Stop de vete onder de V-partijen!

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Stop de vete onder de V-partijen!.


Gast

#126

2012-04-23 21:57

Er is maar een vlaanderen, verdeeld in verschillende vlaamse provincies. Er zijn geen halve vlamingen.

Gast

#127

2012-04-23 22:46

Hoe is het mogelijk dat deze NVA zo laf en hypocriet kan zijn. Is het alleen om aan de macht te komen met die traditionele volksverraderspartijen? Shame on you!
Het VB is de partij die jullie pad geëffend heeft naar dit succes omdat jullie voor 90% alles hebben gekopieerd! En dan hoor je die Janhesp het Cordon verdedigen. Dit is zeker met de zegen van Weverke. Gewoon schandalig. Wij hebben nu eens een kans om die socialistische smeerlapperij te stoppen. Gewoon voor te blijten. ARM VLAANDEREN!!!!!

Gast

#128

2012-04-23 23:36

Graag allen samen onder één vlag en onder één toren!
ikke

#129 Re:

2012-04-23 23:41

#127: -  

De titel van de petitie is wel degelijk: Stop de vete onder de V-partijen!

Hier zijn blijkbaar veel reageerders die nog helemaal geen zin hebben om te stoppen...

En terloops: bleiten wordt met ei geschreven... maar ja, als het Engelse "Shame on you" maar juist wordt gespeld, dat is veel belangrijker...

Vlaming

#130 Divide et impera !

2012-04-24 00:32

Als beide V-partijen toch maar eens zouden begrijpen dat de onafhankelijkheid van Vlaanderen het allereerste doel moet zijn waarvoor ze niet anders kunnen dan de violen op een aantal belangrijke punten "dringend" gelijk te stemmen. Nadien in een onafhankelijk Vlaanderen is er voldoende ruimte voor alle politici om in het kader van een eigen partijprogramma "echte" politiek en staatkunde te bedrijven. Alle actuele wederzijdse verwijten te hard, te zwak, te flauw, te racistisch, te dik of te dun te zijn om mee samen te werken is de reinste flauwe kul en heeft niets met de ultieme doelstelling, het realiseren van een onafhankelijk Vlaanderen, te maken. De wrevel en het eigenbelang even opzij zetten en enkele belangrijke punten van overeenkomst bundelen in een soort gemeenschappelijk charter om eerst de Vlaamse onafhankelijkheid af te dwingen. Wees gerust, de traditionele anti-Vlaamse partijen zullen sneller kleur moeten bekennen dan zij nu zelf kunnen vermoeden. En wees ook gerust dat het onafhankelijkheidsplan bij de Walen al lang klaarligt tot in de puntjes uitgewerkt. Zij willen enkel maar zo lang mogelijk uitstel voor de splitsing van dit land om onder federale Di Rupo voogdij nog zo veel mogelijk voordelen uit de brand te slepen, en als het even kan, Vlaanderen eerst nog meer leeg te zuigen! Stop die onzin en de verarming van Vlaanderen en werk zo snel mogelijk samen om de onafhankelijkheid eindelijk te kunnen bereiken. Het klinkt niet erg Vlaams, maar het is toch maar weer de waarheid : "Divide and conquer!" is de slogan van de traditionele partijen, van de Walen en van de partijgedirigeerde media. Laten wij ons toch verzetten tegen deze "Divide et impera!"-taktiek in de plaats van er aan mee te werken.
Vlamingen van welke strekking of overtuiging ook, vorm één front! Het is nu of nooit !

Gast

#131

2012-04-24 01:11

Als Vlaams-nationalist weiger ik altijd een "drapeau belge" voor of na mijn naam. Vandaar mijn landskeuze. Trouwens mijn familie en dus ikzelf hebben nog een factuuur te verrekenen met deze "onstaat". Vriendelijke groet aan Wim de Wim en alle anderen.

Gast

#132

2012-04-24 01:12

Ik ben Erik,
Ik sta reeds vanaf mijn jeugdjaren in de Vlaamse Beweging en eindelijk vond ik "de" beweging waar Vlaanderen kan naar opkijken. Niet de prestaties van andere en veel oudere organisaties zoals TAK ; VOORPOST; Vlaamse Volksbeweging e.a. te minimaliseren maar ik wil toch de acties van het vroegere VLAANDEREN VLAGT en sinds het overlijden van Ivan Mertens : "VLAANDEREN VLAGT Verder" in het daglicht te brengen!
Wij hebben met een kern van een 30 tal personen, die nu reeds meer dan 10 jaar, zonder partijpolitiek en zonder lawaai te maken Vlaanderen in binnen en buitenland op de kaart zet, onze aanwezigheid op de grote wielerevenementen gaat
niet ongemerkt voorbij.
De bewustmaking van de Vlaming is duidelijk zichtbaar en ik durf te beweren dat onze organisatie daar zeker mee te maken heeft.
Vroeger hadden wij het niet gemakkelijk, nu krijgen we schouderklopjes en opmerkingen zoals : doe zo verder!
Evenwel zijn het onze vlaggen die moeten gezien worden en niet de personen!!
Alle personen welke ons doelstelling: "Vlaanderen onafhankelijk" onderschrijven zijn welkom om mee actie te voeren!


