Geen draagkracht in Zoetermeer voor bouw nieuwe gebedsruimte


Gast

#1226

2011-10-29 11:35

Vergeet niet ze kunnen alleen maar luisteren als wij aan het woord blijven .
Bewoonster Seghwaert

#1227 Re: SIP in AD (Zoetermeer bijlage).

2011-10-29 11:57

#1225: Mien - SIP in AD (Zoetermeer bijlage).

Er wordt wel geluisterd maar.......er wordt NIETS meegedaan en dat is nou net HET probleem. Pappen en nathoudenpolitiek en straks wordt men voor een voldongen feit gezet.


Gast

#1228 de protesten straks afnemen.....

2011-10-29 12:13

Ja Mien, zover is het nog twijfelachtig of er naar ons geluisterd wordt, maar wie gehoord wil worden moet zich wel laten horen. Het protest op dit forum heeft zeker een zet in de goede richting gegeven, handtekeningen, informatie en goede ideeën opgeleverd, maar individueel levert het niet zo veel op, want niemand heeft nu inzicht in hoeverre er gehoor gegeven wordt aan die individuele oproepen en acties en in hoeverre we elkaar steunen in deze.

Ik ben er van overtuigd dat als al die ruim 2000 mensen die hun handtekening hebben gezet, dit ook omzetten in daadwerkelijke georganiseerde fatsoenlijke actie, zoals SIP dit nu doet, er nog heel veel bereikt kan worden. Bewoners geef gehoor aan de oproep van SIP, meld je aan, hou de site van SIP in de gaten en doe mee aan die acties. Samen kan het lukken. Ook dan krijgt de politiek en de media het wekelijke gezicht van de buurtbewoners te zien in plaats van het huidige beeld van schreeuwers enzovoorts.
Bewoner bij Akkerdreef

#1229 Peiling

2011-10-29 13:53

Peiling, tijdens verkiezingen gehouden, vrij bewerkt en ingekort ter verduidelijking.

Het nieuwe Multi-Culticentrum als ontmoetingsplek voor alle Zoetermeerders spreekt veel mensen aan. Dat bleek uit de peiling die partij ??? deed in het Stadshart. Bij hun kraam kwamen talrijke ideeën naar voren om het Multi-Culticentrum een plek in het hart van de stad te geven. Multi-Culticentrum is de verbindende sleutel. ‘Al jaren zetten wij ons in voor Dorpsstraat en Stadshart’, aldus lijsttrekker S. en een verbinding hiertussen moet nu eindelijk worden gerealiseerd.

Het publiek reageerde enthousiast over het idee van veel kleinere ruimten die in elkaar overlopen. ‘Uit deze ontmoetingen kunnen hechte vriendschappen ontstaan.’ Ook, gebedsdiensten van allerlei stromingen en overtuigingen, kinderopvang terwijl ouders winkelen, en het Filmhuis werden genoemd. ‘Het Multi-Culticentrum moet laagdrempelig zijn waar je zo kan binnenstappen terwijl er in andere ruimte’s van alles gebeurt’, zo vatte S. de discussie samen, ‘Het moet iets zijn voor en door de mensen uit de stad. Samen brengen we elkaar, en onze inwoners verder.’

Het Culturele lint en het Multi-Culticentrum dragen bij aan een bruisende binnenstad, aan verbinding tussen oud en nieuw, aan het voltooien van van Zoetermeer. Juist nu, op het moment waarin wordt bezuinigd en de kwaliteit van de leefomgeving onder druk staat, is een impuls noodzakelijk. Al jaren wordt gepraat over het Culturele lint tussen Stad en Dorp, het is tijd om door te pakken en lef te tonen",
onderschrijft commissielid K. de visie van enige Zoetermeerse Politici.
 
