Sociale woningbouw Essendael

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Sociale woningbouw Essendael.


Gast

#1

2016-06-17 14:20

GEEN PLAATS IN ESSENDAEL, GEMEENTE STOP ERMEE!!!!

Gast

#2

2016-06-17 14:27

De gemeente is niet transparant en heeft hier niet over gecommuniceerd. Ik ervaar nu al veel geluidsoverlast van de bestaande sociale woningbouw en heb geen trek in nog meer en al helemaal niet op die plek

Gast

#3

2016-06-17 14:36

Duur huis gekocht met de mededeling dat er appartementen of kavels aan de overkant zouden komen....Misleid !!!

Gast

#4

2016-06-17 14:40

Ongelooflijk hoe de gemeente voorbij gaat aan haar zorg en informatieplicht. Vergeet daarnaast ook niet dat er nog meer sociale woningen worden voorzien aan de Omloopsweg op de voetbalvelden. Oftewel, ook in Essendael!!! Misleiding alom, alleen de belangen van de gemeente en BPD worden behartigd.

Gast

#5

2016-06-17 14:43

Weer duidelijke dorpse vriendjespolitiek. Wie van de verantwoordelijken woont er zelf in Essendael?

Gast

#6

2016-06-17 15:12

A omdat er nooit iets is gecommuniceerd door de gemeente en B omdat ik ertegen ben.

Gast

#7

2016-06-17 15:38

Te gek voor woorden hoe we door de gemeente in de maling worden genomen. Ik ben tegen sociale huur woningen pal voor mijn huis waardoor de waarde van mijn huis waar ik hard voor werk keldert.

Dit bericht is verwijderd door de auteur van deze petitie (Toon details)

2016-06-17 16:10


Gast

#9

2016-06-17 16:23

Toevallig als ze zo goed als bij de laatste fase zijn er ineens een bericht voorbij komt dat er sociale huurwoningen komen in een nette nieuwbouw wijk. Meerdere mensen hebben bij de koop gevraagd of dit er zou komen in deze wijk en het antwoordt was daarop NEE! Nu zo goed als bijna alles verkocht is komt het er toch. 

De gemeente moet er minimaal 200 hebben waarvan dan iets minder als de helft 80 ongeveer in Essendeal. En dat nog wel op 1 van de mooiste plekken van de wijk pal aan de dijk! 80 woningen met gemiddeld 4 mensen in huis hoe zit het met parkeerplekken in deze omgeving? En de rust? Deze veel thuiszittende mensen zullen veel oorzaak bezorgen. 

Hoop mooie huizen worden nu minder waard waarvoor wel hardwerkende mensen bijna krom voor moeten liggen om in zo een mooie wijk te kunnen wonen. Achteraf had ik net zo goed een huis in Charlois kunnen kopen daar zit ik met dezelfde mensen opgescheept alleen hou ik en hoop centjes in mijn zak. Wie gaat dit verlies betalen? Ik denk dat ik het antwoord al weet! 

Hoe zit het met de locatie van de oude Klepperwei? Kan daar niks mee worden gedaan? 

80 woningen in Essendeal is gewoon teveel voor zo een wijk  

Als alle maximale woningen doorgaan zijn het er meer dan 370 terwijl 200 verplicht is  verdeel het dan eerlijk over heel Albranswaard en geen 80 in Essendeal.

Gemeente Albrandswaard heeft hierover ook niet gecommuniceerd met direct omwonenden! Het is allemaal een groot spel wat slim wordt gespeeld door de gemeente 


Gast

#10

2016-06-17 17:38

Ons woongenot zal veranderen. Er zullen mensen komen wonen met andere normen en waarden. De omgeving zal verpauperen. Het voorbeeld hiervan zie je al in Rotterdam zuid. Wij wonen hier nu met veel plezier.

Gast

#11

2016-06-17 18:44

Uitzicht verziekt
Waarde woning daalt nog meer
Iedereen op de v Gogh allee een hoge hypotheek betalen terwijl nieuwe bewoners tegen de laagste huur ook in deze dure wijk kunnen wonen.

Gast

#12 Re:

2016-06-17 18:49

#9: Gast -  

 Zoals je overal kunt lezen wordt iedereen misleid. Met bestemmingsplannen en proberen ze dingen er gewoon doorheen te drukken door mensen niet of erg laat te informeren. Ik kom zelf uit Pgaal, en vindt het niet normaal dat ze ineens zoveel sociale huurwoningen moeten bouwen in onze gemeente. Twee voetbalvelden die moeten wijken en misschien wel heel de voetbal in Rhoon die voor sociale nieuwbouw verdwijnt. Als je even verder denkt, zou het iets te maken kunnen hebben met de asielzoekers (met een mooi woord statushouders) die de gemeente moet opvangen. En wie heeft de zekerheid dat dat bij 60 per jaar blijft... Dus of je hebt je eigen er niet goed in verdiept, ofwel ben je gewoon een egotripper door over de klepperwei te beginnen. Gewoon helemaal geen sociale nieuwbouw in de gemeente of in beperkte mate.