Dirk

#133 Jammer

2012-04-24 01:47

Het is frustrerend om te zien hoe stilaan een meerderheid van de vlamingen fundamenteel weg wil van het huidig systeem, maar dat de twee partijen die morgen samen die meerderheid kunnen vormen, geen modus vivendi kunnen vinden om dat in praktijk om te zetten. Ze gaan mekaar nodig hebben. We zullen allicht nog vele jaren moeten wachten tot dat besef gaat doordringen.

Gast

#134

2012-04-24 01:55

' Eendracht maakt macht ', samen sterk, krachten bundelen! Dat wij, Vlamingen, eindelijk eens eerst'Vlaming' zijn en dan partijlid, zoals de Walen, die altijd SAMEN tegen ons samenspannen.
Op hoop van zege!

Gast

#135

2012-04-24 02:42

WE GAAN DOOR !!!

Gast

#136

2012-04-24 02:49

Vlamingen!schreeuwde gij, wilt gij Vlaandrens grootheid, Zijn leven, zijn voortgang? Werkt met ons, in eenheid!.. Lange is den tijd voorbij waar men moogde zich sparen. - M. Janssen, Januari 1923
Stradi
Gast

#137

2012-04-24 07:37

Bart de Wever krijgt een nooit geziene aandacht van de media. Dit is wel met de goedkeuring van deze francofone regering enkel en alleen om het Vlaams Belang te decimeren. Eens dit verwezenlijkt zal de NVA in hetzelfde cordon-harnas gekluisterd worden. Ondertussen kunnen de Walen vanuit hun luie zetel grote stukken Vlaanderen inpalmen.

l'histoire se répète.

alicia

#138

2012-04-24 10:58

Ben het volledig eens met Jef uit Knokke-Heist over die driekleur. - Ook ben ik niet te vinden voor de 'Franstalige' reklame onderaan de site. Helaas mijn naam staat er reeds. Kan die driekleur nog ongedaan gemaakt worden en kan men de site vrijwaren van het Franstalig gedoe?

Gast

#139

2012-04-24 11:12

Geen broedertwist en schande.
De initiatiefnemers van deze open brief

#140 Re:

2012-04-24 11:22

#138: alicia -

Even een verduidelijking vanwege de initiatiefnemers:

Laten we geen spijkers op laag water zoeken, en de hoofdzaken van de nevenzaken onderscheiden.

Om snel deze petitie op te starten moesten we een bestaand ( en gratis) internetschabloon gebruiken, waar blijkbaar ook reklame op voorkomt.

Onderaan de petitietekst verontschuldigen wij ons duidelijk voor de driekleur, eigen aan het schabloon (daar kunnen wij niets aan doen), en geven de raad om bijvoorbeeld "Nederland" te laten staan, of kies voor ons part de Papoea-eilanden, dat is op dit moment eigenlijk allemaal naast de kwestie. Vlaanderen bestaat vandaag nog niet als natie, laten we daar dus snel werk van maken.

Het enige wat nu telt is, dat zoveel mogelijk Vlamingen deze open brief ondertekenen.

Dus geen gezeur meer over vormelijke details aub.

Vlaming

#141

2012-04-24 11:54

Als je Vlamingen kent die geen computer gebruiken, nodig hen dan uit om via jouw computer deze petitie te ondertekenen ! Waar blijven al de Vlamingen die deelnemen aan de IJzerwake en aan de IJzerbedevaart ?
Droevige noot nogmaals in Gazet Van Antwerpen vandaag pagina 6 !
S P I J T I G dat enkele politiekers de hele Vlaamse beweging regelrecht ondermijnen !
Denk heel goed na kiezers !!!

Gast

#142

2012-04-24 12:35

Omdat in een gezamenlijke strijd het uiteindelijke streefdoel voor beiden belangrijker hoort te zijn dan de onderlinge verschillen. Zie hoe royalistisch de vakbonden zich "om de centen" durven op te stellen.

Gast

#143 Re: Sterke interne Vlaamse politiekers zijn amateurs in Brussel

2012-04-24 13:20


Gast

#144

2012-04-24 13:39

Jan "JAMBON" is zijn naam waard.... en vergeet de origine van zijn Partij !