Midden in de samenleving, 3600 gratis parkeerplaatsen, fantastisch bereikbaar, vanuit Palenstein, Seghwaert, Oosterheem, eigenlijk vanuit heel de regio!
Als dit geen kans is, mooi toch pal naast of tegenover het Stadhuis ???
de Zoetermeerse Politici zullen ruime bekendheid krijgen door hun inzicht en oplossende, tolerante instelling!
Het kan natuurlijk dat de Politici niet de keus maken,
maar de investeringsmaatschappij, in het Stadshart.

Die zal er jammer, jammer, net zo over denken als de bewoners van Seghwaert,
Moskee.... Nee!

Elke vermeende overeenkomst van personen en/of partijen berust natuurlijk op toeval.
ZeemeerMien

#1230 Re: Peiling

2011-10-29 14:14

#1229: Bewoner bij Akkerdreef - Peiling 

 

Spookjes bestaan.....NIET! Deze politieke partij is te vaak in de Efteling geweest, daar hebben de poppen geen mening. Wij wel! Al denk ik soms dat ik beter een pop in de Efteling had kunnen zijn. De bezoekers hebben daar wel oog voor je..

Gast

#1232

2011-10-30 11:12

Het kan niet in een woonwijk een gebedshuis van een dergelijk formaat. Een Moslim ervaart een hond als onrein, deze kan je niet meer in de buurt van de Moskee uitlaten want dan wordt je er op aangesproken (misschien niet zo vriendelijk)Het parkeren zal ook een enorm probleem gaan worden. Ik kan de gemeente niet begrijpen.

Gast

#1234

2011-10-31 10:55

Ik lees dat gevraagd wordt of er gezocht kan worden naar een andere ruimte voor deze gebedsruimte. Ik zeg op mijn beurt helemaal geen bouw ruimte bieden daarvoor , ze zijn er al in overvloed in ons land waardoor we geen stukje groen/speelplaatsen meer overhouden in ons eigen land!

Gast

#1235 Re: rijksoverheid -40 aandachtwijken

2011-10-31 12:49

#1233: - rijksoverheid  

Ik ben geboren en getogen in Transvaal. Ooit een leuke volksbuurt waar iedereen voor elkaar klaarstond en je 's avonds met elkaar buiten kon zitten. 3 kinderen zijn daar geboren, maar ik heb de ellende van de "integratie" allemaal van dichtbij meegemaakt. Voor het welzijn van mijn kinderen op tijd gevlucht naar Den Haag zuid/west. Het welzijn van de kids is nu een zeer terechte zorg voor ouders in Segwaert. Gelukkig ook jaren goed gewoond in zuid/west, maar ook dat werd achterstandswijk. Dat is voor mij dus al wijk nr.2!!!

Maar weer vluchten, neergestreken in Segwaert en nu met stomheid verslagen. Een moskee! Mooi hoor allemaal, die vrijheid van godsdienst, daar ben ik niet tegen,maar wat betekend dit voor de vrijheid van de overige bevolking? Wat gaat zo'n grote toeloop van buiten de wijk weer betekenen? Wijk nr 3?

Dan lees ik in het stukje hierboven over achterstandswijk Palenstein. In de aanpak wil men voorkomen dat de problemen zich uitbreiden naar andere delen en de cohesie binnen Palenstein vergroten. Hoe kan de gemeente dan nog aan de Zoetermeerders verkopen om een Moskee in een andere wijk te zetten? Dat gaat de problemen niet verplaatsen? Dat zal de cohesie in Palenstein en Segwaert vergroten? Voor mij wijk 3, dank u wel, voor Nederland wijk 41?

Dan hoor ik vandaag een stukje in het jounaal over onrust tussen Turken en Koerden in Transvaal. En dan denk ik: als jullie Turken en Koerden zo flink zijn, pak je een vliegtuig en vecht je je rotzooi daar uit. Hou op met de boel voor ons vergriepen en integreer. Het doet de eigen, oorspronkelijke bevolking zeer, heel veel zeer, als we zien wat er van onze buurtjes waar we nota bene verdreven zijn terecht komt, wat het allemaal kost. En, oh, wat is politiek Den Haag, en ook Zoetermeer verbaasd als bewoners boos en gefrusteerd zijn dat de politiek niet voor ALLE belangen opkomt. Verbaasd over de verrechtsing. Verbaasd over het verlies van stemmen.