Kees v. D. Essendael

#13 Gemeente Albrandswaard moet zich schamen

2016-06-17 19:20

Gemeente Albrandswaard moet zich gaan schamen. Een of andere lokale partij (Opa) die wel opkomt voor Portland en de rest in de kou laat staan. Zal vermoedelijk zelf daar wonen. Een dossier met geheim erop en langs de deuren in Portland handtekeningen verzamelen. Nooit is er gesproken over sociale huurbouw in Essendael. Bestemmingsplan wordt naast zich neergelegd of is ineens op meerdere manieren op te interpreteren. Zouden in eerste instantie ouderen/bejaarden komen.

Kijk even naar de wijk Vrijenburg waar ook dure huizen zijn gebouwd, gemixt met sociale huurwoningen... onverkoopbaar en de waarde van je huis keldert. Dit is helaas een van de vele voorbeelden.

Albrandswaard heeft verzuimt de wijk Essendael te informeren. Schandalig!! Ze wonen er zelf natuurlijk niet. Het veroorzaakt een hoop onrust in de wijk! Je huisje zal maar net opgeleverd zijn aan de Willem de Koning Allee.

80 woningen in de wijk zelf en net op het randje bij de voetbal gaan we ook nog wat plaatsen... Oftewel alle ellende plaatsen we in de wijk Essendael. Het is nu nog lekker wonen maar dat zal dadelijk anders zijn. Je ziet nu al waar de huurwoningen staan dat er genoeg politie inzet is geweest. Dus laten we dit niet verergeren.

 

Een ongeruste wijkbewoner..

 


Gast

#14

2016-06-17 22:20

Omdat wij op de kees van dongenlaan wonen. Hard werken, huizen aan dure kant zijn, zelf alles goed onderhouden. Trots op de wijk zijn. Diverse vrienden hier nu ingeloot zijn en huis gaan kopen omdat wij zo fijn wonen en enthousiast zijn. Omdat dit NIET eerder bekend was.
bewoner Essendael

#15

2016-06-17 22:25

Ik krijg een hele nare smaak in mijn mond van de rol van de gemeenteraad. Naar mijn idee was alles allang bekokstoofd! Bij de inloopavond mochten de bewoners hun argumenten inbrengen waarom het geen goed idee zou zijn op een bepaalde plek. Ja tuurlijk, daar gaan ze wat mee doen... Daar heb ik totaal geen vertrouwen in, maar ga het toch maar proberen (misschien bewijst de gemeente het tegendeel):

Waarom sociale huurwoningen in wijken zoals Essendael en Portland? Dat zijn locaties met dure grond. Kijk alleen al naar de verkoopprijzen van de huizen. Dan komen de woningen ook nog eens op een mooie locatie in Essendael: in een hoek van de wijk aan het water met vrij zicht op de dijk. Is voor kopers haast niet te betalen. Zij krijgen het in de schoot geworpen. De waarde van de omliggende koophuizen gaan waarschijnlijk kelderen. Alle huizen staan al 'onder water', want de meeste koophuizen die er nu staan zijn gekocht in de duren jaren 2008 en 2009. Kan het dan nog lager? :-(

80 woningen is wel erg veel op zo'n kleine aangewezen locatie in Essendael. Bij de inloopavond werd er verteld dat ze echt geen appartementenblok zouden gaan bouwen met alleen maar sociale huurwoningen. Waar laat je die 80 woningen dan?! Ben bang dat het gebied groter wordt dan nu wordt aangegeven door de gemeente. Er ligt een groot braakliggend stuk langs de gehele Willem de Kooning Allee. We worden om de tuin geleid...

Bij de inloopavond werden er ook locaties getoond met panden die al even leeg staan zoals een bedrijfspand vlakbij de metro en een voormalige school in Poortugaal tegen de grens met Hoogvliet.  Die staan maar 'leeg te staan'. Dat is toch ook zonde? Bouw die dan om tot woningen cq kamers. Er zijn tenslotte ook sociale 1-persoonswoningen nodig, lijkt mij.

