame maanden...net als rond december de economie is wederom licht verbetert..jaaaa sinterklaas en kerstinkopen en sommigen gaan niet in de zomer maar in de winter op vakantie.

 

deze mensen komen na een status ook in een nog te bouwen huis en krijgen daarna bijstand met huursubsidie, kinderbijslag, kindgebonden budget, subsidie op studie, gratis inrichting woning a raison van 5000 euro...dat wordt uit de staat kas en gemeente kas gefinancieert en dat komt van de belastingbetalende werkende burger en ja ook van de geldermalser.. Immers we gaan nu bemeentebelastingen betalen ipv rijksbelastingen....geldermalsen kan nu van 2 walletjes eten.

en waar komen de nieuwe banen vandaan voor deze mensen? In de boomgaarden? En de oostblokkers de toegang ontzeggen? Hoogopgeleide jonge mannen die gaan plukken??? Of schoonmaken? Of juist deze mensen met subsidie aan werkgever op echte banen....? 

Dit onderzoek is nog niet bedaan toch? Alleen even de actuele situatie van opvang.

 

10 jaar lang elke maand een nieuwe groep erbij en een uitgeprocedeerde groep op straat dat blijft hangen...ook nog niet onderzocht...a jawel in de grote steden, daarom worden ze ook op het platte land ondergebracht zodat er verspreiding is anders lopen de uitgeprocedeerde asielzoekers van de afgelopen jaren samen met de nieuwkomers de straten vol in de grote steden, die kunnen nl die problematiek al jaren niet meer aan...

 

in de bijlmer staan nog tal van flats leeg...