En dat terwijl de Nederlandse bevolking wel op een fatsoenlijke mannier met elkaar wil integreren, daar is Segwaert een voorbeeld van. Maar de liefde moet wel van twee kanten komen. En vooral niets zeggen over de wantoestanden, ellende en het beleid, want dan discrimineer je.

Hoe vaak willen de dames en heren politici het nog zien gebeuren in de wijken voor zij het roer omgooien?


Gast

#1236

2011-10-31 15:47

Voor mij zou het geen probleem zijn een Moskee te hebben in Zoetermeer, echter weten de meeste Moslim ouders niet hoe hun jongeren bij te brengen wat een goed staatsburger is. Tot die tijd geen presentjes maar eerst je kroost opvoeden en bewijzen dat je Nederlander bent.

Gast

#1237

2011-10-31 18:31

Een moskee nabij de Roggeakker te Seghwaert is niet gewenst. Mijn voorstel aan de wethouder is een gebedsruimte te plaatsen in zijn eigen achtertuin, en niet in die van de bewoners van de mooie wijk Seghwaert.

Gast

#1238

2011-10-31 18:51

laat men een bouwbelt zoeken juist daar waar die "gebedsgangers" zelf wonen bijv. wat subsudiewoningen ervoor afbreken of gebedsruimte maken net naast de vuilnisbelt
Redt Seghwaert!!

#1239 CDA schaamt zich voor reacties van burgers uit Seghwaert?

2011-10-31 19:11

CDA schaamt zich voor reacties uit de directe samenleving? Allerminst vredelievend is deze verwerping van reacties van buurtbewoners. Dit zijn reacties die laten zien wat er leeft onder de burgers van Seghwaert (en het grootste deel van de gehele samenleving) en zouden juist uiterst serieus genomen moeten worden!! Natuurlijk zijn sommige reacties extreem en radicaal, dat is het geloof waar het hier om gaat ook! Natuurlijk zijn sommige reacties gebaseerd op angst en onwetendheid maar dat veroorzaakt de Moslimse gemeenschap zelf want ze hebben nog niet één keer de gelegenheid geboden om op een vriendelijke en open manier kennis met ze te maken. Geven ze hun "toekomstige buren" opheldering over wat er zich straks daadwerkelijk en concreet achter de schermen in deze moskee gaat afspelen? Krijgen buurtbewoners de kans om open en eerlijk kennis met ze te maken? Geven ze de buurtbewoners de garantie dat er straks kennis gemaakt kan worden met alle aspecten van het geloof en dat er deel genomen kan worden aan de activiteiten die er georganiseerd gaan worden binnen de Moskee? zodat de buurtbewoners niet langer onwetend blijven maar zien, voelen, horen en beleven wat er zich nou werkelijk in zo'n moskee afspeelt? Integendeel, ze laten zich weggehouden door ons gemeentebestuur, blijven weg op forums en plaatsen waar ze mee zouden kunnen praten en onze argumenten zouden kunnen weerleggen en werpen een scherm op van vaagheid, geheimzinnigheid en onduidelijkheid. En dat is nu precies waarom mensen angstig en onwetend blijven. En het ergste van alles is dat juist onze eigen gemeentebestuur nog een extra duit in het zakje doet met het in stand houden van die onwetendheid en die geheimzinnigheid te voeden door de hele besluitvorming uit de media en de openbaarheid te houden tot het besluit al genomen is. Het hele besluit is al genomen in 2006 toen een bestuursdelegatie van CDA-afdeling Zoetermeer met leden van de Marokkaanse gemeenschap in onze stad om de tafel ging zitten en hen heeft verzekerd dat ze wel eens even zouden zorgen dat deze Moskee er ging komen.
De delegatie kreeg een gastvrij onthaal in de woning van Mohamed Chhayra (Bestuurslid CDA) in Oosterheem. Hij had als voorzitter van het bestuur van de Stichting Al Huda (!) ook de imam en zijn mede-bestuursleden van de moskee in Meerzicht (!) uitgenodigd. Het is dus door het CDA nota bene in de huiskamer van een (Marokkaans) bestuurslid al bekonkelt in 2006. Dit is natuurlijk vriendjespolitiek tot en met en riekt naar verraad en verachting van de zoetermeerse burgers die hier uiteindelijk de dupe van worden.

