Actie tegen de afschaffing van treinen Brugge – Zeebrugge

Quoted post

Po Sitivo

#1 Zou

2011-10-21 16:08

het niet opportuun zijn om een actie "VOOR" meer treinreizigers ipv een ACTIE "TEGEN" de afschaffing van quasi onbezette treinen te voeren?
Moeten we als maatschappij ervoor kiezen om een trein te laten rijden waar pakweg max. 10 mensen gebruik van maken? Zijn er werkelijk geen interessantere en meer economische alternatieven?

Reacties

piempampoentje

#3 Re: Zou

2011-10-21 19:44:19

#1: Po Sitivo - Zou

Ze moeten die trein inderdaad niet persé behouden, maar ze mogen ons wel behandelen als bruggelingen, net zoals diegenen die dichter bij de ring wonen. Die treinen zijn nog de enige manier om rechtstreeks tot in het centrum van brugge of voorbij brugge te geraken.

Waarom bijvoorbeeld kunnen mensen vanuit sint-andries gewoon op een bus stappen en aan het station overstappen op een andere bus om (zonder opnieuw te betalen) in het centrum uit te komen... mensen uit lissewege/zwankendamme en zeebrugge zitten sowieso al met een dubbele kostprijs

 

en wat met mensen die laat terugkomen van werk of van school of een vergadering.. je hebt een treinabonnement nodig om tot in brugge te geraken en je moet jezelf dan nog een lijnabonnement aanschaffen om thuis te geraken 's avonds! Beetje absurd..

 

misschien moet het openbaar vervoer meer samen gecoordineerd worden.. natuurlijk kosten die treinen handenvol geld, maar de betrokken overheden zouden toch moeten inzien dat er een besparing mogelijk is door een waardig alternatief met bus of de veelbesproken tramlijn in te leggen

sis

#25 Re: Zou

2011-10-28 22:09:05

#1: Po Sitivo - Zou

hebben die 10 mensen (het zijn er wel iets meer) dan geen recht op openbaar vervoer?????

een werkmens in Zeebrugge

#28 Re: Zou

2011-10-29 17:52:04

#1: Po Sitivo - Zou

geachte, ik heb huisgenoten die dagelijks te trein nemen naar het werk en naar de unief.  Doordat de dienstverlening ons daartoe verplicht zijn wij al moeten uitwijken naar Heist - natuurlijk zitten er dan weer minder mensen op de trein vanuit Zeebrugge.  Als mijn man de eerste trein neemt naar Brugge, kan hij niet tijdig in Brussel zijn en mijn dochter kan ook de les niet volgen als ze vanuit zb vertrekt.  Veel inwoners van zb hebben op die manier al een oplossing gevonden in Heist of Blankenberge.  Weer minder volk op de trein van zb !!! Nu willen ze daar ook al een bep aantal treinen afschaffen - zo blijven we bezig.  Er is geen alternatief zoals Minister Vervotte voorstelt (tenzij je een uur in het station wacht ) We kunnen misschien ook eens denken aan al die ouders die nu al hun studenten hier in ZB komen afzetten met de wagen of die hen van ZB naar Brugge voeren ???? Zijn we weer ecologisch bezig als het maar niet bij ons moet ????

Ik ga akkoord dat er geen treinen met onderbezetting moeten rijden, maar men kan toch wel een alternatief bedenken voor de werkenden en studerenden en niet enkel voor de bejaarden voor wie de belbus een ideale oplossing is maar ook wel veel geld kost !!!

Wij zullen wel belastingen betalen omdat de anderen gemakkelijk zich zouden kunnen verplaatsen en wij gaan ons dan wel een extra auto aanschaffen om nog tot op ons werk te geraken.  Stop maar miljoenen in haven en toerisme maar maak dan ook geld beschikbaar voor mensen die in de omgeving wonen, anders ga je beter over tot volledige onteigening van het gebied rond de haven !