Wat helemaal wrevel opwekt, is het feit dat de nieuwbouw en verkoop van de woningen in de nieuwe fase(s) als een speer gaan. Ze zijn allemaal verkocht of in optie. Deze mensen hebben de woning na 2 mei 2016 gekocht. De gemeente wist toen toch zeker wel wat de plannen voor Essendael waren?! Ze hebben al die tijd gezwegen. Maar ja: de wijk die in 2012 al af had moeten zijn, moet toch een keer volgebouwd worden he... Dat levert de gemeente tenslotte ook geld op.

Kortom: de gemeente krijgt een dikke, vette onvoldoende voor de manier hoe er met bewoners van de gemeente Albrandswaard wordt omgegaan. Dan druk ik mij nog licht uit......

 


Gast

#16

2016-06-18 04:55

Er is misschien wat te zeggen voor dit linkse standpunt waarbij het samenbrengen van verschillende lagen in de samenleving een positief resultaat beoogd. Maar ik heb inmiddels al mogen ervaren dat dit gewoon niet werkt. Uiteindelijk gaat het veelal om normen en waarden en de kans dat een groep mensen bereid is/in staat is de eigen normen en waarden aan te passen is wellicht niet zo groot. Dit zal ergernis tot gevolg hebben waardoor het woongenot voor geen van de partijen wordt vergroot. Kortom, ik geloof niet in het linkse idee en steun deze petitie om de samenstelling van Essendael niet geforceerd aan te passen.

Dit bericht is verwijderd door de auteur van deze petitie (Toon details)

2016-06-18 07:21



Gast

#18

2016-06-18 07:36

Ik heb deze petitie ondertekend niet omdat ik tegen sociale huur ben, maar omdat ik ervan overtuigd ben dat grote hoeveelheid sociale huur bijelkaar tot opeenstapeling van problemen leidt. De draagkracht in Albrandswaard is groot genoeg voor 200 woningen... Maar vraagt van de gemeente een creatieve blik om dit verspreid door de gemeente een plek te geven... Dus niet in blokken van 80 woningen op elkaar. Ik wil graag een creatief en innovatief voorstel waarbij ook naar alternatieven wordt gekeken om bijvoorbeeld bestaande woningen om te vormen tot sociale huur. Geraldine

Gast

#19

2016-06-18 08:21

Wij komen net wonen in Essendael, volgende week krijgen wij onze sleutel. Wij hebben gekozen voor deze wijk in Rhoon omdat wij zo rustig mogelijk willen gaan wonen en een hele rustige wijk voor onze toekomstige kinderen zien. Er is nooit gesproken over sociale huur en helemaal niet dat dit zelfs 60 woningen zou betreffen. Wij worden wel heel erg verdrietig van dit besluit wanneer ons net gekochte huis binnen enkele dagen in waarde zou dalen.

Gast

#20

2016-06-18 08:44

Alles naar ze verhouding, 80 woningen op een kleinschalige unieke wijk is totaal niet reëel. En ik vraag me af of je niet naar een geschikte locatie moet kijken waar de omliggende huizen wat meer naar waarde zijn. Goedkopere woningen in een wijk waar het gemiddelde huis 3 ton of vele malen meer doet, geeft die mensen misschien ook wat scheve gezichten. Immers zelf op een houtje moeten bijten en iedere ochtend zien hoe de buurman met de BMW naar z'n werk gaat zal ook niet bijdrage in het sociaal karakter van deze woningen.

Gast

#21

2016-06-18 08:46

Wij hadden hier graag eerder over geinformeerd willen worden, VOORDAT wij hier zouden gaan wonen. Wij zijn niet tegen sociale huur, maar 60 nieuwe gezitten met een groot percentage waarvan net een verblijfsvergunning vinden wij wel erg veel. Wij hebben juist een zeer rustige locatie uitgezocht om te gaan wonen voor onze toekomstige kinderen en zijn juist om die reden uit Rotterdam verhuisd.

Gast

#22

2016-06-18 10:44

Bang voor de achteruitgang in de buurt.

Gast

#23

2016-06-18 10:56

Er is nooit aangegeven dat er in dit plan ruimte zou zijn voor sociale huur. Je wilt verhuizen vanuit de stad en koopt daarom een huis in een rustige omgeving warvan je verwacht dat de mensen voor langere tijd willen gaan wonen en zorg willen dragen voor hun woonomgeving. We weten allemaal dat huurders daar minder verantwoording voor nemen. In deze wijk staan genoeg huizen die verhuurd worden.

Gast

#24

2016-06-18 11:06

Rhoon moet niet het afvoerputje van Rotterdam worden!

Gast

#25 Essendeal

2016-06-18 11:32

HELP!!! Was burgermeester Temmink er nog dan zou dit NOOIT gebeuren. Dit is heel erg wat er nu allemaal gaande is dit mag niet gebeuren. Ons mooie Rhoon moet mooi blijven