Het CDA haalt aan "Helaas maken populistische bewegingen misbruik van de situatie door mensen volslagen onterechte angst aan te praten en bestaande vooroordelen, die gemakkelijk ontzenuwd kunnen worden, aan te wakkeren". Ik heb nog niet 1 serieuze poging opgemerkt om inderdaad die vooroordelen en “onterechte” angst (zoals het CDA dat noemt) te ontzenuwen. Was dat maar waar! Dan zouden zowel de buurtbewoners als de Islamitische samenleving een eerlijke kans krijgen op integratie. We hebben het ICZ nog niet één enkele keer voorbij zien komen in deze hele discussie, niet tijdens informatieavonden, niet tijdens vergaderingen en niet met reacties in Poll ‘s of in reacties op berichtgeving. Het enige wat we van hen onder ogen hebben gekregen is een oproep aan hun "broeders en zusters" zijnde de hele Islamitische gemeenschap om geld voor de aankoop van de grond in Seghwaert waar de moskee op gebouwd moet gaan worden, die vol stond met Islamitische aanhalingen. Het is niet zo vreemd dat mensen daardoor angstig worden. Sterker nog, vanaf dag 1 is alleen de marokkaanse gemeenschap netjes te woord gestaan en zelfs bij het CDA met warm onthaal binnengehaald. Waar is diezelfde marokkaanse gemeenschap nu? En waarom was deze beste heer Mohamed Chhayra niet op de presentatie aanwezig en hult hij zich nu in stilzwijgen? Heeft hij de wethouder voor zijn karretje gespannen en de boel zo gemanipuleerd dat hij alles heeft opgezet maar een ander nu de klappen op laat vangen? Is de oproep aan hun "broeders en zusters"(ik krijg er gewoon kippevel van) het enige dat ze op de website van ISZ kunnen openbaren? Waarom gaan ze niet in op alle bezwaren die er worden opgeworpen vanuit de Seghwaertse samenleving?

CDA denkt door het vestigen van de aandacht op de minder genuanceerde reacties (met een soort van beschuldigend wijzend vingertje), de burgers te kunnen oproepen om toch vooral naar een vredelievende samenleving te streven, maar ditzelfde CDA staat op het punt om een jongen als Mauro het land uit te zetten en streeft naar een strakker asielzoekersbeleid en strenger optreden tegen illegalen in ons land! Dit maakt in mijn ogen het CDA volstrekt ongeloofwaardig als partij die zich wil inzetten voor naastenliefde en vredelievendheid.

Ik wilde dat ik het CDA een hoedje met ezelsoren op kon zetten en ze ten overstaan van heel Nederland op een krukje kon zetten om ze zo te dwingen zich te schamen over de manier waarop zij politieke invulling geven. CDA is helemaal niet vredelievend bezig en handelt allerminst in het belang van een vreedzame samenleving maar uit machtswellust, geldelijk belang en doet aan vriendjespolitiek. CDA is niet anders aan het doen dan de bevolking te provoceren als het om politieke vraagstukken, besluiten en besluitvorming in gemeenten gaat. Dat is niet de juiste manier en wakkert alleen maar wantrouwen aan, zoals het CDA gauw genoeg zal gaan merken aan de verminderde hoeveelheid aanhang in de (nabije) toekomst.

Ik geloof niet

#1240 Godsdienstvrijheid?