Gast

#145 Re: Re:

2012-04-24 14:42

#82: BOVELE Jean Pierre - Re:  

 Beste Jean,

Begrijp me niet verkeerd. Ik ben wel degelijk tegen het cordon. Elke partij heeft het recht zijn mening te verkondigen maar andere partijen hebben ook het recht om het daar niet mee eens te zijn. Vlaams belang was jaren de grootste partij van A'pen en voor mij mochten ze in die hoedanigheid gerust een bestuur voor 't stad proberen te vormen. Anderzijds begrijp ik dat zoiets voor de traditionele partijen politieke zelfmoord zou betekenen. Het Vlaams Belang draagt nu eenmaal zijn verleden als radicale zweeppartij met zich mee. Als ik hier sommige mensen hoor zeuren over dat Belgisch vlagske bevestigd dit nogmaals mijn mening dat bepaalde Vlaams Belangers verzuurde eigenbelangers zijn. Mijn Vlaams Nationalistische overtuiging is meer gematigd. Waalse ratten rol uw matten klinkt uit mijn mond: Wil u zich vestigen in Vlaanderen dient u onze taal te spreken. Vreemdelingen buiten wordt bij mij: wij kunnen onmogelijk alle economische vluchtelingen opvangen. Stel jaarlijks enkele plaatsen open voor knelpuntberoepen en verplicht die mensen te integratiecursus te volgen.....en zo kan ik nog even doorgaan.   


Gast

#146 Wat is Vlaanderen?

2012-04-24 15:38

Net zoals België een onnatuurlijk, met de gratie der grootmachten, geconstrueerd land is is Vlaanderen dat eigenlijk ook. Op 11 juli 1302 stonden mijn voorvaderen, de Brabanders, wel aan de kant van de Fransen te vechten tegen die boerkes uit Brugge, Gent en Kortrijk. Die boerkes werden op hun beurt gesteund door die van Henegouwen. Van Antwerpen was toen nog geen sprake en de Limburgers hoorden bij het Prinsbisdom Luik. Sprak de Graaf van Vlaanderen in die tijd wel een letter nederlands?

Gast

#147 Re: Re: Sterke interne Vlaamse politiekers zijn amateurs in Brussel

2012-04-24 15:40

#143: - Re: Sterke interne Vlaamse politiekers zijn amateurs in Brussel

Om het een beetje duidelijker te maken.

Het V.B. heeft door een interne strijd de helft van zijn kiezers verloren, daarbij geholpen door "Mr.Nice" BDW.

Het NVA heeft de verkiezingen gewonnen en zowel voor als na de verkiezingen had ik voorspeld wat er zou gebeuren.

Het Hof, de franstaligen samen en ALLE vakbonden hebben het NVA geblokkeerd.

Maar dat zou het NVA hebben moeten weten van te voren, zoals ik het wist en zo vele anderen.

Vandaag weet BDW dat zijn miserabele strategie niets uit haalt en hij werpt zich op Antwerpen. Brussel zal hem daar zelfs bij helpen, Antwerpen heeft geen enkele politieke machtspositie.

De enige manier is een akkoord tussen NVA en VB en een onverbiddelijke blokkade van het politieke proces in Brussel en in Vlaanderen. De soepelheid van het NVA in het Vlaams parlement is een bloedtransfusie voor België.

Voor hen die denken dat beleefd met 2 woorden spreken in het Brussels parlement en bij de koning iets gaat opbrengen, vergeet het, het zijn beroepspolitiekers van de bovenste plank en ze zullen jullie met forfait cijfers naar huis spelen.

Voorbeeldje: HVR, Europees president. Zijn achterkeuken gefoefel is meesterlijk en hij geeft zelfs de Fransen en Duitsers les,  maar hij is TEGEN Vlaanderen als rasechte CVP'er en belgicist. Dus als we dan een goede gluiperige Vlaamse politieker hebben kiest hij voor de tegenpartij.

Al doende leert men, maar niet zo bij de Vlaamse politiekers, ze leren het af of ze lopen over.

Dat is de realiteit.


Gast

#148

2012-04-24 16:21

Volledig akkoord met jullie petitie! Jammer dat NVA, waarschijnlijk onder invloed van machtswellustelingen binnen de partij, het cordon rond het VB - en dit in tegenstelling met eerdere verklaringen - bevestigt en in daden wil omzetten en zodoende de traditionele partijen achternaholt. Foei!!
traveller
Gast

#149 Re: Wat is Vlaanderen?

2012-04-24 16:47

#146: - Wat is Vlaanderen?

We kiezen niet voor de Graaf van Vlaanderen en we spreken over het Vlaanderen van vandaag. Dat Vlaanderen van vandaag moet toch bestaan want we geven 12 miljard euro per jaar aan franstalig België, niet slecht voor een hersenschim.


Gast

#150 't Kan verkeren zei Bredero

2012-04-24 16:50

Een politicus en/of partijlid van de N-VA of het VB die deze petitie niet ondertekent is niet waard politicus noch partijlid van een V-partij te zijn!
Denk hierover goed na beste kiezers en kijk goed naar de namen die in deze petitielijst voorkomen. Pas dan kan je een stem voor Vlaanderen uitbrengen.
En maak me nu niet wijs dat de heren politici deze petitie naamloos invullen.
En aan Jan Jambon volgende vraag : wat had je gedaan beste Jan met deze petitie toen je nog politiek secretaris was van de Vlaamse Volksbeweging ? Stond je naam dan misschien bovenaan op de lijst of mogelijk zelfs bij de organisatoren van deze petitie ? 't kan verkeren zei Bredero.