2011-10-31 20:12

Godsdienstvrijheid. Dat de Islam allesbehalve een normale godsdienst is... Tja, dat is om het even. Het is bruikbaar stemvee, en volgens sommige goedzakken zelfs een ras.
Bovenstaande geplukt van een petitie die gaande is in Utrecht. Leuk voor het CDA...moeten ze niet alvast in ondertrouw met het PvdA? Wanneer gaan die ogen van de politici nou eens open? En die radiostilte die aangekondigd is afgelopen zaterdag in de krant? Stelletje hypocrieten. wacht maar tot de verkiezingen
Mien heeft het op tv gezien

#1241 Rode (flap)oortjes

2011-10-31 21:25

Jan Mulder vraagt in DWDD aan Jack de Vries om een ja of nee inzake Mauro...Ook deze CDA- er draait er omheen! Een eindeloos gewauwel volgt....Zeer bekend verschijnsel binnen de politiek en het CDA!!!
Bewoonster Seghwaert

#1242 Re: CDA schaamt zich voor reacties van burgers uit Seghwaert?

2011-10-31 23:29


Gast

#1243 Re: Re: CDA schaamt zich voor reacties van burgers uit Seghwaert?

2011-10-31 23:39

#1242: Bewoonster Seghwaert - Re: CDA schaamt zich voor reacties van burgers uit Seghwaert?

Dat dacht ik ook meteen en wilde het doen maar kan op de site van zoetermeernieuws nergens vinden waar ik een stuk kan inzenden helaas...

 


Gast

#1244

2011-10-31 23:42

Ja het CDA heeft zeer veel moeite feiten van fictie te onderscheiden en hoe de wind waait waait hun jasje. Niet voor niets zijn ze al lange tijd bezig om hun nieuwe koers te bepalen. Helaas hebben ze zelf nog niet door dat ze een zinkend schip bevaren. En tja, de ratten verlaten als eerste het schip en de rest mag naar de haaien.

Gast

#1245

2011-11-01 00:00

Een geloof het hand boven de hoofd houden van uit christelijke overwegingen is één.
Een bevolkingsgroep te promoten die voor een zeer groot deel niet anders heeft gedaan dan zichzelf op een negatieve en agressieve mannier in onze samenleving te presenteren is een ander verhaal.
Een eerlijke kans is deze groep al vaak genoeg gegeven. Wat is er onchristelijk aan om ook andersdenkenden eens een eerlijke kans te geven?
Bewoonster Seghwaert

#1246 Re: Re: Re: CDA schaamt zich voor reacties van burgers uit Seghwaert?

2011-11-01 08:55

#1243: - Re: Re: CDA schaamt zich voor reacties van burgers uit Seghwaert?

Ik weet ook niet hoe dat moet maar er is ongetwijfeld iemand onder ons die dat wel kan dus bij deze een oproep : Wil iemand dit stuk doorsturen AUB Alvast bedankt!


Gast

#1247 Re: Re: Re: Re: CDA schaamt zich voor reacties van burgers uit Seghwaert?

2011-11-01 09:27


Gast

#1248 Re: Re: Re: Re: Re: CDA schaamt zich voor reacties van burgers uit Seghwaert?

2011-11-01 10:26

#1247: - Re: Re: Re: Re: CDA schaamt zich voor reacties van burgers uit Seghwaert?

Dankjewel, ik ga het meteen doen, zal de niet ingekorte versie aanbieden.

Bewoonster Seghwaert

#1249 Re: Re: Re: Re: Re: Re: CDA schaamt zich voor reacties van burgers uit Seghwaert?

2011-11-01 11:22


Gast

#1250 Re: Re: Re: Re: Re: Re: CDA schaamt zich voor reacties van burgers uit Seghwaert?

2011-11-01 11:22

#1248: - Re: Re: Re: Re: Re: CDA schaamt zich voor reacties van burgers uit Seghwaert?

Helaas het lukt niet, krijg de mail weer terug als "undelivered mail"